יש 3 מועדים בשנה שהם בעצם לא יום טוב אבל אוכלים בהם סעודת חג, ערב יום כיפור, הושענא רבה ופורים ועל כן נהגו בסעודה זו לאכול דברים מכוסים. בכל עדה זה מאכל אחר, קרפלאך, כרוב ממולא ועוד, אצלינו נהגו בפורים לאכול כרוב ממולא ולמשלוחי מנות לתת קינדלי, בד"כ היו ממולאים בפרג או באגוזים כמו במתכון הזה, הפעם החלטתי לחבר את המתכון של הבצק המיוחד הזה של סבתא שלי ולנסות למלא בו תפוחים בלי שהמלית תרטיב את הבצק.
סבתי כמובן השתמשה במרגרינה כנהוג באותה תקופה ואני החלפתי את המרגרינה של פעם בנטורינה של שמרית.
הטכנולוגיה השתפרה פלאים וגם המודעות והחברות כל הזמן משפרות את המוצר כך שכיום אם תסתכלו ברכיבים בנטורינה יש פחות שומן טראנס מאשר בחמאה
התקבענו על פרסומות בעבר שמרגרינה אינה בריאה ומלאה שומן טראנס אז דעו שהיום זה שונה. בנטורינה יש פחות מ0.5% שומן טראנס לעומת 2% בחמאה. והטעם של נטורינה נטרלי כך שכשרוצים מאפה פרווה זה פתרון מצוין.
קינדלי תפוחים
30 יח'
חומרים
בצק
400 גרם קמח
250 גרם נטורינה
3 חלמונים
2 כפות סוכר
20 גרם סוכר וניל
גרידת לימון
1 כף מיץ לימון
10 גרם שמרים טריים (או 4 גרם שמרים יבשים)
2-3 כפות מי סודה בטמפרטורת החדר
מלית תפוחים
3 תפוחי גרנד קלופים
150 גרם אגוזי מלך טחונים
3-4 כפות סוכר (לפי הטעם)
כף מיץ לימון
גרידה מחצי לימון
מעט קינמון
4-5 פטיבר טחונים
אבקת סוכר
אופן ההכנה
בצק
- מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את הקמח והמרגרינה
- מוסיפים את שאר החומרים
- אם הבצק יבש מוסיפים מעט מי סודה
- מחלקים את הבצק ל3 מכדררים כדורים ושמים בצד למנוחה של כחצי שעה.
- מרדדים לעלה בעובי של כ3-5 מ"מ
- חותכים לריבועים של 8 ס"מ
- במרכז כל ריבוע מפזרים מעט פטיבר ושמים כפית גדושה מהתפוחים
- סוגרים את הקצוות של הריבוע כלפי מעלה ומהדקים
- אופים כ10 דק' בחום של 180 מעלות
- מצננים ומאבקים באבקת סוכר
מלית
- מגרדים את התפוחים במגרדת גסה
- מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים
- משתמשים מיד כדי שלא יגיר הרבה נוזלים
המתכון נכתב עבור "שמרית"
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y5yqer44
שבוע טוב מלכי,
אני מבינה שהמתכון הוא עבור שמרית אבל האם יצא לך לבדוק את הרכיבים שיש במרגרינה, לעניות דעתי אין הבדל בין ממרגרינה לנטורינה
שווה בדיקה.
אסנת
אכן גם במרגרינה אין שומן טראנס והיא ללא חומרים משמרים אך הרכב השמנים בין השתיים שונה – המרגרינה היא משמן קנולה והנטורינה מועשרת בשמן קוקוס שיש לו יתרונות תזונתיים נוספים
מלכי הנטורינה הוא בטעם חמאה?
הנטורינה הוא בטעם ניטרלי. אני אישית מעולם לא משתמשת במחמאה, הריח והטעם דוחה בעיני ובכלל לא דומה לחמאה. עדיף משהו ניטרלי