עוגת גבינה אפויה ללא מיקסר, קלה מאד להכנה. לאחר האפיה חותכים לקוביות ומצפים בשוקולד חלב.
הבסיס פתיבר שוקו, בעוגה שוקולד לבן והציפוי שוקלד חלב. ניתן לאכול מהמקרר או יש מהקפאה כגלידה
חשוב שכל החומרים יהיו בטמפרטורת חדר לפני הכנת העוגה.
50 גלידוניות
תבנית 20X30
חומרים:
לבסיס
150 גרם פתיבר שוקו
80 גרם חמאה מומסת
לעוגה
500 גרם גבינת שמנת
125 גרם שמנת חמוצה
100 גרם (חצי כוס) סוכר
50 גרם (1/4 כוס) שמנת מתוקה
120 גרם שוקולד לבן
2 ביצים
15 גרם (כף) קמח
ציפוי
300 גרם שוקולד חלב
40 גרם חמאת קקאו או 3 כפות שמן
אופן ההכנה:
בסיס:
- טוחנים את הפטיבר
- מערבבים עם החמאה המומסת
- שוטחים בתבנית ואופים בלום של 160 מעלות 10 דקות
עוגה
- ממיסים בבן מרי או במיקרוגל את השוקולד הלבן יחד עם השמנת המתוקה עד לקבלת תערובת חלקה.
- מערבבים את כל חומרי העוגה בעזרת מטרפה ויוצקים על בסיס הפטיבר
- מכניסים לתנור סטטי (לא טורבו) בחום של 140 מעלות ל40 דקות. העוגה יציבה בצדדים ומעט רוטטת במרכז.
- מקררים כ6-10 שעות לפחות במקרר
- חותכים לקוביות של 3 ס"מ
- מקפיאים לשעתיים – שלוש
ציפוי
- ממיסים שוקולד וחמאת קקאו וטובלים את הקוביות בשוקולד
- מניחים על נייר אפייה להתייצבות.
- שומרים בקופסה אטומה במקרר או במקפיא.
- אוכלים קפוא או מופשר.
הכנתם את הקינוח ?יש לכם שאלות? אני תמיד שמחה להיות אתכם בקשר באינסטגרם או בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yau3h47p
האם העוגה תצא טוב עם גבינה רגילה?
הייתי רוצה להכין היום ואין לי גבינת שמנת
או שאפשר להמיר חלק מכמות הגבינה בשמנת חמוצה?
צריך גבינת שמנת בשביל היציבות.
אפשר להשתמש בגבינת טוב טעם?
לטעמי יצא יבש, כל הכיף בביס הקטן שזה גבינת שמנת
היי, האם ניתן להכין מהיום ולהקפיא עד למועד השימוש בעוד כשלושה שבועות?
תודה רבה
בקופסה אטומה
מה אפשר לשים כבסיס ללא גלוטן?
יש לקנות פתיבר ללא גלוטן