טראפלס של שוקולד עם פקאן, אחד השילובים הטעימים, במיוחד שפקאן הוא אחד האגוזים האהובים עלי. הפקאן משולב בטראפלס כפרלינה home made.
את הפרלינה אפשר להכין עם כל אגוז או שילוב בין אגוזים. כמובן שאפשר לעשות רק עם פקאן, אני רציתי את הפקאן קצת פחות דומיננטי אז שמתי גם שקדים.
הפרלינה הזה ממכר אז כשתתחילו לאכול אותו בכפית, אל תגידו שלא הזהרתי.
45 יחידות
פרלינה פקאן
125 גרם פקאן טבעי
125 גרם שקדים מולבנים
250 גרם (כוס ורבע) סוכר
75 מ"ל מים
טראפלס
150 מ"ל שמנת מתוקה או צמחית
50 גרם (כף וחצי) דבש
40 גרם (כף גדושה) פרלינה פקאן
300 גרם שוקולד מריר
3 כפות ליקר שוקולד
ציפוי
250 גרם שוקולד מריר
100 גרם פקאן קלוי טחון
20 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה:
פרלינה פקאן
- מבשלים סוכר ומים עד ל117 מעלות
- מוסיפים את השקדים והפקאן ומערבבים עד שהפיצוחים מקורמלים היטב (בהתחלה יש ציפוי לבן של סוכר ואח"כ הסוכר נמס והאגוזים מתקרמלים)
- שוטחים לקירור על משטח סיליקון
- מעבירים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מחית משחתית
טראפלס
- מחממים שמנת ודבש לסף רתיחה
- יוצקים על השוקולד ומשהים כחצי דקה להמסה קלה של השוקולד
- טוחנים בבלנדר מוט לקבלת תערובת חלקה ללא גושים
- מוסיפים פרלינה פקאן וליקר וטוחנים
- מצננים את התערובת עד שניתן לגלגל כדורים
- מערבבים פקאן טחון ואבקת סוכר
- ממיסים את השוקולד וטובלים את הטראפס ומיד מעבירים לצלחת עם הפקאן והסוכר ומגלגלים.
צילום: דניאל לילה סטיילינג: נועה קנריק
המתכון הופק עבור מגזין טעימות – פסח 2019
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/qu9wmr4
ואו מתכון מעולה, הכנתי בגירסא של הפקאן עם שוקולד חלב,
ופיסטוק עם שוקולד לבן,
יצא מדהים!!
איזה כיף. תודה רבה
היי מלכי, נראה מתכון מעולה!!
משתוקק לנסות… אין לי מד טמפרטורה.
איך אדע מתי להכניס את הפקאנים לסירופ?
הסירופ צריך להיות שמיך, אני לא יכולה לאמר לך זמן כי זה תלוי בגודל הלהבה. הכי טוב לקנות מדחום. טוב שיש בבית. או לקחת קצת מהסירופ ולשים בכוס מים קרים ולראות שמקבלים כדור רך.
היי
אני רוצה להכין את המתכון הזה למשלוח מנות, אפשרי? או שחייב לאכול ישר מההקפאה?
ברור שאפשר. לא אוכלים מהמקפיא, זה טראפלס
האם משתמשים רק ב 40 גרם מתוך הפרלינה פקאן ?
כן. הוא טוב לעד המון דברים