עוגת גבינה ללא גלוטן, מתאימה לפסח ולמי שנמנע מגלוטן כל השנה.
תבנית קוטר 22-24
בסיס פריך
140 גרם קמח תפו"א
85 גרם אבקת שקדים
30 גרם אבקת סוכר
60 גרם מים
120 גרם חמאה
מילוי
500 גרם גבינה שמנת
200 גרם (1 מיכל) שמנת חמוצה
2 ביצים M
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
40 גרם (2 כפות) קמח תפו"א או קורנפלור
80 גרם (2 כפות ) ריבת חלב
לזילוף
80 גרם (2 כפות ) ריבת חלב
שנטילי לציפוי
250 גרם שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
בסיס
- חותכים את החמאה לקוביות
- במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון מערבבים את היבשים.
- מוסיפים חמאה ומעבדים עד לקבלת פירורים
- מוסיפים מים ומעבדים לקבלת בצק
- מרדדים בין 2 נירות אפיה או שוטחים על התבנית
- אופים בחום של 170 מעלות 20 דקות
מילוי
- מערבבים את כל החומרים ויוצקים על הבצק
- מזלפים את 2 כפות ריבת החלב על המילוי.
- משיישים בעזרת קיסם.
- אופים בחום של 150 מעלות (סטטי – לא טורבו) כשעה עד להתייצבות.
שנטילי
- מקציפים את כל החומרים לקצפת יציבה ומזלפים מעל הטארט. ניתן לחמם כפית ריבת חלב ולזלף נקודות בין טיפות הקצפת.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ycakjtz2