עוגת גבינה אפויה בתוספת שוקולד לבן, אחת העוגות הטעימות והקלות להכנה
תבנית אינגליש קייק
חומרים
תחתית
75 גרם פטיבר טחון
50 גרם חמאה מומסת
מלית
500 גרם גבינה 5%
2 ביצים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
90 מ"ל שמנת מתוקה
120 גרם שוקולד לבן
ציפוי
1 מיכל קטן שמנת חמוצה 15%
2 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה
תחתית
- מערבבים את הפטיבר על החמאה ושוטחים בתבניות, מהדקים ומכניסים למקרר בזמן הכנת המלית
מלית
- מוציאים את כל המצרכים מהמקרר כשעה – שעה וחצי לפני הכנת העוגה.
- ממיסים על בן מרי או במיקרוגל שוקולד ושמנת מתוקה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
- מערבבים גבינה, סוכר וביצים לתערובת אחידה
- מוסיפים את תערובת השמנת והשוקולד.
- יוצקים על בסיס הפטיבר
- אופים בחום של 140 מעלות 40 דק'
- העוגה עדין רוטטת במרכז אך השוליים יציבים. העוגה תתייצב בקירור
- מצננים את העוגה צינון מלא ומכניסים למקרר
ציפוי
- מערבבים את חומרי הציפוי לתערובת אחידה
- מחממים תנור ל160 מעלות
- מורחים על העוגה שכבה אחידה של הציפוי
- מכניסים לתנור ל3 דקות
- מקשטים בפירות
צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yxcpss39
היי,
איזה מתכון מהמם.. תודה..
את הציפוי מכינים אחרי שהעוגה התקררה??
תודה רבה. שמחה שאהבת.
לגבי הציפוי. כן
הכי טובה בעולם – לא העוגה אלא מלכי אדלר- גם העוגה בעצם
תודה רבה 🙂
האם ניתן לשלב עם גבינת שמנת לטעם יותר מיוחד
בהחלט אפשר, היא תהיה יותר שמנה וכבדה.