פיננסייר זו עוגיה צרפתית קטנה, בד"כ אכלו אותה אנשי הפיננסים ולכן מכינים אותה בצורה מלבנית של מטיל זהב.
הפעם בחרתי להכין את הפיננסייר עם פיסטוקים ופיזרתי דובדבני אמרנה, אפשר לוותר על האמרנה, או לפזר במקומם שברי פיסטוק.
אני מאד אוהבת להכין פיננסיירים כניצול חלבונים שנשארים לי כשאני מכינה קרם פטיסייר או קרם אנגלז, זה מהיר, קל, בלי הקצפות וכמובן טעים מאד.
70 עוגיות
חומרים
175 גרם פיסטוקים טחונים דק
60 גרם אבקת שקדים
50 גרם קמח
150 גרם סוכר
25 גרם דבש
180 גרם חלבון (6 חלבונים M)
200 גרם חמאה או נטורינה מומסת
50 גרם מחית פיסטוק
100 גרם דובדבני אמרנה קצוצים או פיסטוקים קצוצים – לבחירה
אופן ההכנה:
- שמים במעבד מזון את כל החומרים מלבד הדובדבנים וטוחנים לתערובת אחידה.
- אפשר גם לערבב ידני בקערה
- מזלפים לתבנית שקעים בתורת מלבנים (או כל צורה אחרת שבחרתם)
- מפזרים דובדבני אמרנה קצוצים או פיסטוקים קצוצים
- אופים 12 דקות בחום של 175 מעלות (טורבו)
- שומרים בקופסה אטומה, ניתן להקפיא.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/2colo3ku