• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מוס שוקולד ווניל ואגסים
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    מוס שוקולד ווניל ואגסים

    עוגה חגיגית במיוחד של מוס שוקולד חלב, מוס ווניל בשילוב עם קומפוט אגסים.

     

    עוגה קוטר 22

    חומרים:

    ביסקוויט פיסטוק

    65 גרם חמאה רכה
    80 גרם (כוס) פיסטוקים קלויים טחונים לאבקה
    60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
    2 ביצים M

    קומפוט אגסים

    300 גרם אגסים קלופים חתוכים לקוביות
    30 גרם חמאה
    מקל קינמון וניל

    קרמו שוקולד חלב ודבש

    284 גרם (מיכל + 2 כפות) שמנת מתוקה
    5 (70 גרם) חלמונים
    27 גרם (כף) דבש
    2 גרם ג'לטין מומס ב12 גרם מים
    130 גרם שוקולד חלב
    50 גרם שוקולד מריר

    מוס ווניל

    150 גרם שמנת מתוקה
    150 גרם שוקולד לבן
    כפית משחת ווניל או תמצית ווניל איכותית
    3 גרם ג'לטין מומס ב18 גרם מים
    300 גרם שמנת מתוקה

    ריסוס

    200 גרם שוקולד לבן
    180 גרם חמאת קקאו
    צבע מאכל לבן
    צבע מאכל ירוק

    גלאסז'

    75 גרם(1/3 כוס) מים
    150 (3/4 כוס) גרם סוכר
    150 גרם גלוקוז
    100 גרם (1/3 כוס) חלב מרוכז
    10 גרם ג'לטין מומס ב60 גרם מים
    150 גרם שוקולד לבן
    צבע מאכל ירוק

    אופן ההכנה:

    ביסקוויט פיסטוק

    • במיקסר עם וו גיטרה מרככים את החמאה
    • מוסיפים את האבקות המנופות
    • מוסיפים את הביצים בהדרגה
    • יוצקים לרינג 18 ואופים 170 מעלות 12-15 דקות

    קומפוט אגסים

    • מבשלים את האגסים עד לריכוך, מצננים ויוצקים לרינג קוטר 18

    קרמו שוקולד חלב ודבש

    • מחממים שמנת , דבש, חלמונים ל84 מעלות
    • יוצקים על השוקולד והג'לטין וטוחנים
    • יוצקים על האגסים ומקפאים

    מוס ווניל

    • מחממים שמנת ווניל לסף רתיחה
    • יוצקים על השוקולד הלבן והג'לטין וטוחנים בבלנדר מוט
    • מקררים ל20 מעלות
    • מקציפים 300 גרם שמנת למרקם יוגורט ומקפלים למסה

    הרכבת העוגה

    • יוצקים לרינג 3/4 מהמוס ווניל
    • מטביעים את האגסים עם הקרמו שוקולד
    • יוצקים את יתרת המוס ומטביעים את הביסקוויט פיסטוק
    • מקפיאים כ6 שעות לפחות

    ריסוס

    • ממיסים שוקולד וחמאת קקאו
    • מעבירים לקערה נפרדת כ50 גרם ומוסיפים לו צבע ירוק
    • לכמות הגדולה מוסיפים צבע לבן
    • מרססים את העוגה במרססת חשמלית בצבע לבן
    • מרססים צד אחד של העוגה בצבע ירוק

    גלאסז'

    • מרתיחים מים סוכר וגלוקוזה
    • מוסיפים חלב מרוכז ומרתיחים ל103 מעלות
    • מוסיפים שוקולד, ג'לטין וצבע מאכל וטוחנים
    • מכינים 24 שעות לפני השימוש
    • מחממים ל35 מעלות טוחנים ויוצקים על שליש מהעוגה המרוססת.
    • מקשטים בפרח מבצק סוכר

     

     

     

    צילום: אסף אמברם סטיילינג: לירון ברקן

    המתכון הופק עבור עיתון הדרך – פורים 2020

     

    קישור מקוצר: http://tinyurl.com/yxkd89f7
    שיתוף
    פורסם ב: עוגות ראווה תגיות: אגסים, דבש, שוקולד
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    עוגת מוס פרלינה ותפוחים

    עוגת מוס שוקולד פקאן

    עוגת מוס פקאן שוקולד קפה

    טריקולד גבינה

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    20 תגובות

    1. דיאנה ספטמבר 30, 2020 בשעה 7:28 am הגב

      נראה מעולה. 2 שאלות:
      האם צריך להקפיא את האינטרנט עם האגסים ואת הרינג עם הביסקוויט לפני שמטביעים בקצפת?
      אם אין לי מרססת, במה ניתן להחליף?

