קינוח שכבות חגיגי בטעמי פיסטוק, תות ולימון, הקינוח מתאים לפסח ולכל השנה והוא אפילו פרווה כך שתוכלו להגיש אותו לאירוח גם אחרי ארוחה בשרית
10 מנות
ביסקוויט פיסטוק
70 גרם (1/2 כוס+כף) אבקת סוכר
70 גרם (3/4 כוס) פיסטוק טחון לאבקה
20 גרם (כף) קמח תפוחי אדמה (או קמח לכל השנה)
2 ביצים
2 חלבונים
25 גרם (2 כפות וחצי) סוכר
כף שמן
2 טיפות צבע ירוק (לבחירה)
ג'לי תות
300 גרם מחית תותים (או תותים טחונים)
25 גרם (3 כפות) סוכר
12 גרם ג'לטין מומס ב72 מ"ל מים
קרם לימון
125 מ"ל (חצי כוס) מיץ לימון
3 חלמונים
2 ביצים
65 גרם (14/3 כוס) סוכר
2 גרם ג'לטין (1/4 כפית) מומס 12 מ"ל מים
50 גרם (2 כפות) שמן קוקוס מוקשה
מרנג
3 חלבונים
180 גרם (כוס פחות כף) סוכר
אופן ההכנה:
ביסקוויט פיסטוק
- מערבבים אבקת סוכר, פיסטוק טחון וקמח תפו"א יחד
- טורפים את הביצים ומוסיפים ליבשים
- מקציפים חלבונים וסוכר למרנג יציב ומקפלים לתערובת. מוסיפים שמן ואם יש צורך (תלוי בצבע הפיסטוקים שלכם)
- מוסיפים מעט צבע ירוק
- אופים בתבנית 30X40 בחום של 200 מעלות 8-10 דקות
- מצננים וחותכים ל3 רצועות שוות
ג'לי תות
- מחממים מחית וסוכר עד שכל הסוכר נמס
- מחממים את הג'לטין במיקרו לאחר שספח את כל הנוזלים מספר שניות עד לקבלת נוזל שקוף וחלק
- מוסיפים למחית ומערבבים
- יוצקים על 2 רצועות ביסקוויט ומקפיאים כחצי שעה להתייצבות
קרם לימון
- מבשלים בבן מרי (קערה על גבי סיר עם מים) מיץ, ביצים, חלמונים וסוכר תוך כדי ערבוב עד להסמכה של התערובת. (אם יש חתיכות של ביצה שבושלו יש לסנן את הקרם)
- מוסיפים ג'לטין מומס שמן קוקוס וטוחנים בבלנדר מוט
- מורחים על הג'לי פטל
- מניחים את הרצועות זה על זה ומכסים מברצועה השלישית
- מקפיאים היטב כ6 שעות עד שניתן לחתוך מדוייק
- חותכים מלבנים של 3X9 ס"מ
- מניחים את המלבנים על צידם כך שהשכבות נראות כלפי מעלה.
מרנג
- מחממים את החלבון והסוכר על בן מרי עד שהסוכר נמס (65 מעלות)
- מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים
- מזלפים בעזרת צנתר פרח על גבי הקינוחים וצורבים בברנר
צילום: דניאל לילה סטיילינג: נועה קנריק
המתכון הופק עבור מגזין טעימות – פסח 2019
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yys2kylw
מה הכוונה – צורבים בברנר?
שורפים קצת את המרנג מעל הקינוח, ראי בתמונה
היי יש מצב שאת מעלה כזה קינוח רק שוקולדי ועם מוס וכאלה?
יש כבר כמה מתכונים של קינוחים שוקולדיים. יש את העוגת אופרה
ויש עוד קינוח אישי שוקולדי
דפדפי בקטגורית קינוחים אישיים
הי, אפשר להקפיא עד לפני הגשה כולל המרנג או חייבים להכין את המרנג ברגע האחרון?
אפשר להקפיא עם המרנג, לא להרבה זמן..
אפשר להכין את הקינוח גם שבועיים מראש ללא המרנג. את המרנג יום יומיים קודם
הי מלכי,
איך עוד ניתן לחמם את הג'לטין? (המקרו אצלי לא כשר לפסח)
לשים את הגלטין הכוס ולהכניס את הכוס לכלי עם מים רותחים לערבב עד להמסה
מה אפשר לשים במקום השמן קוקוס
חמאה
לא עדיף להשים פקטין במקום הגלטין בג'לי תות?
אפשרי
זה מתכון שפורסם בעיתון וג'לטין יותר נגיש מפקטין NH
היי
כמה זמן זה יכול לעמוד בחוץ?
אני רוצה את זה לבר בארוע
שימי קפוא על הבר, יחזיק 3-4 שעות