• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    קרקרים מלוחים
    דף הבית / מתכונים / מלוחים

    קרקרים מלוחים

    בד"כ אני אוהבת להכין מתוקים וקינוחים טעימים ומרשימים, נהנית לשחק עם שוקולד וקישוטים, אבל כשזה מגיע לצלחת שלי, אם תתנו לי לבחור בין עוגה למאפה מלוח ושווה או בגט עם חמאה המלוח ינצח, אז את העוגיות האלו הכנתי כמה ימים לפני הצילומים, וכל פעם גנבתי עוד אחד, ואז יום לפני הצילומים נבהלתי, גם מהמשקל שלי, וגם מזה שאין מספיק ומהר הכנתי עוד נגלה. אצלי אהבו יותר את הגירסה של השומשום.
    אחרי שתכינו את הקרקרים האלו לא תקנו יותר קרקרים, כמה דקות ויש לכם קרקרים ביתיים, ללא חומרים משמרים עם איזה תוספת שבא לכם, כמובן שניתן לעשות רק עם פרג או רק עם שומשום.
    מתאים לאכול עם מטבלים שונים, עם סלט ביצים או כבד קצוץ, ובעצם עם כל דבר.

     

    קרקרים מלוחים

    50 יחידות

    חומרים

    250 גרם (1+3/4 כוס) קמח
    1/2 כפית מלח
    110 מ"ל (1/2 כוס פחות כף) מים
    60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית
    50 מ"ל (1/4 כוס פחות כפית) שמן קנולה
    60 גרם (1/2 כוס) שומשום
    50 גרם (1/2 כוס) פרג לא טחון

    אופן ההכנה:

    • מערבבים בוו גיטרה את כל החומרים מלבד השומשום והפרג עד לקבלת בצק
    • שמים בצד 2 כפות פרג ו2 כפות שומשום
    • מחלקים את התערובת ל2 ומוסיפים לחלק אחד פרג ולשני שומשום ומערבבים לאיחוד
    • עוטפים את הבצקים בניילון נצמד ומניחים בצד כחצי שעה
    • מרדדים כל חלק לעלה מאד דק, מפזרים את הפרג והשומשום ששמרנו בצד ובעזרת מערוך מטמיעים אותם קלות בבצק עד שנדבקים.
    • דוקרים עם מזלג על מנת שהבצק לא יתנפח
    • חותכים בגלגלת פיצה או סכין ריבועים או מלבנים או משולשים
    • אופים בחום של 170 מעלות כ25 דקות
    • מצננים על רשת
    • הקרקרים מתקשים בצינון, שומרים בקופסה אטומה

    קרקרים מלוחים

    צילום: אסף אמברם סטיילינג: נועה קנריק

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ybjomrga
    שיתוף
    פורסם ב: מאפים מלוחים, מתכונים טבעוניים
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    פיתות גבינות ללא גלוטן במחבת

    פיתות גבינות ללא גלוטן במחבת

    בייגל

    בייגל

    כיסוני גבינה וזיתים מבצק יוגורט

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    22 תגובות

    1. אפרת דצמבר 29, 2018 בשעה 5:19 pm הגב

      היי, נראה מקסים!

      יש מצב לתרגם כמויות לכוסות חד פעמי \ כפות?

      • malky adler דצמבר 29, 2018 בשעה 8:31 pm הגב

        הכמויות בכוסות מדידה

    2. רחל דצמבר 29, 2018 בשעה 10:29 pm הגב

      את מרדדת על ניר אפיה ומעבירה את הנייר בשלמותו לתבנית או שמעבירה ריבוע ריבוע במרווחים?

      • malky adler דצמבר 30, 2018 בשעה 2:30 pm הגב

        מעבירה עם הנייר ואופה, זה לא תופח אין צורך במרווחים

    3. חני ינואר 2, 2019 בשעה 7:52 am הגב

      יצא מדהים!!

      • malky adler ינואר 3, 2019 בשעה 8:11 am הגב

        שמחה לשמוע…תודה רבה

    4. רחל ינואר 2, 2019 בשעה 7:06 pm הגב

      תודה רבה !
      הכנתי עם קמח כוסמין, ערבבתי לבן ומלא, הוספתי עוד טיפה מים ויצאו קרקרים נהדרים.
      האם לדעתך אפשר יהיה להכין אותם עם קמח כרגיל ?

      • malky adler ינואר 3, 2019 בשעה 8:08 am הגב

        אין לי ניסיון עם קמח כרגיל

    5. שרה ינואר 13, 2019 בשעה 6:23 pm הגב

      מתכון מושששששלם טעים בטירוף

    6. נעמי אוגוסט 12, 2019 בשעה 10:02 pm הגב

      לא מצליחה לראות את המתכון, הבעיה אצלי?

      • malky adler אוגוסט 13, 2019 בשעה 5:17 am הגב

        כן

    7. Carmela פברואר 20, 2020 בשעה 1:57 am הגב

      מתכון נפלא וכל כך קל. ישר הכפלתי כמויות. תודה.

      • malky adler פברואר 20, 2020 בשעה 3:11 pm הגב

        תודה רבה!! אכן מומלץ להכפיל

    8. שרי נובמבר 18, 2020 בשעה 5:31 pm הגב

      הי מלכי
      מה אפשר לשים במקום פרג? האם גרעיני חמנייה למשל מתאים במקרה זה.
      תודה שרי

      • malky adler נובמבר 19, 2020 בשעה 6:00 am הגב

        בטח. תוספות אפשר לגון

    9. margi פברואר 10, 2021 בשעה 12:23 pm הגב

      וואוו!!
      את פשוט אלופה!
      ניראה מושלם, פעם ראשונה שאני נכנסת לאתר שלך ומצאתי רק דברים שווים וטובים!

      • malky adler פברואר 11, 2021 בשעה 6:22 am הגב

        תודה רבה. מאד שמחה לשמוע

    10. יהודית ספטמבר 23, 2021 בשעה 2:46 pm הגב

      צריך להפריד בין הקרקרים קודם האפיה, או שאפשר לרדד ולחתוך ישר על הניר אפיה?

      • malky adler ספטמבר 23, 2021 בשעה 4:46 pm הגב

        לא צריך להפריד

    11. crufh דצמבר 22, 2021 בשעה 5:53 pm הגב

      נראה משכנע…
      האם זהתר גם יכול ללכת פה?

      • malky adler דצמבר 22, 2021 בשעה 5:55 pm הגב

        בהחלט. זעתר זה תבלין שיכול להשתלב מצויין בקרקרים.

    12. מלי ספטמבר 14, 2024 בשעה 8:19 pm הגב

      המתכון הכי קל וטעים לקרקרים!
      תמיד שווה להכפיל כמויות!

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס