מאפה שמרים הונגרי מפואר שמורכב מעיגולי בצק קטנטנים משובצים בחמאה ואגוזים. פירוש השם בהונגרית הוא כופתאות מוזהבות (Arany – זהב, Galuska- שמרים שהכינו בצורה של אטריות תוצרת בית) הצבע הזהוב נובע מהחמאה הצהובה שנתנה גוון זהוב למאפה
תבנית קוטר 24 + אינגליש קייק
חומרים
לבצק
500 גרם קמח (3 וחצי כוסות)
50 גרם חמאה רכה
50 גרם אבקת סוכר (1/4 כוס)
40 גרם שמרים טריים (פחות מקוביה)
6 גרם מלח (כפית)
2 ביצה M
240 מ"ל חלב (כוס)
גרידת לימון
לטבילה
220 גרם חמאה
170 גרם סוכר (3/4 כוס+כף)
200 גרם אגוזי מלך טחונים
1/2 כפית גרידת לימון
רוטב וניל (קרם אנגלז)
250 מ"ל חלב או חלב סויה (כוס)
125 מ"ל שמנת חלבית או פרווה (1/2 כוס)
1/2 מקל וניל או 1 כפית תמצית וניל
3 חלמונים
40 גרם סוכר (1/5 כוס)
אופן ההכנה:
- לשים את חומרי הבצק במיקסר כ10 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
- מכסים את הבצק בקערה ומתפיחים כשעה
- בקערה מערבבים אגוזים סוכר וגרידת לימון
- משמנים ומקמחים את התבנית
- ממיסים את החמאה ויוצקים מחצית מכמות החמאה על משטח העבודה ושמים עליה את הבצק.
- פותחים את הבצק בעזרת הידיים לעובי של 5 ס"מ ומורחים את שאר החמאה על הבצק
- קורצים עיגולים בקוטר 5 או 6 ס"מ וטובלים כל עיגול בתערובת הסוכר והאגוזים ומניחים בתבנית.
- מתפיחים בשנית
- אופים בתנור שחומם מראש 170 מעלות 30-35 דק'
- תולשים עיגולים ומגישים עם רוטב וניל
רוטב וניל (קרם אנגלז)
- מרתיחים את החלב, השמנת והווניל
- מערבבים חלמונים סוכר
- יוצקים את החלב על תערובת החלמונים ומערבבים היטב
- מבשלים עד לסף רתיחה (הסמכה קלה של הרוטב) למי שיש מדחום 82 מעלות
- יוצקים על כדורי העוגה הזהובים
צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y4xqha3t
אמא שלי ז"ל היתה מכינה רוטב יין לבן. חושבת שיש לי מתכון באיזה שהוא מקום. עוגה אהובה מאוד.
הרוטב זה סוג של זביון, אמא שלי הייתה מכינה רוטב כזה שנקרה (שאטו) בפסח