• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    בריוש במילוי פטיסייר
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    בריוש במילוי פטיסייר

    בריוש הוא מאפה שמרים עשיר בביצים וחמאה. לכבוד חנוכה מלאתי אותו בקרם פטיסייר. אני תמיד אומרת שאין כזה דבר "סופגניות אפויות" כי מהות הסופגניה זה הטיגון, ואם לא מטגנים זה לחמניה.

    אז קבלו אותן, לחמניות בריוש במילוי פטיסייר ווניל או שוקולד הן טעימות במיוחד.  והן קצת נראות כמו סופגניות.

    20 לחמניות

    חומרים:

    בצק

    500 גרם קמח (אפשר קמח לחם או קמח רב תכליתי)

    10 גרם שמרים יבשים

    100 גרם סוכר

    2 ביצים

    150 גרם מים קרים

    200 גרם חמאה רכה

    5 גרם מלח

    מילוי פטיסייר

    500 גרם חלב

    100 גרם סוכר

    50 גרם קורנפלור

    6 חלמונים

    מקל ווניל או כפית משחת ווניל

    50 גרם שוקולד מריר

    אופן ההכנה:

    בצק

    • שמים במיקסר מים, ביצים, סוכר , קמח ושמרים ומתחילים ללוש
      אחרי שהחומרים מתאחדים מוסיפים את החמאה בקוביות ואת המלח
      ממשיכים ללוש כ10 דקות.
      מכדררים את הבצק שמים בקערה מכוסה בניילון ומקררים לפחות 8 שעות.

    קרם פטיסייר

    • טורפים בקערה חלמונים סוכר וקורנפלור
    • מרתיחים חלב ווניל
    • יוצקים את החלב החם תוך כדי בחישה לתערובת החלמונים
    • מחזירים לסיר ומבשלים לרתיחה תוך כדי טריפה עם מטריפה עד לקבלת מרקם סמיך כמו פודינג
    • מחצית מהקרם שמים בקערה ולמחצית השניה מוסיפים את השוקולד ומערבבים להמסה
    • מכסים את הקרם בניילון נמצד על גבי הקרם ומקררים.

    הכנת הלחמניות

    • מחלקים את הבצק לפיסות של 50 גרם
    • מכדררים כל פיסה לכדור יפה ומנחים על מגש עם נייר אפייה
    • מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת נפח
    • אופים בחום של 180 מעלות כ10-12 דקות
    • מצננים את הבריוש
    • מוצאים את הפטיבייר בהמקרר, טורפים על מנת להחזיר לו את המרקם הקרמי ומעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק.
    • ממלאים את הבריוש מלמעלה.
    • מאבקים באבקת סוכר ומגישים.

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yxn9ytrv
    שיתוף
    פורסם ב: לחם ולחמניות, מתכונים לחנוכה, עוגות ומאפי שמרים תגיות: בריוש, חלבי, חנוכה, סופגניות אפויות
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    פרחי שמרים שוקולד חלבה

    רוגלך שוקולד

    קראנץ קינמון

    קראנץ קינמון

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    16 תגובות

    1. בתשבע דצמבר 10, 2020 בשעה 11:08 am הגב

      אם כבר סופגניה לא אפויה, אז שיהיה בריוש
      הרבה יותר שווה
      אם אני רוצה להכין להיום
      יש מצב לקצר את הזמן של הקירור??
      4 שעות זה בסדר?
      על מה זה משפיע?

      • malky adler דצמבר 11, 2020 בשעה 5:42 am הגב

        זה בצק עם כמות גדולה של שומן ולכן יותר קל לעבוד איתו קר. אני ממליצה לא למהר עם בצקי שמרים. זמן ההתפחה מאד חשוב במיוחד בחורף, אם לא מתפיחים מספיק יוצא מוצר דחוס.

    2. דבורה דצמבר 11, 2020 בשעה 5:04 am הגב

      שלום!! ותודה על המתכון..אם אין לי מיקסר אפשר ללוש עם מעבד מזון את חושבת??

      • malky adler דצמבר 11, 2020 בשעה 5:43 am הגב

        יש מעבדי מזון שיש להם וו פלסטיק מיוחד ללישה. מוכרחה לומר שאין לי ניסיון עם לישה במעבד מזון.
        תמיד אפשר ללוש ביד 🙂

    3. אס דצמבר 14, 2020 בשעה 11:46 am הגב

      הבצק יצא לי מאוד דביק. ככה זה אמור לצאת?

      • malky adler דצמבר 14, 2020 בשעה 6:52 pm הגב

        יוצא מעט דביק, בגלל כמות החמאה. אחרי קירור זה מסתדר

    4. חיה פברואר 22, 2021 בשעה 9:08 pm הגב

      הי,
      אפשר להכין מהבצק הזה קראוסנים??

      • malky adler פברואר 23, 2021 בשעה 7:11 am הגב

        קרואסונים זה בצק כרוך עם חמאה. כאן זה לא בצק כרוך

    5. חיה פברואר 23, 2021 בשעה 3:29 pm הגב

      יש לך מתכון של קרואסונים?

      • malky adler פברואר 24, 2021 בשעה 6:41 am הגב

        קרואסונים זה לא מתכון, זה יותר טכניקה של קיפולים. כרגע אין מתכון באתר.

    6. ענת יולי 20, 2021 בשעה 6:34 pm הגב

      האם אפשר להכין את המתכון הזה בגירסה פרווה?

      • malky adler יולי 23, 2021 בשעה 5:24 am הגב

        לא מומלץ כי הטעם העיקרי הוא החמאה

    7. אור אוקטובר 12, 2021 בשעה 8:55 am הגב

      היי. האם אפשר להקפיא אחרי האפיה ללא מילוי אח"כ להפשיר לילה ואז למלאות?

      • malky adler אוקטובר 17, 2021 בשעה 6:42 am הגב

        בהחלט

    8. נועה דצמבר 1, 2021 בשעה 3:26 pm הגב

      הי
      במה עוד אפשר למלא את הבריוש?
      ובלי מילוי ורק עם א.סוכר זה טעים?
      תודה!

      • malky adler דצמבר 2, 2021 בשעה 6:01 am הגב

        בלי מילוי זה כמו לחמניה.
        אפשר למלא בכל מה שממלאים סופגניות. ריבה, פטיסייר, גנאשים ועוד

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס