• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    לחם כוסמין
    דף הבית / מתכונים / לחם ולחמניות

    לחם כוסמין

    לחם כוסמין הוא הלחם הכי טרנדי בימים אלו, כוסמין מכיל גלוטן, אך פחות מקמח חיטה, הלישה של לחם מקמח כוסמין קצרה יותר, על מנת לעשות לחם יותר אורירי הכנתי בצק מקדים (ביגה)

    הכנתי לחם כוסמין עם צימוקים ואגוזים,  בחרתי להשתמש בחומרי גלם מובחרים החל מבחירת הקמח האיכותי ביותר, לתוצאה מיטבית עירבבתי  קמח כוסמין 80% וקמח כוסמין לבן של רובינפלד
    העבודה עם הקמח היתה נעימה יצא בצק אלסטי, אורירי ובהיר הבצק תפח נהדר, האפיה היתה חוייה והטעם מיוחד!!

    בקמח כוסמין יש אחוז יותר גבוה של חלבון מאשר בקמח חיטה, ואחוז יותר גבוה של מינרלים,  מאפים עם קמח כוסמין  קלים יותר לעיכול.

    התוספות של הצימוקים והאגוזים מעשירים את הלחם אך אינם חובה

     

    2 כיכרות

     

    חומרים

    לביגה (בצק מקדים)

    100 גרם קמח כוסמין לבן "רובינפלד"

    70 גרם מים

    1 גרם שמרים יבשים

    ללחם

    280 גרם קמח כוסמין 80% "רובינפלד"

    400 גרם קמח כוסמין לבן "רובינפלד"

    420 גרם מים קרים

    15 גרם דבש

    7 גרם שמרים יבשים

    170 גרם ביגה

    15 גרם מלח

     

    תוספות לבחירה

    50 גרם צימוקים

    30 גרם אגוזי מלך

     

    אופן ההכנה:

    בצק מקדים (ביגה)

    • מערבבים את הקמח והשמרים , מוסיפים מים ומערבבים לאיחוד.
    • מכסים. נותנים לתערובת לנוח בחוץ 8-12 שעות.
    • אם לא משתמשים מיד מכניסים למקרר, ניתן להשתמש בביגה עד 36 שעות מהכנסה למקרר.

     

    בצק לחם

    • שמים בקערת המיקסר מים, דבש ואת הביגה ומערבבים קלות.
    • מוסיפים את הקמחים מעורבבים עם  שמרים
    • לשים 4 דקות מהירות 1
    • מוסיפים מלח ולשים 4 דקות נוספות במהירות 1
    • בודקים חלון גלוטן, מותחים חתיכה קטנה מהבצק באמצעות האצבעות ויוצרים מעיין חלון ,  ככל שניתן למתוח את הבצק יותר והוא נהיה יותר "שקוף" ומאפשר לראות דרכו – כך רמת פיתוח הגלוטן גבוהה יותר. (ניתן לראות בסירטון ששמתי באינסטגרם)
    • אם הגלוטן לא מספיק מפותח ניתן ללוש עוד 2 דקות
    • אם בחרתם להוסיף אגוזים וצימוקים, מוסיפים ולשים עוד 30 שניות.
    • מכדררים את הבצק ושמים בקערה ומתפיחים מכוסה בשקית רופפת (לא ניילון נצמד)
    • במהלך ההתפחה עושים 3 קיפולים כל 20 דקות: מוציאים את הבצק לשיש, עושים ריבוע ומקפלים 4 פינות למרכז, הופכים ומכדררים.
    • לאחר הקיפול השלישי ממתינים חצי שעה, מחלקים את הבצק ל2 חלקים שווים ומכדררים לכדור.
    • מכיוון שבכוסמין יש פחות גלוטן, הוא נוטה להשתטח, אני בחרתי להתפיח בסלסלת התפחה אפשר גם להתפיח ולאפות בתבנית קסטן או אינגליש קייק גדול.
    • מתפיחים 45-60 דקות תלוי במזג האוויר
    • בינתיים מחממים תנור (ססטי) לחום של 240 מעלות עם אבן אפיה, משטח Fast & Crast או תבנית הפוכה.
    • הופכים את הלחם על נייר אפיה או משאירים בתבנית שבה בחרתם להתפיח, חורצים את הלחם.
    • אופים 10 דקות עם תבנית ומים רותחים בתחתית התנור.
    • לאחר 10 דקות מוציאים את התבנית עם המים, מורידים את הטמפרטורה 220 מעלות ואופים עוד 30 דקות.
    • מצננים על רשת ומתאפקים עד שהלחם קר כדי לפרוס אותו.

     

     

     

    הערות:
    • תוספות אופציונאליות נוספות: זיתים, עגבניות מיובשות גרעינים
    • אפשר לשים בסלסלת התפחה גרעינים שידבקו ללחם ואז יהיה ציפוי ואם עושים באינגליש לשים בתבנית לפני ההתפחה

     

    בשיתוף עם סופר קמח רובינפלד בע"מ

    קישור מקוצר: http://tinyurl.com/ynuhxnpr
    שיתוף
    פורסם ב: לחם ולחמניות תגיות: אגוזים, כוסמין, לחם, צימוקים, קמח מלא, רובינפלד
    « הקודם
    הבא »
    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס