• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    כופתאות שזיפים Szilvás gombóc
    דף הבית / מתכונים / מתכונים נוסטלגיים

    כופתאות שזיפים Szilvás gombóc

    גומבוץ הוא מאכל הונגרי שמגיע במספר גירסאות. יש את הטורוש גומבוץ – שעשוי מגבינה וסולת ויש סילבאש גומבוץ שעשוי מבצק תפוחי אדמה, בדומה לניוקי, וממולא בשזיף שגיב עם קובית סוכר או בפובידל שזיפים. הגומבוץ מצופה בפירורי לחם מטוגנים, ומוגש עם שמנת חמוצה. אימי ז"ל הייתה מכינה בעיקר בשבועות.

     

    עם אסף יצא לי לצלם לא מעט פעמים במסגרת עבודתינו. בכל פעם שהכנתי מנה מהמטבח ההונגרי, נצצו לאסף העיניים. אביו ממוצא הונגרי ובבית כיכבו הרבה מנות הונגריות. תמיד צחקנו שיום אחד נעשה יום צילום של מנות הונגריות. ואז הגיעה הקורונה והתפנה לנו זמן. ועשינו יום טעים כזה…

     

    35 כופתאות

     

    חומרים
    קילו תפו"א – רצוי אדומים

    1 ביצה

    60 גרם (1/4 כוס) מים

    300 – 400 גרם ( 2-3 כוסות) קמח

    קורט מלח

    ציפוי

    300 גרם פירורי לחם לא מתובלים

    שמן/חמאה

    2 כפות סוכר

    אופן ההכנה:

    • מבשלים את תפו"א בקליפתם במי מלח. מסננים ומקררים
    • קולפים את תפו"א ומגרדים במגרדת דקה.
    • בינתיים מטגנים פירורי לחם וסוכר במעט שמן או חמאה מומסת ומשאירים בצד לגילגול הכדורים לאחר הבישול.
    • מוסיפים לתפוחי האדמה ביצה, מים ואת הקמח בהדרגה עד לקבלת בצק רך ונעים.
    • מרדדים על משטח מקומח וחותכים לרבועים של 6 ס"מ. (שימו לב: לא לרדד מידי דק, כדי שהבצק לא יקרע!)
    • במרכז כל ריבוע מניחים כפית פובידל שזיפים.
    • סוגרים לכדור ומבשלים במים עם מלח עד שהכדורים צפים כ10 דקות.
    • מוציאים מהמים ומגלגלים בפירורי הלחם .
    • מגישים עם שמנת חמוצה.

     

    הערות:

    • אני קילפתי את תפוחי האדמה ושמתי אותם בסלסלת האידוי של התרמומיקס ובישלתי שם. כך הם סופגים פחות נוזלים וניתן להוסיף פחות קמח. (לי הספיק 300 גרם קמח לבצק)
    • אפשר גם בסיר אידוי אחר.
    • יש שמוסיפים קינמון לפירורי הלחם, אימי לא נהגה להוסיף.
    • ניתן למלא בשזיף שגיב מגולען עם קוביית סוכר במקום הגלעין.
    • יש שממלאים במשמש בעונה.

     

    צילום: אסף אמברם  סטיילינג: לירון ברקן

     

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yxfj2pp2
    שיתוף
    פורסם ב: מתכונים נוסטלגיים
    « הקודם
    הבא »
    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    10 תגובות

    1. ישראל שולר דצמבר 7, 2020 בשעה 3:27 pm הגב

      מעונין במתקון גומבוץ עם גבינה

      • malky adler דצמבר 8, 2020 בשעה 9:08 am הגב

        כופתאות גבינה (טורוש גומבוץ)

    2. איילת דצמבר 28, 2021 בשעה 12:38 pm הגב

      היי, עד איזה שלב אפשר להכין יומיים מראש?

      • malky adler דצמבר 29, 2021 בשעה 10:55 am הגב

        זה נשמר במקרר כמה ימים. לא משהו שככ מכינים בשלבים

    3. סימונה רוזנטל אוקטובר 6, 2023 בשעה 7:04 am הגב

      האם אפשר לעשות אם שזיפים או משמשים יבשים

      • malky adler אוקטובר 16, 2023 בשעה 11:13 am הגב

        בהחלט, אני עשיתי כמו אמא שלי, מי שעושה עם פירות בד"כ שם קובית סוכר בתוך הפרי

    4. רוני יולי 15, 2024 בשעה 11:12 am הגב

      יש לך רעיון או אולי את יודעת אם אפשר לטבען את זה?
      זה כמעט שם (: רק ביצה אחת מפרידה בין המנה המסורתית לטבעונית (:

      • malky adler יולי 21, 2024 בשעה 9:08 pm הגב

        זה דומה לבצק ניוקי, לא ניסיתי, אבל מניחה שיש ניוקי טבעוני

    5. זאב אוגוסט 9, 2024 בשעה 9:22 am הגב

      יכול להיות שהמתכון נכון, אבל מי שלא מתמצא עלול להוסיף את הביצה , המים והקמח לפרורי הלחם וישאל את עצמו בשביל מה צריך תפוחי אדמה ?!!

      • malky adler אוגוסט 11, 2024 בשעה 8:13 am הגב

        תיקנתי מעט את הניסוח, מקווה שעשכיו זה יותר ברור

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס