• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מקרון שוקולד פסיפלורה
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    מקרון שוקולד פסיפלורה

    עוגיות המקרון הן עוגיות " מפונקות" יש להקפיד בעת ההכנה על שימוש במשקל ובמדחום.

    טיפים להכנת מקרונים:

    אני מכינה מקרונים בשיטה של המרנג האילקי מכיוון שלדעתי סיכויי ההצלחה יותר גבוהים.

    • חלבונים -רצוי להפריד את החלבונים  יום אחד לפני השימוש, אם לא הספקתם, אפשר להשתמש גם בחלבונים טריים.
    • אבקת סוכר -קנו מוכן ואל תטחנו בבית, באבקת סוכר הקנויה יש מעט עמילן שעוזר למרקם.
    • אבקת שקדים  – אל תטחנו שקדים לבד, גם את אתם טוחנים בתרמומיקס או במטחנה טובה עדין השקדים מוציאים שמן, וזה יכול לקלקל את המקרון. תשתמשו באבקת שקדים מוכנה.
    • צבע מאכל- אני ממליצה להשתמש בצבע מאכל באבקה. את הצבע מוסיפים למסת השקדים, קחו בחשבון שהצבע שאתם מקבלים יתבהר לאחר הוספת המרנג, וכן ידהה מעט בתנור.

    ועכשיו לעבודה…

    בהצלחה!!

    חומרים:
    למסת שקדים

    55 גרם חלבונים
    150 גרם אבקת שקדים
    150 גרם אבקת סוכר
    צבע מאכל לבחירה

    למרנג איטלקי
    150 גרם סוכר
    35 מ"ל מים
    55 גרם חלבונים

    אופן ההכנה:

    הכנת מסת שקדים:

    • מנפים אבקת שקדים ושוקלים את הכמות (150 גרם)
    • טוחנים במעבד מזון אבקת שקדים ואבקת סוכר ומנפים פעם נוספת.
    • מוסיפים את החלבון וצבע המאכל להאבקות
    • מערבבים עד לקבלת מסה אחידה
    • הכנת מרנג איטלקי:
    • שמים בסיר את הסוכר והמים ובמקביל שמים במיקסר את החלבון.
    • מחממים את המים והסוכר. במקביל מתחילים להקציף את החלבונים. ממשיכים לחמם עת הסירופ עד 118 מעלות ומוזגים באיטיות למיקסר תוך הורדה של המהירות .
    • לאחר שהסירופ כולו במיקסר, מקציפים במהירות גבוהה עד שהמרנג מגיע לטמ' הגוף.
    • מקפלים את המרנג למרציפן בהדרגה על מנת לרכך את מסת השקדים.
    • מכניסים לשק זילוף עם צנתר בקוטר 1-1.2 ס"מ
    • מזלפים עיגולים בקוטר 3 ס"מ במרווחים של 2 ס"מ
    • אופים 5 בחום של 160 מעלות , מורידים את הטמפרטורה ל130 מעלות עד ייבוש מלא (תלוי בתנור ובגודל המקרון כ8-12 דקות)
    גנאש פסיפלורה

    חומרים:

    125 גרם מחית פסיפלורה
    15 גרם גלוקוזה
    320 גרם שוקולד חלב
    50 גרם חמאה רכה

    אופן ההכנה:

    • מחממים פסיפלורה וגלוקוזה
    • ממיסים את השוקולד ומערבבים עם הפרי
    • מוסיפים חמאה וטוחנים לתערובת הומוגנית
    • טוחנים ומצננים להתייצבות
    • ממלאים את המקרונים

     

     

    הכנתם את המתכון? אשמח אם תשתפו באינסטגרם ובפייסבוק ותתיגו אותי.

     

    צילום וסטיילינג: אסף אמברם

     

     

    המתכון הופק עבור מגזין קולינרי של עיתון "הדרך" פורים תש"פ 2020

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/wh5hl5t
    שיתוף
    פורסם ב: ממתקים וחטיפים, מתכונים לאירועים חגיגיים, מתכונים לפסח, עוגיות תגיות: מקרון, פסיפלורה, שוקולד חלב
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    כדורי שוקולד עדן נפתלי זל

    כדורי שוקולד לזכר עדן נפתלי ז"ל

    אצבעות קראנץ ללא גלוטן

    אצבעות קראנץ ללא גלוטן

    בראוניז פאדג' קרמל

    בראוניז פאדג' קפה עם קרמל וגנאש

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    15 תגובות

    1. לילי ספטמבר 13, 2020 בשעה 1:31 pm הגב

      שלום מלכי
      את ממש אלופה!!!
      והמתכונים שלך ממש מדויקים ומוצלחים
      יש לי שאלה
      עשיתי את המקרונים זה הצליח כמה פעמים
      אבל בפעם האחרונה הם קיבלו סדקים
      לא כל העוגיות אבל הרבה
      למה זה קורה?
      אשמח לתגובה

      • malky adler ספטמבר 13, 2020 בשעה 1:40 pm הגב

        יכולות להיות כמה סיבות. קשה לענות ככה. ייתכן חום גבוה מדי

    2. שרי נובמבר 5, 2020 בשעה 8:47 am הגב

      הי מלכי,
      במקום מחית פסיפלורה, אפשר מחית נוגט?
      תודה שרי

      • malky adler נובמבר 6, 2020 בשעה 5:11 am הגב

        אפשר למלא בגנאש עם נוגט אבל צריך מתכון אחר.

    3. אורן יוני 3, 2021 בשעה 12:38 pm הגב

      היי מלכי!
      האם יש לך הצעה איזה מילוי פרווה ניתן לעשות למקרונים שהוא לא על בסיס שוקולד?
      תודה רבה!!

      • malky adler יוני 4, 2021 בשעה 4:09 am הגב

        ממלאים מקרונים עם גנאש. כל קרם אחר (כמו פטיסייר וכדו') מרכך אותם אחרי חצי שעה.

    4. אס אוגוסט 31, 2021 בשעה 9:19 am הגב

      אפשר להמיר את השוקולד חלב למריר ואת החמאה למרגרינה/מחמאה?

      • malky adler ספטמבר 1, 2021 בשעה 3:30 pm הגב

        בשוקולד מריר מריך פחות שוקולד מאשר בחלב

    5. שירה מאי 5, 2022 בשעה 8:33 pm הגב

      יש לי שאלה אחרי שהמים והסוכר הגיעו ל118 מעלות זה כאילו הפך עוד פעם לסוכר לא יודעת למה ואז לא יכולתי בעצם לשים במיקסר

      • malky adler מאי 12, 2022 בשעה 7:35 am הגב

        כשמכינים את הסירופ יש לבשל על אש קטנה כדי שכל הסוכר יימס ויתקבל סירופ

    6. רחלי מאי 19, 2024 בשעה 6:51 pm הגב

      הי מלכי תודה על המתכונים הברורים והמוצלחים.
      מספר שאלות
      1. אם נשאר לי שפיץ אחרי הזילוף מה אפשר לעשות כדי שבפעם הבאה לא יקרה? יכול להיות שלא ערבבתי מספיק את המסות למרות שהן היו מאוחדות?
      2. אם אני רוצה טעם קפה או שוקולד אפשר להמיר את השקדים/אבקת הסוכר או להוסיף אבקת קקאו או קפה?
      תודה רבה!

    7. אסתי אוגוסט 19, 2024 בשעה 11:45 am הגב

      מה אפשר לשים במקום אבקת שקדים / איפה אפשר להשיג אבקת שקדים

      • malky adler אוגוסט 22, 2024 בשעה 1:25 pm הגב

        חנויות מתמחות או חנויות טבע

    8. חני אוגוסט 21, 2024 בשעה 8:20 am הגב

      אבקת שקדים זה קמח שקדים / איפה אפשר להשיג את האבקת שקדים

      תודה רבה

      • malky adler אוגוסט 22, 2024 בשעה 1:24 pm הגב

        כן
        יש בחנויות מתמחות וחנויות טבע

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס