כולם מכירים ואוהבים את עוגיות הספירלה, החלטתי לגוון בטעמים לפיסטוק וחלבה הטעמים והצבעים משתלבים יחד מצוין. גוונו גם אתם.
30 עווגיות
חומרים:
בצק פיסטוק
150 גרם (כוס + כף) קמח
40 גרם (1/4 כוס) פיסטוק טחון דק
40 גרם (3 כפות) אבקת סוכר
90 גרם חמאה /מרגרינה
1 חלמון
טיפת צבע מאכל ירוק
בצק חלבה
150 גרם (כוס+כף) קמח
40 גרם (3 כפות) אבקת שקדים
20 גרם (כף גדושה) אבקת סוכר
20 גרם (כף) דבש
40 גרם (כף וחצי) טחינה גולמית
50 גרם חמאה
חלמון
אופן ההכנה:
- מכינים כל בצק בנפרד
- טוחנים את כל החומרים מלבד החלמון במעבד מזון עד לקבלת פירורים
- מוסיפים את הביצה ומעבדים לקבלת בצק
- מרדדים בין 2 ניירות אפיה לעלה דק ומכניסים למקפיא ל15 -20 דק'
- מוציאים את 2 הבצקים ומניחים זה על זה. מרדדים קצת כדי שיתאחדו ומגלגלים לגליל מהודק
- מקפיאים שוב כ15 דק' כדי להקל על החיתוך
- חותכים לפרוסות ומניחים על ניר אפיה או משטח סיליקון
- אופים בחום של 155 מעלות כ15 דק'
- מעבירים לצינון על רשת
צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yaxpea6a
האם ניתן להכין אבקת שקדים בבית? אם כן באיזה אופן?
בהחלט, לטחון שקדים מולבנים. (ללא הקליפה החומה)
רק להזהר כי א טוחנים יותר מדי זה הופך לממרח כי השומן של השקדים יוצא.