      • malky adler ספטמבר 30, 2020 בשעה 8:41 am הגב

        כן. צריך להקפיא.
        אפשר לשפוך גלאסז על כל העוגה.

    2. סילבי אוקטובר 6, 2020 בשעה 5:36 pm הגב

      היי נראה מעולה (:

      באופן ההכנה של הגלאסז' – הכוונה להכין אותו 24 שעות לפני המזיגה על העוגה ופשוט לחמם אותו ולשפוך כשהכל מוכן?

      • malky adler אוקטובר 7, 2020 בשעה 9:04 am הגב

        בדיוק

      • נורית מאי 4, 2024 בשעה 9:03 pm הגב

        איך הדבקת את המקרונים לעוגה?

        • malky adler מאי 8, 2024 בשעה 10:15 am הגב

          איפה שיש גלאסז זה נדבק, איפה שיש ריסוס עם מעט סירופ גלוקוזה

    3. טואנה מזל אוקטובר 13, 2020 בשעה 10:17 am הגב

      האם אפשר להמיר את האגסים בתפוחים

      • malky adler אוקטובר 14, 2020 בשעה 8:05 am הגב

        בהחלט כן

    4. רוני מרץ 23, 2021 בשעה 3:05 pm הגב

      הי מלכי. אני רוצה להכין מכאן רק את מוס הוניל.
      במצרכים שלו כתוב ג׳לטין, אבל לא מצאתי היכן נכנס בהוראות ההכנה.
      וגם
      האם ניתן להקפיא אותו למנות אישיות?

      • malky adler מרץ 23, 2021 בשעה 6:14 pm הגב

        הג'חטין יחד עם השוקולד.
        כמובן שאפשר במנות אישיות

        • רוני מרץ 24, 2021 בשעה 7:20 am הגב

          הי מלכי, ממשיכה את שאלת המוס וניל ( בלי העוגה).
          האם אני יכולה להכין באותה צורה גם מוס חלבה עם ממרח חלבה?
          ומוס תות?
          יכולה לכוון אותי איך?

          • malky adler מרץ 25, 2021 בשעה 5:38 am הגב

            יש באתר מתכונים של מוס תות וגלידה חלבה.

    5. אלי דצמבר 2, 2021 בשעה 5:57 am הגב

      תודה רבה על המתכון!
      שאלה קטנה, לעוגה בעצם אין בסיס, גם את השכבה הקשיחה היחידה (ביסקוויט פיסטוק) מטביעים לגמרי במוס. אני צודק?

      • malky adler דצמבר 2, 2021 בשעה 6:03 am הגב

        הביסקווחט פיסטוק זה הבסיס.
        מטביעים לגמרי הכוונה שלא יראו את השוליים. גם אם מכסים בשיכבה דקה של מוס זה עדין תחתית העוגה והבסיס שלה

    6. אלי דצמבר 2, 2021 בשעה 7:58 am הגב

      תודה רבה על המענה!
      רק מחדד, אז לאחר ההרכבה העוגה בעצם יוצאת הפוכה, כלומר הבסיס למעלה ויש להפוך אותה לפני מזיגת הגלאסז'.

      • malky adler דצמבר 3, 2021 בשעה 11:29 am הגב

        כן. ההרכבה הפוכה

    7. חדוה יולי 5, 2022 בשעה 9:12 pm הגב

      במה אפשר להמיר את החלב המרוכז בגלסז'
      רוצה אותו פרווה

      • malky adler יולי 6, 2022 בשעה 1:32 pm הגב

        קרם קוקוס או גלידן לא מדולל

    8. ליבי ינואר 28, 2024 בשעה 1:26 pm הגב

      מלכי תודה על המתכונים המדהימים!!!!!!!!!!
      שאלתי, איך אפשר לעשות גלסאז' בצבע שחור?
      האם צריך להשתמש בשוקולד מריר או לבן?
      ואם כבר אשמח לתשובה גם לגבי ריסוס, האם להשתמש בשוקולד חום ולהוסיף צבע מאכל שחור או להשתמש רק בשוקולד לבן ולהוסיף צבע שחור?

      • malky adler ינואר 29, 2024 בשעה 7:55 am הגב

        לדעתי עדיף לעשות עם שוקולד מריר ולהוסיף אבץ (אבקת ברזל)

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס