את העוגיות המושלמות האלו ראיתי אצל רויטל כהן סקאלי שמארחת סדנאות קולינריות בגני טל, גם אני נמנית בין הקונדיטורים שהיא מארחת.
בסדנא האחרונה שהעברתי, רויטל הכינה לכיבוד עוגיות פאדג' מפתות, ואמרה שהן פרווה וללא מרגרינה… מיד ביקשתי את המתכון.
מכיון שאצלי מאד אוהבים שוקולד עשיתי אותן כבר לא מעט פעמים, ואם אצלי כל כך אוהבים איך לא אחלוק גם איתכם את המתכון?
20-25 עוגיות
חומרים:
200 גרם שוקולד מריר
3 כפות שמן
2 ביצים M
100 גרם (חצי כוס) סוכר
70 גרם (חצי כס) קמח
1 כפית אבקת אפיה
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
אופן ההכנה:
- ממיסים את השוקולד והשמן ומקררים לטמפרטורת החדר
- מקציפים ביצים וסוכר לקצף תפוח
- מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים
- מוסיפים קמח מעורבבעם אבקת אפיה ומערבבים לאיחוד
- מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים.
- מצננים במקרר להתייצבות (בערך 20-30 דקות)
- בעזרת כף או כף גלידה קפיצית שמים תלוליות מהבלילה על נייר אפיה
- אופים בחום של 180 מעלות 9 דקות (טורבו)
- מצננים על רשת
- מאחסנים בקופסה אטומה
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y29lo2qh
היי. אפשר להמיר את השמן בחמאה מומסת? או שזה ישנה את המרקם?
ישנה את המרקם
הבלילה ממש משתטחת לי ויוצאות לי עוגיות דקות. איך אפשר למנוע את זה?
לקרר היטב ואפילו לאפות ישר מהמקפיא
האם חייב להקציף את הביצים או שמספיק לערבב במזלג
ההקצפה נותנת נפח ואווריריות. לכן צריך להקציף
ואוו יצא מושלם כלכך שוקולדיות
הכנתי כמות כפולה וכבר חצי נטרף איך שיצאו מהתנור
מתכון פשוט מהיר וכלכך טעים ובנוסף פרווה
תודה רבה
הכנתי את העוגיות יצאו מדהים… אין עליך תודה מלכי…
שמחה שאהבת
היי, ניתן להקפיא את העוגיות?
כן
אפשר במקום אבקת אפיה סודה לשתיה?
באבקת אפיה יש שליש סודה לשציה והיתר עוד חומר מנטרל אז זה לא ממש מחליף
האם ניתן להחליף לשוקולד חלב?
לא ניסיתי, כי שוקולד חלב פחות יציב, כל הכיף שיש להן טעם דומיננטי של שוקולד וככל שהשוקולד מכיל יותר מוצקי קקאו ויותר איכותי העוגיות יותר טעימות.
זה משנה אם קוצצים שוקולד או דמים שוקןלד צ'יפס?
רק בטעם
מלכי שלום!
העוגיות יצאו טעימות אבל נדבקו לנייר אפיה, מדוע?
הרגע אפיתי אותן, לא אמורות להידבק. 9 דקות אפיה, לחכות טיפונת שיתקררו ולהעביר לרשת לצינון מלא.
עוגיות מושלמות!
אם אני עושה כמות כפולה יוצא לי שני מגשים, 9 דקות לא מספיק, כמה זמן כדאי לשים? 12 דקות זמן טוב? תודה
אני עושה המון פעמים ו9 דקות זה הזמן. הן מתייצבות בקירור. אולי הטמ' בתנור שלך לא מדוייקות. אצלי 12 דקות נהיה דיקט . אם אצלך התנור עובד אחרת פשוט תנסי להוסיף זמן ותראי מה התוצאה שאת אוהבת אחרי קירור.
מלכי העוגיות מדהימות!
רק באיזה סוכר צריך להשתמש? לבן/חום דמררה/
חום כהה? והאם צריך להכניס לתנור את העוגיות
ככדורים והם משתטחות באפייה?
אם לא ציינתי אז סוכר רגיל.
הן משתטחות מעט
היי,
ניסיתי כמה פעמים את העוגיות האלו והן ממש טעימות!
אם אני מעוניינת לקחת את העוגיות הפאדג' הללו ולעשות עוגיה אחת ענקית שכזו (אני יוצרת סנדוויץ עם גלידה) כמה זמן אני צריכה לעשות זמן אפייה לעוגיה אחת (נגיד בקוטר 20)?
תצטרכי לנסות ולהגיע למרקם שאת רוצה
שלום לך!
אפשר להכין עוגיות כאלו במרקם הזה ללא קקאו?
מטרתי להכין עוגיות שוקולד צ'יפס רכות.
תודה לך!
עוגיות שוקולד ציפס הן במרקם קצת שונה. אלו מאד רכות בגלל השוקולד. בעוגיות שוקולד ציפס אין שוקולד מומס
מתכון מעולה
עוגיות טעימות ממש
נחטפות ומתחסלות ברגע
אם מכינים עם סוויטנגן במקום סוכר יומא טוב? ובמקום כף גלידה ניתן להשתמש בכף רגילה אם מכינים?
את המתכון הזה לא ניסיתי, יש כאן מתכון שניסיתי.
הכף גלידה היא ליצור עוגיות שווה בגולדן ועגולות. כף לא תעזור במקרה הזה, אפשר לשים תלוליות או לגלגל ביד כדורים
תודה לך!
יש לך מתכון של עוגיות שוקולד צ'יפס ברכות כזו או קרובה?
לא
טעים,
זמין,
מזמין!!
תודה רבה!!
הכנתי עכשיו לפסח כמות כפולה השתמשתי בקמח שקדים וקמח תפוחי אדמה חצי חצי , ונדבק לנייר האפיה העליתי ל10.30 דקות ועדיין נדבק .. הביצים הם אקסטראלארג אולי בגלל זה בתבנית הנוכחית שימנתי את הנייד רולי יעזור לאפות . זה 9 דקות ברגיל נכון לא בטורבו ?
סליחה על אורך השאלה וריבוי הפרטים
פסח שמח ובריאות
עשית שינוי במתכון שכבר אין לו קשר למתכון שלי. אני עושה הרבה ניסיונות עד שאני מגיעה לתוצאה טובה. יש עוגיות בקטגורית מתכוני פסח שמצליחות,
ראי כאן
אני משתמשת בביצים M אם אין לך תשקלי כמות הביצים כפול 50 גרם לביצה. אפייה בטורבו כמובן.
היי מלכי, העוגיות מצוינות,
אני מעוניינת להכין אותן לפסח, באיזה קמח כדאי
להשתמש קורנפלור, קמח מצות או קמח תפו"א?
תודה וחג שמח.
יש מתכון לעוגיות לפסח כאן
הכנתי עכשיו, יצא מושלם!!!!!!!!!
את עושה לנו שלום בית 🙂
הכנתי את העוגיות, הן יצאו פשוט נהדרות!!!
תודה לך!!
אמאלההה יצא מושלםם
במקום שוקולד קצוץ, שמתי פצפוצי שוקולד לבן???
הי
העוגיות מצוינותת!!!!!!!!!!!
אשמח לדעת אם אפשר להקפיא את העוגיות?!
בהחלט
הכנתי ויצא נדיררר
בעיה קטנה- שמתי את העוגיות במקרר יותר מחצי שעה והתערובת הייתה מאוד מאוד נוזלית ולא היה אפשר לעבוד איתה, גם לא בכף גלידה!
מה אפשר לעשות בפעם הבאה?
בטוח ששקלת טוב? השוקוךלד מתקשה מאד במקרר
וואי מלכי יצא אדיררר…!!!
אני רגישה ללקטוז וגם לגלוטן,
המרתי את הקמח בקורנפלור ויצא א ג ד ה!! איזה כיף! ממצרכים שתמיד יש בבית&אופן הכנה פשוט..!
שבת שלום💛
היי מלכי,
אם אני עושה אותן עם כפית במקום עם כף כדי שיהיו קטנות בחצי, האם זמן האפייה מתקצר?
בהחלט
היי, אם יש לי רק 100 ג' שוקולד מריר, אפשרי להכין חצי מכמויות המתכון?
למשל במקום 2 ביצים, ביצה 1 וכו'.
אין בעיה להכין חצי כמות
האם אפשרי להכין את הבלילה ולהקפיא את העיגולים (לפני אפיה) ואז לאפות כמה ימים אחר כך ?
בהחלט
היי האם אני יכולה להחליף את הקמח בקמח תפו"א?
תודה רבה!
יש כאן מתכון כשר לפסח
הי, הכנתי כעוגיות ויצא מושלם!
אפשר להכין גם כעוגה?
ואם כן, כמה זמן בתנור?
פחות מתאים כעוגה