אחד המתכונים האהובים באתר וגם על הלקוחות הוא הפררו רושה, כשקיבלתי הזמנה לפסח והלקוחה ביקשה כמות של פררו רושה החלטתי לנסות גירסה שווה לפסח.
הדבר המאתגר כמובן זה הפייטה, ניסיתי להכין טוויל שממנו במשך השנה אני מכינה קישוטים וגביעי גלידה, וניסיתי להכין אותו בגירסת פסח, התוצאה ממש הפתיעה אותי.
הכנתם? ספרו לי מה דעתכם…
35 יחידות
חומרים:
טוויל
100 גרם קמח תפו"א
100 גרם שמן קוקוס מומס או חמאה מומסת
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם חלבון
שכבת קראנץ
90 גרם טוויל מפורר (מהמתכון לעיל)
75 גרם אגוזי לוז קלויים טחונים דק
100 גרם מחית לוז או מחית נוגט
90 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד לבן (לגירסה פרווה עוד מריר)
גנאש
200 גרם שוקולד מריר
140 גרם שמנת מתוקה או צמחית
25 גרם חמאה (בפרווה לוותר)
35 אגוזי לוז מולבנים שלמים וקלויים
ציפוי
200 גרם שוקולד מריר
80 גרם חמאת קקאו או שמן
50 גרם טוויל מפורר
אופן ההכנה:
טוויל
- מערבבים את כל החומרים
- מורחים שכבה דקיקה (כמעט שקופה) על משטח סיליקון או נייר אפיה
- אופים בחום של 160 מעלות 10 דקות להזהבה
- מצננים ומרסקים לפירורים דקים
שכבת קראנץ
- ממיסים את השוקולדים
- מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים
- מעבירים לשק זילוף (גוזרים חור גדול כי הבלילה לא חלקה)
גנאש
- מחממים שמנת לסף רתיחה
- יוצקים על השוקולד וטוחנים בבלנדר מוט
- מוסיפים חמאה רכה וטוחנים לקבלת גנאש חלק ומבריק
- מעבירים לשק זילוף
- יוצקים לתבנית טראפלס מעט מהגנאש (כ1/3 גובה)
- מכניסים את שק הזילוף עם שכבת הקראנץ לשקע עד שמגיעים לגנאש ומזלפים כך שהגנאש "נדחף" לדפנות התבנית.
- משאירים מעט מקום לעוד מעט גנאש לכיסוי .
- מטביעים אגוז לוז שלם ומכסים בגנאש.
- מקפיאים מספר שעות עד שניתן לחץ מהתבנית.
ציפוי
- ממיסים שוקולד וחמאת קקאו.
- מוסיפים את הטוויל המפורר ומערבבים
- טובלים בעזרת קיסם או מזלג את הכדורים בשוקולד
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/2qbx9j6r
הי.תודה על המתכון
מה זה טוויל איפה קונים כשר לפסח
יש במתכון
אם אין לי תבנית שקעים, אפשר אחרי קירור לכדרר ביד לכדורים? או שהבלילה לא תאפשר?
יהיה קשה, כי זה 2 שכבות
תודה מלכי. שאלה, כשאני ממיסה יחד שוקולד מריר/חלב עם לבן, השוקולדים נמסים והלבן לא. למה זה קורה ואיך להמיס? תודה
שוקולד לבן יותר רגיל ללחות ולפעמים איחסון לא טוב מקשה על ההמסה, אפשר לטחון בבלנדר מוט כדי להיפטר מהגושים שלא נמסו
שלום מלכי אלופה. אם יש לי תבנית אחת של טראפלס, מה אני עושה עם יתרת המסה בזמן שהכדורים בהקפאה?
משאירה בטמ' חדר אם יש צורך אפשר לחמם מעט לפני נגלה נוספת