פנקוטה באיטלקית שמנת אפויה, קרם שמנת ובווניל מיוצב באמצעות ג'לטין מוגש קר עם פרות יער.
פנקוטה קוקוס
6 מנות
חומרים:
לפנקוטה
2 כוסות חלב קוקוס
1/4 כוס שמנת פרווה
1 מקל וניל חצוי לאורכו
50 גר' אבקת סוכר (1/2 חבילה)
8 גר' ג'לטין מומס ב50 מ"ל מים
2 כפות ליקר קוקוס
קולי פירות יער
100 גרם מחית פרות יער
40 גר' סוכר
פרות יער שלמים
לקישוט
בצק עלים
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
פנה קוטה
- משרים את הג'לטין במים עד לספיחת הנוזלים.
- חוצים את מקל הווניל ומוציאים את הגרגירים.
- מרתיחים חלב קוקוס, מקל וניל, הגרגירים והסוכר ומקררים מעט.
- ממיסים את הג'לטין במיקרו מספר שניות עד המסה. (לא להרתיח) מוסיפים לתערובת הקוקוס.
- מוסיפים את הליקר
- יוצקים לכוסות יפים ומקפיאים.
קולי פירות יער
- מרתיחים בסיר מחית פרות יער וסוכר מסירים מהאש ומקררים. מוסיפים פרות שלמים ומקשטים עם הרוטב את ה"פנה קוטה".
מכינים את הקישוט
- מרדדים בצק עלים ובעזרת גלגלת מכינים רשת.
- אופים כחצי שעה עד להזהבה ומפדרים באבקת סוכר.
- שוברים לגודל הרצוי ומקשטים את המנה.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yc9uysbs