עוגת גבינה מקבלת המון טעמים באהבה והפעם חמאת בוטנים. שילוב מעולה עם ציפוי שוקולדי טעים… מערבבים את כל החומרים בקערה, אין צורך במיקסר, ואם לא בא לכם להכין בסיס אפוי, אפשר להחליף בפתיבר טחון עם חמאה
תבנית קוטר 22
חומרים:
בסיס סבלה
50 גרם קמח
50 גרם סוכר דמררה
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם אבקת שקדים
קורט מלח
לעוגת גבינה
500 גרם גבינת שמנת 30%
500 גרם גבינה 5%
200 גרם שמנת חמוצה
5 ביצים
200 (כוס) גרם סוכר
70 (חצי כוס) גרם קמח
200 גרם (כוס) חמאת בוטנים
ציפוי גנאש
120 שוקולד מריר
100 גרם שמנת מתוקה
מעט חמאת בוטנים לקישוט
אופן ההכנה:
סבלה
- שמים במעבד מזון את כל חומרי הסבלה ומעבדים לקבלת פירורים.
- מעבדים עוד קצת בעזרת הידים לקבלת בצק.
- מרדדים בין 2 ניירות אפיה לעובי של 0.5 ס"מ
- מקפיאים כחצי שעה להתייצבות וקורצים בעזרת הרינג, או ששמים בתחתית בתבנית.
- אופים בחום של 160 מעלות 10 דקות
עוגת גבינה
- מערבבים את כל החומרים בקערה בעזרת מטריפה ויוצקים על הסבלה
- אופים כשעה וחצי בחום של 130 מעלות בחום סטטי (לא טורבו) עד שהעוגה יציבה בשוליים ומעט רוטטת במרכז.
- מצננים מספר שעות במקרר.
גנאש
- מחממים שמנת לסף רתיחה
- יוצקים על השוקולד (מומלץ לשים במד ליטר)
- טוחנים בבלנדר מוט לקבלת אמולסיה אחידה
- יוצקים על העוגה
- שמים מעט חמאת בוטנים בשק זילוף ומזלפים נקודות מסביב לעוגה, בעזרת שיפוד מורחים את חמאת הבוטנים לקבלת קישוט כמו בתמונה.
- ניתן לראות סירטון אצלי באינסטגרם.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/298cmbam
חבל שהתמונה לא משקפת את המציאות הנכונה!
עקב הכנסת 200 גרם חמאת בוטנים הבלילה יוצאת אפורה!
לא ברור לי למה יצאה אפורה. מוזמן לראות בסירטון שזה אחד לאחד המתכון.
אם היית מכיר את המתכונים שלי אין שום פוטושופ, והמתכונים זה בול מה שרואים בתמונה.
ניראה נהדרררר ברור לחלוטין,אין עלייך אלופה יקירתי?❣
אפשר להחליף את החמאת בוטנים בלוטוס?
כן