אחד המתכונים שאני עושה כמעט כל שבת זה אצבעות קראנץ, מכיל שוקולדים, מחית פרלינה ופייטה, השנה הייתי חייבת למצוא גרסה כשרה לפסח, אז זה דורש מעט יותר עבודה כי מכינים את הפייטה לבד, אבל זה טעים ושווה את המאמץ
תבנית 20X30
חומרים:
לפייטה
50 גרם קמח תפוחי אדמה
50 גרם חלבון
50 גרם אבקת סוכר
50 גרם שמן קוקוס מומס או שמן
לאצבעות
250 גרם שוקולד מריר
150 גרם שוקולד לבן חלבי או פרווה או עוד שוקולד מריר
150 גרם מחית פרלינה (נוגט)
150 גרם פייטה (מתכון למעלה)
אופן ההכנה:
פייטה
- מערבבים את כל החומרים, מורחים שכבה דקה מאד על נייר אפיה או משטח סיליקון.
- אופים 170 מעלות 7-10 דקות להזהבה
- מקררים ושוברים לפיסות קטנות
- ממשיכים עם שאר התערובת
- שומרים בקופסה אטומה שלא יספח לחות
אצבעות קראנץ'
- ממיסים את השוקולד, מוסיפים מחית פרלינה ומערבבים
- מוסיפים פייטה ומערבבים
- שוטחים בתבנית ומכניסים להתייצבות במקרר
- חותכים לאצבעות של 10 ס"מ על 1 ס"מ
- שומרים במקרר
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/2y82bhkd
אפשר להחליף מחית נוגט בממרח שוקולד?
זה לא אותו מוצר, אולי טכנית כן, אבל בטעם ממש לא
האם ניתן לעשות מקמח רגיל את הפייטה?
כן