שוקולד נוגט ופצפוצי אורז עם ציפוי שוקולד מפנק, לא יודעת עד כמה החטיף דומה לחטיף הקנוי, מה שבטוח שהוא טעים במיוחד
15 חטיפים
תבנית סיליקון שקעים מלבניים (12 שקעים בתבנית)
חומרים:
3 וחצי כוסות (180 גר') פצפוצי אורז
3/4 כוס (175 גר') מחית נוגט
175 גר' שוקולד מריר
1/2 כוס (150 גר') דבש
לציפוי
300 גרם שוקולד מריר
75 גרם חמאת קקאו או 4 כפות שמן
אופן ההכנה
חטיף
- ממיסים על אש בן מרי דבש, שוקולד ומחית נוגט תוך כדי ערבוב.
- מסירים מהאש ,מוסיפים פצפוצי אורז ומערבבים לאיחוד
- ממלאים את השקעים בתבנית ודוחסים היטב
- מקפיאים 10-15 דקות ומחלצים מהתבנית
ציפוי
- ממיסים את השוקולד וחמאת הקקאו בבן מרי
- טובלים עם מזלג את החטיף בשוקולד ומניחים על רשת או נייר אפיה למספר דקות להתייצבות הציפוי.
- שומרים במקרר או במקפיא בקופסה אטומה
צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yab8c4ll
עשיתי בתבנית מלבנית מחוסר זמן..יצא טעים ברמות. לדעתי ניתן להפחית מעט דבש.
תודה מלכי!!
שמחה שאהבת. מתיקות זה אכן עיניין של טעם, ואפשר להפחית מעט
הייי אני רואה שאת משתמשת הרבה בחמאת קקאו…
אני משתמשת וזה פשוט הורס…
מה הבעיה פשוט לשים שמן?!
טוב לא משנה הכנתי יצא פצצות אלופה אין עליך המתכונים שלך שוים רצח תודה רבה
מה הכוונה הורס? בכל שוקולד יש חמאת קקאו. אם שמים שמן זה לא קראנצ'י כמו שאני רוצה. נותן אפקט אחר לגמרי.
בס"ד
מלכי תחי' אהובה, ב"ה החטיף פשוט יוצא אליפות!!! שווה כל ביס!!! זכינו בך…תודה לך שאת תמיד משאירה לנו טעם של עוד 🙂 תבורכי