עוגה בקוטר 18 ס"מ (לתבנית 24 יש להכפיל כמויות)
חומרים:
לבישקוטי
1 חבילה בישקוטים
סירופ קפה
200 מ"ל מים
1 כפית נס קפה
100 גרם סוכר
2 כפות ליקר קפה
מוס קפה
50 גר' פולי קפה
200 שמנת מתוקה או צמחית
100 גר' סוכר (1/2 כוס)
10 גר' ג'לטין מומס ב60 גר' מים (1/4 כוס)
500 גר' שמנת מתוקה או צמחית
אופן ההכנה:
- מרתיחים את חומרי הסירופ
- מבשלים כ5 דקות על אש נמוכה
- מצננים ומוסיפים את הליקר
- טובלים את הבישקוטים בסירופ ומרפדים את התחתית התבנית. משאירים מקום לבישקוטים בשוליים. אפשר לחתוך אותם כדי שיתאימו לכיסוי התבנית
- מסדרים בישקוטים לא טבולים כגדר בדופן התבנית .
מוס קפה
- כותשים את פולי הקפה בעזרת פטיש שניצלים או מערוך וחולטים את פולי הקפה ב200 גר' שמנת, מרתיחים ומסירים מהאש מכסים את הסיר ומחכים 20 דק' למיצוי
- מסננים , משלימים למשקל המקורי (200 גרם) – אם חסר מוסיפים מעט שמנת
- מחממים את השמנת המסוננת עם הסוכר עד להמסה
- ממיסים את הג'לטין ע"י חימום של כ10 שניות במיקרו ומוסיפים לתערובת.
- מצננים את התערובת לטמפרטורת חדר
- מקציפים שמנת למרקם יוגורט ומקפלים לתערובת
- יוצקים מחצית מכמות המוס על הביסקוטים מסדרים שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בסירופ קפה ויוצקים את המחצית השנייה של המוס.
- מקררים מספר שעות.
- מפדרים בקקאו לפני ההגשה
הערה: אם רוצים לוותר על הג'לטין ניתן להוסיף 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
ניתן להחליף את פולי הקפה בכף אבקת נס קפה.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y8b47m3x
עוגה מהממת!!! מעלה את הרוק לפה!!!