עוגה לשבת עשירה בשוקולד ואגוזים אך קלה מאד להכנה מהעוגות של פעם. מתאימה לאירוח, לקידוש בבית כנסת וסתם ליד הקפה.
תבנית 35X25
חומרים:
לבצק:
7 חלמונים
130 גרם (2/3) כוס סוכר
140 גרם (כוס) קמח
1 כפית אבקת אפיה
65 גרם (1/3 כוס) שמן
1/2 כפית משחת וניל או תמצית וניל
100 גרם (1/2 כוס) שוקולד צ'יפס
למרנג:
7 חלבונים
130 גרם (2/3) כוס סוכר
1 סוכר וניל
100 גרם שוקולד מגורד
100 גרם (כוס) אגוזי מלך
אופן ההכנה:
- מקציפים חלמונים , וניל וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
- מזלפים שמן בעדינות
- מקפלים קמח מעורב עם א. אפיה
- שוטחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה
- מפזרים שוקולד צי'פס
- מקציפים חלבונים וסוכרים
- טוחנים את האגוזים
- מקפלים אגוזים ושוקולד
- מורחים על הבצק
- אופים 180 מעלות טורבו כ 25 דק'
- חותכים לקוביות של 4 ס"מ
- העוגה טובה בהקפאה
צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'