• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    לחם כריכים
    דף הבית / מתכונים / לחם ולחמניות

    לחם כריכים

    כבר כמה שנים שאין אצלי בבית לחם או חלות קנויות. חלות אני אופה כל יום שישי כבר קרוב ל15 שנים, ולחם, בשנים האחרונות בלבד.

    הייתי אצל סער מור בסדנת לחם מחמצת והתאהבתי בלחמים, בהתחלה, הכנתי כמעט כל שבוע לחם, כי יש מחמצת וצריך להאכיל אותה וכדאי להכין, בני הבית פחות התחברו ללחם מחמצת, אז עשיתי סדנא פרטית אצל סער ולמדתי עוד כמה דברים, ובינהם גם לחם כריכים, מאז אני מכינה קבוע לחם כריכים ואת המחמצת זנחתי כי בעיקר אני אהבתי וראיתי שאני עולה במשקל.

    מי מצטרף אלי להתמכרות? 5 מרכיבים ויש לכם לחם ריחני , טרי וטעים.

     

    קבלו את הלחם האחיד הטעים שאני מכינה (מתכון של סער עם קצת שנויים שלי)

     

    חומרים:

    470 גרם מים קרים

    25 גרם דבש

    550 גרם קמח לחם

    200 גרם קמח כפרי

    10 גרם שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים

    17 גרם מלח

    אופן ההכנה:
    • שמים בקערת המיקסר מים, דבש, קמחים מעורבים עם שמרים יבשים
    • לשים 5 דקות במהירות 1
    • מוסיפים מלח ולשים עוד 7 דקות
    • מכדררים ומעבירים לקערה, מכסים בשקית ומתפיחים כשעה/ שעה וחצי. במהלך ההתפחה מומלץ ולהוציא את הבצק מהקערה ולעשות קיפולים (ראו סירטון באינסטגרם שלי)
    • מוציאים את הבצק למשטח העבודה ומותחים אותו מעט לצורת מלבן. מקפלים לצורת מלבן ומכניסים לתבנית ארוכה בגודל 35 ס"מX11 ס"מ X11 ס"מ, אם רוצים לחם בצורת קוביה צריך להשתמש בתבנית עם מכסה – קסטן.
    • מתפיחים עד שהלחם תופח לגובה התבנית.
    • חשוב לשמן ולקמח את התבנית.
    • אופים בתנור שחומם מראש ל230 מעלות, אם יש לכם אבן שמוט או משטח פאסט אנד קראסט אפשר לשים עליהם, אם לא שימו תבנית בתנור שתהיה חמה כשאתם שמים עליה את הלחם.
    • אופים 10 דקות ראשוניות עם תבנית שבה יש מים רותחים בתחתית התנור. לאחר 10 דקות מוציאים את התבנית עם המים ומורידים את הטמפרטורה ל210 מעלות. אופים עוד 25 דקות. אם אפיתם בתבנית קסטן  אחרי 15 דקות פתחו את המכסה (כך שהאפיה היא 15 דקות עם מכסה ועוד 10 דקות ללא מכסה.
    • הוציאו את הלחם מהתנור ותנו לו עוד 10 דקות אפיה ללא התבנית.
    • צננו את הלחם על רשת צינון מלא לפני  הפריסה.

     

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/2e4rc6e9
    שיתוף
    פורסם ב: לחם ולחמניות
    « הקודם
    הבא »
    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    3 תגובות

    1. מרים ינואר 21, 2024 בשעה 9:45 am הגב

      קניתי קמח לחם, לא היה קמח כפרי בחנות
      את ממליצה להשתמש במקומו בקמח לבן או הכל מקמח לחם?

      • malky adler ינואר 28, 2024 בשעה 6:50 am הגב

        אפשר מלא

        • איילת מאי 23, 2024 בשעה 5:57 am הגב

          לחם נהדר הכנתי בתבנית קסטן יצא מושלם.

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס