• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    עוגת מדוביק
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    עוגת מדוביק

    עוגת דבש חלבית ממוצא רוסי הנקראת "מדוביק". בעוגה זו שיטת הכנת הבצק מעט שונה ממה שאנו מכירים. מבשלים את הבצק, ולאחר קירור קל הבצק מתייצב ומאד נח לעבודה. מהבצק מכינים שכבות דקות ולאחר האפיה ממלאים בקרם ומתענגים. אני ממליצה להתאמץ ולהכין אותה

    תבנית בקוטר 20

    חומרים

    לבצק:

    450 גר' קמח (3 כוסות + 2 כפות)
    180 גר' אבקת סוכר (כוס וחצי)
    180 גר' חמאה
    1 ביצה
    1+1/2 כפית סודה לשתיה
    6 כפות דבש
    4 כפות שמנת מתוקה
    1 כפית קקאו

    לקרם

    400 גר' חלב מרוכז (ראו מתכון מצורף)
    3 ביצים טרופות
    2 כפות דבש
    60 גר' חמאה

    לסירופ

    150 מ"ל מים
    1+1/2 כף סוכר
    50 מ"ל רום (משקה – לא תמצית) או ברנדי

    אופן ההכנה:

    הכנת הבצק

    • שמים בסיר חסין אש חמאה , אבקת סוכר, ביצה , דבש ושמנת
    • את הסיר שמים על סיר עם מים (בן מארי)
    • מקציפים במקצפת יד את החומרים על בן מרי כ5 דקות
    • מערבבים את היבשים בקערה
    • מוסיפים את הרטובים שהקצפנו ליבשים ומערבבים עד לקבלת בצק.
    • מכסים את הקערה בניילון נצמד וממתינים כ10 -15 דקות
    • מרדדים ע"ג נייר אפיה 8 עיגולים בקוטר של 20 ס"מ עובי של 0.5 ס"מ (קורצים עם הרינג, או ששמים צלחת הפוכה בקוטר המתאים וחותכים את הבצק הנותר בשוליים)
    • אופים כל חלק כ7-8 דקות בחום של 170 מעלות
    • את חתיכות הבצק שנותר אופים ושומרים בצד לציפוי

    קרם

    • מרתיחים את כל חומרי הקרם ומבשלים עד להסמכה תוך כדי ערבוב מתמיד (כ10-15 דק')
    • מסירים מהאש ומצננים

    סירופ

    • מרתיחים מים וסוכר ומסירים מהאש
    • מוסיפים רום.

    הרכבת העוגה

    • שמים על צלחת הגשה נאה שכבת בצק אחת, מברישים בסירופ ומורחים שכבה דקה של קרם
    • חוזרים על הפעולה עם כל השכבות עד שהקרם נגמר.
    • מרסקים את שאריות הבצק שאפינו לפירורים
    • על שכבת הקרם האחרונה והשוליים מפזרים את פירורי הבצק.
    • העוגה טובה בהקפאה

    חלב מרוכז

    כמות : כ1.300 ק"ג

    חומרים:

    1 ליטר חלב
    ½ קג' סוכר (2.5 כוסות)
    50 גר' חמאה
    4 כפות קורנפלור
    ½ כוס מים

    אופן ההכנה:

    • מרתיחים חלב וסוכר על להבה בינונית
    • לאחר רתיחה מבשלים עוד חצי שעה
    • מוסיפים חמאה להמסה מלאה
    • מערבבים קורנפלור עם מים ומוסיפים לחלב בזרם דק
    • מבשלים עוד ¼ שעה תוך ערבוב מתמיד על מנת למנוע גושים.
    • מקררים

    צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ybp5kns7
    שיתוף
    פורסם ב: מתכונים לראש השנה, עוגות ראווה תגיות: דבש, חלב מרוכז, ראש השנה
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    עוגת מוס פרלינה ותפוחים

    עוגת מוס שוקולד פקאן

    עוגת מוס פקאן שוקולד קפה

    טריקולד גבינה

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    8 תגובות

    1. יעל ספטמבר 4, 2019 בשעה 5:40 pm הגב

      יש תחליף פרווה לחלב המרוכז?

      • malky adler ספטמבר 5, 2019 בשעה 6:19 am הגב

        העוגה הזו חלבית. לא כל דבר ניתן או כדאי להמיר. ההמרה פוגעת במתכון.
        חלב מרוכז הוא מרכיב עיקרי ולא ניתן להמרה

    2. ויטל אופיר ספטמבר 25, 2019 בשעה 11:56 am הגב

      היי מלכי היקרה
      האם ניתן להשתמש בחלב מרוכז בפחית ?
      בטוח שזה פחות מומלץ אך האם אפשרי ?

      • malky adler ספטמבר 25, 2019 בשעה 12:05 pm הגב

        ברור שאפשר

    3. בת שבע אוגוסט 25, 2021 בשעה 8:22 am הגב

      היי מלכי?

      ראשית תודה על המתכונים המשגעים?

      האם אפשר לעשות את המדוביק במנות אישיות ברימג קוטר 6?
      אם כן איך אני ממירה את המתכון?

      • malky adler אוגוסט 25, 2021 בשעה 12:22 pm הגב

        ברור שאפדר, זה יותר עבודה להכין אישיים. הייתי מורחת על תבנית גדולה וקורצת עיגולים בקוטר שאת רוצה. ואז לככין פחות שכבות כדי שהגובה יהיה פרופורציונלי לקוטר

    4. אמירה ספטמבר 2, 2021 בשעה 10:32 am הגב

      היי.
      אפשר להשמיט את הקקאו בבצק?

      • malky adler ספטמבר 2, 2021 בשעה 8:25 pm הגב

        זה יותר בשביל צבע, תחליפי בקמח

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס