טארט תפוחים עם קרם שקדים. בבצק אנו משתמשים במרציפן במקום בחמאה או מרגרינה
6 תבניות טארט אישיות
חומרים
לבצק
150 גרם קמח תפו"א
100 גרם מרציפן
50 גרם אבקת סוכר
1 חלמון
לקרם שקדים
1 ביצה
2 כפות אבקת סוכר
100 גר' שקדים מולבנים (ללא הקליפה החומה) טחונים
2 כפות שמן
1 כפית קמח תפו"א
לתפוחים
2 תפוחים
כוס סוכר
כוס מים
תמצית וניל
1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה:
בצק
- במעבד מזון מערבבים את חומרי הבצק מלבד החלמון לתערובת אחידה , מוסיפים את החלמון ומערבבים עד לקבלת בצק הומוגני.
- עוטפים בניילון נצמד ומקררים לילה
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח במעט קמח תפו"א או בין 2 ניירות אפייה
- מקמחים את התבניות ע"מ להקל על שחרור הטארט.
- מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים. מכניסים להקפאה כ15 דק' עד שמכינים את הקרם.
קרם שקדים
- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים שמן + סוכר
- מוסיפים את השקדים הטחונים קמח תפו"א וביצה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
תפוחים
- מוצאים את הליבה ופורסים לפרוסות בעובי של ס"מ.
- מרתיחים את המים, הסוכר והתבלינים מוסיפים את פרוסות התפוחים ל5 דקות עד לריכוך
- מחממים תנור ל180 מעלות
- ממלאים את הטארט בקרם שקדים, חותכים כל פרוסת תפוח לחצי ומסדרים בצורה נאה על הטארט.
- אופים כ20 דקות
- מצננים ומשחררים מהתבניות. ניתן למרוח נפאז או ריבת משמש מדוללת במעט מים חמים.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yaacuexb
תוכלי לתת מתכון למרציפן?
מתכון למרציפן תמצאי בקישור https://malky-adler.co.il/%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%9C%D7%A9%D7%99-%D7%9E%D7%A8%D7%A6%D7%99%D7%A4%D7%9F-%D7%91%D7%9E%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%99-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93-%D7%9C%D7%95%D7%96/
אפשר להחליף את המרציפן במחמאה?
אם את אוכלת קטניות בפסח את יכולה להחליף בקמח תמי, אם לא מציעה שתעשי בסיס אחר. דקואז יכול להתאים.
ניתן לעשות בטארט אחד בגדול 24/26? אם כן, מה השינוי השמני האפייה?
תמיד אפשר לעשות בכל גודל.
זמני האפיה תלויי תנור, מניחה ש5-10 דק יותר