מוס שקדים פיסטוק מעודן מפרלינה בהכנה ביתית עם קוביות בראוניז מוזהבות וקצפת. בפסח מבקשים ממני מתכונים מחומרים שיש בכל סופר ולא בחנויות מתמחות. אז הכנתי לכם מוס מרשים וקליל שיוכל לשמש קינוח לליל הסדר כי הוא פרווה. השתמשתי בשמנת צמחית של תנובה שניתן להשיג בכל סופר.
12-15 כוסות (תלוי בגודל)
פרלינה שקדים פיסטוק
125 גרם פיסטוק
125 גרם שקדים
200 גרם סוכר
קורט מלח
למוס
100 גרם שמנת צמחית השף הלבן
100 גרם פרלינה שקדים פיסטוק מהמתכון לעיל
15 גרם חמאת קקאו או שוקולד מריר
225 גרם שמנת צמחית השף הלבן
ביסקוויט שוקולד
3 ביצים מופרדות
70 גרם סוכר
15 גרם אבקת שקדים
15 גרם קמח תפו"א
15 גרם קקאו
25 גרם שמן
לקצפת
250 גרם שמנת צמחית השף הלבן
2 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
פרלינה
- קולים את השקדים והפיסטוק כ10-12 דקות בחום של 150 מעלות
- מכינים קרמל מהסוכר
- יוצקים את הקרמל על השקדים והפיסטוקים ומפזרים מעט מלח
- מחכים שהקרמל יתייצב
- שוברים את הקרמל עם הפיסטוק והשקדים וטוחנים במעבד מזון על לקבלת מחית חלקה (יכול לקחת גם 10-15 דקות)
מוס
- מחממים 100 גרם שמנת לסף רתיחה
- מוסיפים פרלינה וחמאת קקאו (או שוקולד) וטוחנים בבלנדר מוט)
- מוסיפים את יתרת השמנת וטוחנים.
- מצננים במקרר לילה
- למחרת מקציפים את הקרם למרקם אוורירי ומזלפים בכוסות 2/3 גובה.
ביסקוויט שוקולד
- מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב
- מנמיכים את פעולת המיקסר ומוסיפים חלמונים
- מנפים את האבקות ומקפלים אל המסה.
- מוסיפים שמן ומערבבים.
- יוצקים לתבנית 20X30 לגובה של כ1 ס"מ ואופים בחום של 170 מעלות כ10-12 דקות
- מצננים וחותכים לקוביות של 1 ס"מ
- אם רוצים מאבקים באבקת זהב.
- מפזרים מעל המוס
קצפת
- מקציפים שמנת ואבקת סוכר למרקם יציב ומזלפים מעל הבראוניז.
- יוצרים גובה בעזרת כפית רטובה במרכז הקצפת וממלאים את השקע בפרלינה .
הערות:
- כל השנה ניתן להחליף את קמח תפו"א בבראוניז בקמח רגיל.
- אפשר להחליף את הפיסטוקים והשקדים באגוזי לוז או פקאן.
- אפשר לעשות רק שקדים או רק פיסטוק.
- אפשר להחליף את חמאת הקקאו בשוקולד מריר – זה ישפיע על צבע המוס.
המתכון בשיתוף תנובה
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y6wyc7pr
ניתן להקפיא מראש?
בהחלט
1. לא הבנתי איך בדיוק עושים את החור עם הכפית שיצא אסטטי ויפה
2. לגבי הביסקוויט שוקולד למה צריך שיהיה קוביות משורטטות אם בכל מקרה זה נראה שאחרי זה מפוררים,
ואם אני רוצה לשים אבקת זהב אז כמה
קשה להסביר מעבר למה שמוסבר. מוזמן/מוזמנת לאינסטגרם שלי יש שם סירון הכנה.
חותכים לקוביות ולא מפוררים אח"כ. זה נשאר קוביות. אבקת זהב עד שאת מקבלת צבע שאת רוצה.
היי מה שלומך ,
אני יכולה להכין ולהרכיב את הכוסות ערב קודם ולהשאיר במקרר או חייבת הקפאה?
אפשר מקרר עד 3-4 ימים
היי מלכי, רציתי לשאול אם קמח רגיל {לשאר ימות השנה} זה גם בסדר?
או שיש תחליף אחר לקמח תפו"א?
אפשר גם קמח רגיל או קורנפלור
היי, אפשר להחליף אבקת שקדים בביסקוויט לקמח?
לא ממליצה, השקדים נותנים מרקם יותר רך
שלום וברכה מלכי,
דבר ראשון תודה רבה על המתכונים המיוחדים!!
דבר שני ברצוני לשאול השקדים והפיסטוקים שבפרלינה,
הם שלמים ללא קליפה או עם קליפה לפני הקליה?
קלופים
אני הכנתי את הפרלינה שקדים וטחנתי אותם במעבד מזון ראיתי שה התחיל להיות חלק אבל המעבד נעצר לי וראיתי שיש חתיכה גדולה ניסיתי להעביר לנינגה בקיצור זה לא יוצא לי
אם תא יכולה יותר לפרט לי אשמח מאוד
לא ממש הבנתי מה הכוונה חתיכה גדולה, האם לא הצליח לטחון?
בעיקרון זה יכול לקחת זמן עד שהשומן יוצא מהאגוזים, אם צריך ניתן להוסיף מעט שמן (כף או 2 כפות)
היי מלכי
אשמח לעזרתך
יש לי שקדים מקורמלים שהכנתי לצורך אחר… נשאר לי 350 גר' שקדים כאלה.
אני רוצה להכין את המתכון הזה, אם אני אטחן את השקדים לפרלינה חלקה-
כמה ממנה (לפי משקל או לפי כפות) אני צריכה להוסיף למוס?
אין לי מושג כמה השקדים האלה שקלו לפני שקרמלתי אותם…
במתכון רשום לשים 100 גרם פרלינה
נכון, לא שמתי לב… תודה!
עוד שאלה: האם מוכרחים לחכו יום שלם עד הקצפת המוס? כמה שעות במקרר טוב לא יספיקו?
צריך להיות ממש קר, לפחות 6-8 שעות
האם אפשר להשתמש במחבת פיסטוק במקום להכין פרלינה?
מחית פיסטוק היא 100% פיסטוק ללא סוכר, פרלינה פיסטוק זה עם סוכר