איון מתכון יותר בייתי משמרים. שמרים זה ריח של בית. הקלאסי הוא שוקולד כמובן, אבל אני אוהבת לגוון לפעמים.
את הקראנץ הזה הכנתי כשנתבקשתי להכין שמרים בשחור ובלבן, אחד היה שוקולד והשני חלבה.
3 קראנצים
חומרים:
לבצק
600 גרם (4+1/3 כוסות) קמח
25 גרם (2.5 כפות) שמרים יבשים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
2 ביצים
200 מ"ל חלב/מים
130 גרם חמאה /מרגרינה
קורט מלח
למילוי
1 קופסה (400 גרם) ממרח חלבה
6 כפות טחינה גולמית
שערות חלבה לפי הטעם
לסירופ
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
1/2 כפית משחת/תמצית ווניל
אופן ההכנה:
- מערבבים את הקמח והשמרים היבשים
- שמים את כל החומרים מלבד החמאה והמלח ולשים כ7 דקות
- מוסיפים את החמאה והמלח בהדרגה וממשיכים ללוש עוד כ5 דק'
- מעבירים לקערה ומתפיחים במקרר 6 שעות.
- ניתן להתפיח כשעה – שעה וחצי מחוץ למקרר , אך הבצק יותר נח לעבודה לאחר התפחת לילה במקרר.
- מחלקים את הבצק ל3 חלקים
- מרדדים לעלה בעובי 3-5 מ"מ
- מורחים על כל עלה 1/3 מכמות ממרח החלבה, מטפטפים מעל 2 כפות טחינה גולמית ומפזרים שערות חלבה לפי הטעם.
- מגלגלים לגלילה מהודקת, חותכים באמצע לאורך הגלילה ומלפפים את 2 החלקים זה סביב זה.
- מתפיחים כ20-30 דקות
- אופים בתנור שחומם ל170 מעלות 25 -30 דקות
- מרתיחים את חומרי הסירופ ומברישים בסירופ מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור
- מפזרים מיד עוד קצת שערות חלבה לקישוט.
.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yd4qwqqo
אם רוצים להמיר את המרגרינה בשמן כמה לשים? וזה יוצא טוב?
תודה רבה המתכונים שלך אלופים!!!
את יכולה להמיר ב80% מכמות החמאה.
מה לגבי הברשת העוגה בביצה טרופה לפני הכניסה לתנור?
איפה ראית הברשה בביצה?