מוס שוקולד הוא קינוח מאד אהוב, כשראיתי את המתכון של שף קונדיטור טל האוזן המקסימה והמוכשרת ידעתי שזה מוס מנצח, 4 מרכיבים קל להכנה ורק מחכה שנצלול אליו עם כפית.
השילוב של ויסקי ודבש במוס משדרג אותו פלאים. הכנתי אותו גם בגירסה הפרווה והוא יצא מצויין.
טל פרגנה גם לכם ליהנות מהמתכון.
18 כוסות
חומרים:
100 גרם מים
50 גרם דבש או סילאן
250 גרם שוקולד מריר
30 גרם ויסקי
250 גרם שמנת מתוקה או צמחית
אופן ההכנה:
- מחממים מים ודבש לסף רתיחה
- יוצקים על השוקולד משהים כדקה וטוחנים בבלנדר מוט (אפשר גם רק לערבב להמסה)
- מוסיפים ויסקי ומערבבים
- מקציפים שמנת למרקם יוגורט ומקפלים את השוקולד
- יוצקים לכוסות
- מפדרים בקקאו וצוללים פנימה.
קישור מקוצר: http://tinyurl.com/ydyhs76o
שלום, מה עוד יכול להחליף ויסקי?
תודה
את יכולה לשים כל אלכהול שאת אוהבת. מה שמיוחד במוס הזה זה השילוב של הדבש והויסקי. אם את לא אוהבת ממליצה לך להכין מתכון אחר. יש באתר הרבה מתכוני מוס שוקולד ללא ויסקי.
אה.. ועוד משהו.. את יכולה להמיר את הכמויות למידות בכוס? (למשל 100 מ"ל=חצי כוס)
אני מציעה להשתמש במשקל. גם כשאני כותבת כוס מדובר בכוסות מדידה של 250 מ"ל..
היי
כמה זמן מראש ניתן להכין?
אפשר להקפיא
היי
האם ברנדי יתאים במקום הויסקי?
תודה
כל ליקר שאת אוהבת, כמובן שהטעם יהיה אחר. יש משהו מיוחד בשילוב של ויסקי ודבש
שאלה נוספת 🙂
יתאים לדעתך למין שכבת מוס מעל בראוניז?
אפשרי, מקווה שיהיה מספיק יציב
מלכיי הכנתיי יצא מושלםםםם
קינוח קל להכנה וטעים במיוחדד
תודהה
היי מלכי, צהריים טובים.
תודה על מתכונים נפלאים.
האם כדאי להוסיף ג'לטין, במקרה של שינוע בין ערים?
המוס מאד יציב ממש אין צורך בג'לטין.
אם את חוששת תקפיאי וקחי קפוא לדרך.
שלום!
מבקרת חדשה באתר, הכל מאוד ברור ומאיר עיניים! ומיותר לציין כמה מגרה…. שאלה: יש המון סוגי ויסקי, מה הכי יתאים?
מה שטעים לך
האם אפשר להשתמש בקרם קוקוס במקום שמנת צמחית?
תודה?
אפשר לקרר קרם קוקוס ולהקציף את החלק השומני
הי מלכי,
האם ניתן לשים וודקה במקום וויסקי?
בהחלט. יוצא טעם אחר
חוזרת לעדכן שהכנתי לבר מצוה של הבן שלי בגרסה פרווה גם את זה עם וודקה וגם את הטראפלס נוגט ויצא מושלם.
מתכון פצצה הכנתי אותו בתור קרם יציב בהקצפה חזקה של ריץ וזילפתי בתוך מגה מקרון יוצא מעולההה ויציב
נראה וואו,
איזה שמנת פרווה השתמשת במוס?
אני משתמשת בד"כ בגלידן. (אם קונים מרוכז יש לדלל לפי הוראות היצרן)
כמובן שיעבוד עם על שמנת צמחית.
האם אפשר להחליף את הויסקי באלכוהול?
או שפשוט יש לך מתכון אחר של מוס שוקולד עם אלכוהול?
אפשר להחליף בכל ליקר שאוהבים.
מה הכוונה אלכהול? אלכהול נקי??
היי האם אפשר להכין את הקינוח הנ"ל יומיים קודם?
ואם לא אז מה זה זמן ההכנה הכי רחוק שאני יכול להכין את זה
תודה מראש
אפשר להקפיא
שלום,
אם אני מכינה בשישי ליום שבת , אני מפדרת את הקקאו לפי שמכניסה למקפיא או אחרי שמוציאה להפשרה במקרר?
מניחה שבמקפיא הקקאו ייספג קצת. ממליצה לפני ההגשה
שלום! פעם ראשונה שמנסה מתכון מהאתר
אפשר להכין בכלי גדול במקום באישי?
ואז ייקחו בכף? לדעתי פחות אסטתי, אבל אפשר
מה זה אומר להקציף שמנת למרקם יוגורט?
מרקם רך כמ יוגורט ולא יציב כמו לזחילוף
נראה משגע! רק כמה זה 30 גרם וויסקי במ"ל?
ממליצה להתמש בקונדיטוריה במשקל. לא מדדתי אבל נראה לי שזה די דומה במ"ל
לפני כמה חודשים עשיתי את המתכון הזה עם הוויסקי ויצא מטורף!!
רציתי להמיר את הויסקי באלכוהול נקי(בגלל הכשרות למשלוחי מנות) אבל יצא קצת חריף מידי.
מה אפשר לעשות בשביל לתקן את הטעם?
לעשות עוד עמות ללא כלום ולערבב יחד.
ומה היית ממליצה להשתמש בפסח במקום וויסקי?
כל ליקר שאת אוהבת, אבל כמובן שהטעם משתנה
המוס מתאים לבר באירוע?
צריך לשמור בהקפאה עד אז?
מדובר בקידוש בשבת בבוקר
אפשר מקרר