• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    עוגת אופרה
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    עוגת אופרה

    עוגת שכבות קפה ושוקולד. המתאימה לברים מתוקים או להגשה כקינוח לשבת.

    מסגרת 30X15

    חומרים:

    לרולדה

    70 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס+כף)
    70 גרם אבקת שקדים (3/4 כוס )
    20 גרם קמח (2 כפות) -בפסח קמח תפו"א
    2 ביצים
    3 חלבונים
    25 גרם סוכר (כף וחצי)
    כף שמן

    לקרם קפה

    1/4 כוס שמנת מתוקה או צמחית
    100 מ"ל חלב או תחליף חלב
    כפית נס קפה
    1 חלמון
    2 כפות סוכר
    כף קורנפלור (למי שלא אוכל בפסח קטניות אפשר לשים קמח תפו"א)
    135 גר' חמאה או 100 גרם שמן קוקוס מוקשה
    4 גר' ג'לטין מומס ב24 גר' מים
    1/2 כפית תמצית וניל

    למוס שוקולד

    135 גר' שוקולד מריר
    375 גר' שמנת מתוקה או צמחית

    קקאו לפידור העוגה

    אופן ההכנה:

    רולדה

    • מקציפים ביצים אבקת סוכר ואבקת שקדים כ7 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
    • בנפרד מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב
    • מקפלים את הקצף לתערובת הביצים מוסיפים שמן ומערבבים.
    • מקפלים את הקמח לתערובת שהתקבלה.
    • יוצקים את התערובת על נייר אפייה בתוך תבנית בגודל לפחות של 45X30, או על שתי תבניות קטנות.
    • אופים בחום של 200 מעלות כ10 דק'
    • מצננים וחותכים 3 מלבנים בגודל המסגרת.

    קרם קפה

    • מרתיחים חלב, שמנת והקפה
    • מערבבים חלמון, ווניל , סוכר וקורנפלור
    • ומוסיפים לנוזל החם בהשוואת טמפרטורות.
    • מרתיחים ומבשלים תוך כדי ערבוב להסמכה
    • מסירים מהאש ומוסיפים חמאה וג'לטין
    • מערבבים בעזרת בלנדר מוט
    • מכסים בניילון נצמד ומצננים מעט

    מוס שוקולד

    • מרתיחים 150 גר' שמנת מתוקה ושופכים על השוקולד. משהים כדקה ומערבבים לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
    • מצננים לטמפרטורת החדר
    • מקציפים את יתרת השמנת לקצפת רכה ומקפלים לתערובת השוקולד

    מרכיבים את העוגה

    • שמים במסגרת רולדה אחת ומעליה יוצקים את קרם הקפה.
    • מקפיאים כ1/4 שעה
    • יוצקים 1/3 ממוס השוקולד, מכסים בעוד רולדה וחוזרים על שכבות המוס והרולדה ומסיימים במוס
    • מקפיאים היטב
    • פורסים לקוביות של 4X4 ס"מ ומפדרים בקקאו.

     

     

    צילום: נחמי וולף  סטיילינג: מיכל ליבוביץ'

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y7zhe24p
    שיתוף
    פורסם ב: בחושות וחיתוכיות, מתכונים לפסח, קינוחי פרווה, קינוחים לסעודת שבת תגיות: אופרה, קפה
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    כדורי שוקולד עדן נפתלי זל

    כדורי שוקולד לזכר עדן נפתלי ז"ל

    בחושה שוקולד קוקוס ללא גלוטן

    בחושה שוקולד קוקוס ללא גלוטן

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    23 תגובות

    1. תהילה יולי 18, 2019 בשעה 11:46 am הגב

      הי מלכי האלופה!!!!!!!!!!!!!!!!!11
      יש אפשרות להמיר את המתכון לפרווה??
      אשמח לתשובה
      תודה

      • malky adler יולי 18, 2019 בשעה 2:29 pm הגב

        הוספתי אופציות המרה לפרווה

        • נטלי ויקווקל יוני 24, 2021 בשעה 2:37 pm הגב

          שלום מלכי..רציתי לשאול היכן ניתן לקנות מסגרות לעוגת אופרה לשכבות מושלמות?
          אולי תוכלי להפנות אותי? תודה מראש

          • malky adler יוני 28, 2021 בשעה 7:50 am הגב

            אני קונה מסגרות אצל יצרן אלומניום שמוכר ציוד קונדיטוריה, אבל לא בודדים. מניחה שיש בחנויות מתמחות.

