קינוח קליל של גבינה ודובדבן עם מעדן יופלה בטעם דובדבן, קל מאד להכנה וקוצר מחמאות
חלק מהפקת חנוכה לתנובה
15-20 מנות
חומרים:
קרם ווניל
100 גרם גבינת שמנת
200 גרם חלב מרוכז
200 גרם שמנת מתוקה
1/2 מקל ווניל או משחת ווניל
קרם דובדבן
1 מיכל יופלה דובדבן
200 גרם חלב מרוכז
200 גרם שמנת מתוקה
טיפת צבע מאכל ורוד (לבחירה)
קרמבל
50 גרם קמח
50 גרם אבקת שקדים
50 גרם סוכר
50 גרם חמאה
אופן ההכנה:
קרם ווניל
- מקציפים שמנת מתוקה למרקם רך
- מוסיפים את הגבינה ווניל וחלב מרוכז ומקפלים לתערובת אחידה
- יוצקים לכוס עד מחצית הגובה
קרם דובדבן
- מקציפים שמנת מתוקה למרקם רך
- מוסיפים את היופלה וחלב מרוכז ומקפלים לתערובת אחידה
- יוצקים לכוס מעל קרם הווניל
קרמבל
- טוחנים במעבד מזון את החומרים עד לקבלת תערובת פירורית
- שוטחים על נייר אפיה ואופים 170 מעלות 10-15 דקות להזהבה
- מצננים ומפזרים מעל הקרם
המתכון נעשה בשיתוף עם תנובה
צילום: אסף אמברם סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y8mv5kw5
מה זה מיכל יופלה?
גביע רגיל?
כן
הי
האם בגבינת שמנת מגובר יל שמנת חמוצה?
לא. גבינת שמנת זה לא שמנת חמוצה
היי
אפשר לעשות את השכבות באלכסון כשמקפיאים בין שכבה לשכבה? או שצריך להוסיף ג'לטין?
והאם נשמר טוב בהקפאה?
עשעושים באלכסון רצוי להוסיף גלטין, אחרת כשמפשיר לא ממש שומר על הצורה.
נשמר מעולה בהקפאה
תודה!
יודעת להגיד באיזה יחס להוסיף את הג'לטין?
צריך לנסות ולראות מה המינימום שיחזיק יציב ולא יהיה טעם ג'לטיני