עוגה לשבת עשירה בשוקולד ואגוזים אך קלה מאד להכנה מהעוגות של פעם. מתאימה לאירוח, לקידוש בבית כנסת וסתם ליד הקפה.
תבנית 35X25
חומרים:
לבצק:
7 חלמונים
130 גרם (2/3) כוס סוכר
140 גרם (כוס) קמח
1 כפית אבקת אפיה
65 גרם (1/3 כוס) שמן
1/2 כפית משחת וניל או תמצית וניל
100 גרם (1/2 כוס) שוקולד צ'יפס
למרנג:
7 חלבונים
130 גרם (2/3) כוס סוכר
1 סוכר וניל
100 גרם שוקולד מגורד
100 גרם (כוס) אגוזי מלך
אופן ההכנה:
- מקציפים חלמונים , וניל וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
- מזלפים שמן בעדינות
- מקפלים קמח מעורב עם א. אפיה
- שוטחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה
- מפזרים שוקולד צי'פס
- מקציפים חלבונים וסוכרים
- טוחנים את האגוזים
- מקפלים אגוזים ושוקולד
- מורחים על הבצק
- אופים 180 מעלות טורבו כ 25 דק'
- חותכים לקוביות של 4 ס"מ
- העוגה טובה בהקפאה
צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y6rfa77s
היי מלכי
תודה רבה על מתכונים נהדרים ומיוחדים. את מקסימה!
שאלה- אפשר לוותר על השוקולד ציפס בבצק? כי אין לי כרגע.
תודה
שבת שלום
לא ממליצה לוותר לגמרי. אם יש לך שוקולד רגיל תקצצי אותו.
הי מלכי, אפשר במקום שוקולד מגורר שוקולדציפס? פשוט נורא קשה לגרד שוקולד אולי יש לך טיפ אני אמשח תודהה
תקפיאי קצת את השוקולד ותני כמה פולסים במעבד מזון
או לטחון עם קצת מהקמח במתכון