    2. אילנה אהרן מרץ 12, 2020 בשעה 11:32 am הגב

      תודה רבה מלכי! נראה מעולה!
      האם אפשר להקפיא?

      • malky adler מרץ 12, 2020 בשעה 12:08 pm הגב

        אפש/ר בהחלט להקפיא. בקופסה אטומה אפילו חודש

    3. רבקי מרץ 12, 2020 בשעה 10:51 pm הגב

      אפשר להמיר את החמאה במרגרינה ולא שמן קוקוס

      • malky adler מרץ 13, 2020 בשעה 5:48 am הגב

        אפשר, אבל לטעמי מרגרינה בקרם זה לא טעים

    4. נעמה אפריל 22, 2021 בשעה 7:32 am הגב

      יש אפשרות להכין בלי הג'לטין?

      • malky adler אפריל 22, 2021 בשעה 10:32 am הגב

        הקרם ינזל ולא יהיה יציב.

        • נעמי דצמבר 13, 2023 בשעה 5:42 pm הגב

          היי,
          האם מגישים ישר מהקפאה או מהמקרר?
          ואפשר לעשות בתבנית רגילה (לא מסגרת) ולנסוע איתה דרך של שעתיים?
          תודה מראש!!

          • malky adler דצמבר 25, 2023 בשעה 11:31 am הגב

            רק גלידה אוכלים מהמקפיא. עוגות מומלץ לאכול מופשר.
            זה עוגה יחסית יציבה. את יכולה לשנע. במיוחד אם את מוציאה מהמקפיא וזה מפשיר בדרך

    5. מירב מאי 25, 2021 בשעה 9:58 am הגב

      סורי על הבורות… מה זה אבקת שקדים? אפשר פשוט לטחון שקדים טבעיים בבית?
      תודה רבה על האתר המדהים?

      • malky adler מאי 26, 2021 בשעה 6:29 am הגב

        אבקת שקדים (יש כאלה שקוראים לזה קמח שקדים) זה שקדים מולבנים טחונים דק

    6. שושנה אפריל 3, 2022 בשעה 6:52 pm הגב

      האם אפשר להגיש בתור עוגת יומולדת או שזה לא מתאים.

      • malky adler אפריל 3, 2022 בשעה 9:34 pm הגב

        אפשר להשאיר אותה מרובעת ולהגיש כעוגת יום הולדת

    7. חוי דצמבר 26, 2022 בשעה 8:34 am הגב

      נראה מעולה!
      כמה זמן יכול להישמר בהקפאה לפני שחותכים ומגישים?
      תודה.

      • malky adler דצמבר 26, 2022 בשעה 8:57 am הגב

        בקופסה אטומה אפשר גם חודש

    8. מילי ספטמבר 19, 2024 בשעה 11:23 am הגב

      הי. הכנתי לבר. נראה מושלם
      יש בעיה בקטע של קרם קפה פעם אחת רשום חלבון ביחיד ואחר כך חלבונים
      שמתי את כולם מקווה שזה בסדר.
      תודה על האתר

      • malky adler ספטמבר 26, 2024 בשעה 8:20 am הגב

        בקרם קפה יש חלמון אחד

        • מילי ספטמבר 26, 2024 בשעה 8:05 pm הגב

          יש לך רעיון מה עושים עם החלבונים שנותרו?

          • malky adler ספטמבר 28, 2024 בשעה 5:50 pm הגב

            מקרונים, נשיקות, קרמבו, עוגיות פיננסייר שוקולד פיננסייר פיסטוק פיננסייר
            תלחצי על הקישורים ןתגיעי למתכונים

    9. עמליה פברואר 15, 2025 בשעה 10:13 pm הגב

      יצא טעים ומרשים. תודה

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס