• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    שמרים תפוחים
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    שמרים תפוחים

    בצק שמרים נימוח עם מילוי תפוחים מקורמלים מועשר בצימוקים או חמוציות

     

     

     

    3 גלילות

    בצק

    1 ק"ג קמח
    330 מ"ל מים בטמ' חדר
    40 גרם  שמרים יבשים
    150 גרם (3/4 כוס) סוכר
    כפית מלח
    3 ביצים M
    1 חלמון
    200 גרם חמאה / מרגרינה רכה

    מילוי

    5 תפוחים גרנד קלופים וחתוכים לקוביות
    50 גרם (1/4 כוס) מיץ לימון
    300 גרם (כוס וחצי) סוכר
    60 גרם חמאה /מרגרינה
    50 גרם חמוציות/צימוקים
    1/4 כפית קינמון
    100 גרם פטיבר טחון

    אופן ההכנה:

    בצק

    • מערבבים את הקמח והשמרים היבשים
    • שמים את כל החומרים מלבד החמאה והמלח ולשים כ7 דקות
    • מוסיפים את החמאה והמלח בהדרגה וממשיכים ללוש עוד כ5 דק'
    • מעבירים לקערה ומתפיחים במקרר 6 שעות.
    • ניתן להתפיח כשעה – שעה וחצי מחוץ למקרר , אך הבצק יותר נח לעבודה לאחר התפחת לילה במקרר.

    למילוי

    • משרים את התפוחים בלימון בזמן הכנת הקרמל
    • מכינים קרמל מהסוכר
    • מוסיפים חמאה
    • מוסיפים תפוחים וחמוציות ומבשלים עד לריכוך
    • מוסיפים קינמון ומצננים
    • מוסיפים את פירורי הפטיבר
    • מחלקים את הבצק ל6 חלקים שווים
    • מרדדים כל חלק לעלה ומורחים עליו את המילוי. מגלגלים לרולדה
    • כל 2 יחידות מגלגלים סביב עצמם
    • מעבירים לתבנית אפיה ומתפיחים כחצי שעה
    • אופים כ40 דק' בחום של 170 מעלות.

     

    צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ya8xrkxq
    שיתוף
    פורסם ב: מתכונים לראש השנה, עוגות ומאפי שמרים
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    פרחי שמרים שוקולד חלבה

    רוגלך שוקולד

    קראנץ קינמון

    קראנץ קינמון

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    21 תגובות

    1. מיטל נובמבר 4, 2018 בשעה 10:56 am הגב

      היי.
      אפשר להשתמש בבצק הזה גם למילוי שוקולד?

      • malky adler נובמבר 4, 2018 בשעה 10:58 am הגב

        בהחלט

    2. חוה נובמבר 4, 2018 בשעה 11:09 am הגב

      האם אפשר לשים נוטרינה במקום מרגרינה?

      • malky adler נובמבר 4, 2018 בשעה 2:31 pm הגב

        כן

    3. רחלי ינואר 28, 2019 בשעה 7:10 am הגב

      ברכיבים של הבצק לא כתוב כמה מלח.. ובהוראות הכנה של הבצק כתוב לשים את החמאה והמלח אחרי לישה.. כמה מלח צריך?

      • malky adler ינואר 29, 2019 בשעה 11:08 am הגב

        קורט (כחצי כפית)

    4. חני מרץ 10, 2019 בשעה 8:30 am הגב

      הי מלכי
      הבצק בקושי תפח במקרר ידוע לך מה הסיבה?

      • malky adler מרץ 10, 2019 בשעה 8:40 am הגב

        כמה זמן היה במקרר? אולי תוציאי קצת לטמ' חדר, כמות השמרים הייתה כמו במתכון? לשת במיקסר 10 דקות?

        • חני מרץ 10, 2019 בשעה 9:46 am הגב

          8 שעות, כמות השמרים היתה תקינה ואכן לשתי במיקסר, הוצאתי לטפ' החדר לשתי שוב ידנית המתנתי שעה גם לא כ"כ תפח אבל בסוף יצא מצויין. אם אני חושבת אז יתכן שהמים היו קצת קרים וזה מנע התפחה?

          • malky adler מרץ 10, 2019 בשעה 11:46 am הגב

            לא. מומלץ להשתמש במים קרים כי הלישה והחיכוך מחמם את הבצק וכשמים חמים הבצק נהיה חם מידי ומונע התפחה

    5. מיכל מרץ 17, 2019 בשעה 8:10 am הגב

      מלכי שלום

      רציתי לשאול אם אני רוצה להחליף את השמרים יבשים בשמרים טריים (גרגירים) ומשפר אפיה מה הכמות?

      תודה רבה

      • malky adler מרץ 17, 2019 בשעה 8:14 am הגב

        המרה של שמרים יבשים בטריים הוא פי 3.
        אני לא משתמשת במשפר אפייה

    6. דבורה יוני 26, 2019 בשעה 1:07 am הגב

      שלום מלכי
      לגבי במילוי את פירורי הפתי בר מערבבים עם התפוחים אחרי קירמול?או שמפזרים על הבצק את הפרורים ואז שמים את התפוחים המקורמלים?
      שאלה שניה אחרי אפיה כשהמילוי של העוגה הוא תפוחים לא שמים סירופ על העוגה בעודה חמה כמו בעוגות שמרים עם שוקולד?

      • malky adler יוני 26, 2019 בשעה 7:21 am הגב

        השלבים כתובים לפי סדר ההכנה, אז כן… מקרמלים את התפוחים עד ריכוך ואז מוסיפים את הפטיבר.
        יש מילוי פרי שהוא לא מילוי יבש ואין צורך בסירופ. אם היה צריך הייתי כותבת כפי שכתוב במתכוני שמרים אחרים באתר.
        בהצלחה

    7. מיכל ספטמבר 18, 2020 בשעה 6:23 am הגב

      היי מלכי, בוקר טוב. עשיתי ב- ד- יוק לפי המרשם כולל שקילה של המוצרים… ויצא המון בצק וקצת מילוי… לדעתי ניתן חלק את הבצק ל- 8 ולהגדיל את כמו המילוי.

    8. אנונימי ינואר 6, 2022 בשעה 7:45 pm הגב

      עוגה מושלמתתת
      כבר פעם שניה שאני מכינה…
      בפעם הראשונה באמת המילוי הספיק לי רק ל 2 פסים, אז בפעם השניה הכנתי את המלית פי 1.5
      תודה רבה

    9. מיכל פברואר 23, 2022 בשעה 6:47 am הגב

      מלכי שלום

      במתכון רשום 40 גרם שמרים 2.5 כפות ובמתכון אחר של שמרים קרנץ חלבה רשמת 25 גרם שמרים 2.5 כפות מה הגרם המדויק? תודה

      • malky adler פברואר 23, 2022 בשעה 7:02 am הגב

        המשקל תמיד מוביל (נפח פחות מדוייק – כף גדושה או מחוקה משפיעה על המשקל)

    10. מיכל פברואר 23, 2022 בשעה 8:58 am הגב

      תודה
      אבל סורי שוב… שקלתי 40 גרם זה יצא 6 כפות
      הכנתי את הבצק והוא מריח שמרים חריף… זה לא עלול להחמיץ עם הכמות הענקית של השמרים?

    11. רחלי דצמבר 1, 2024 בשעה 7:21 pm הגב

      היי מלכי כמה שעות הבצק יכול להיות במקרר?
      אני רוצה להכין את הבצק היום בלילה ולעשות אותו מחר בצהריים
      תודה רבה

      • malky adler דצמבר 5, 2024 בשעה 9:02 am הגב

        אפשרי עד 24 שעות

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס