עוגת שכבות פשוטה עם קרם שוקולד, אין מי שיכול לעמוד בפניה
טורט שכבות עם קרם שוקולד
תבנית עגולה בקוטר 26
חומרים:
לטורט
8 ביצים מופרדות
8 כפות סוכר
1/3 כוס שמן
מיץ מחצי לימון + גרידת לימון
1 שקית סוכר וניל
8 כפות קמח תופח
לקרם
1 כף אבקת קקאו
1 כפית נס קפה
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס מים
200 גרם שוקולד
200 גרם חמאה/ או 160 גרם שמן קוקוס
2 ביצים
3 כפות ליקר שוקולד או ברנדי
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל 180
- מקציפים חלמונים עם 2 כפות סוכר וסוכר וניל
- מוסיפים בזרם דק שמן עד להטמעה
- מוסיפים לימון + גרידת לימון וקמח
- מקציפים חלבונים עם 6 כפות סוכר לקצף יציב
- מקפלים לתערובת החלמונים
- מציירים על 4 ניירות אפיה מהצד האחורי עיגול בקוטר 26.
- מחלקים את התערובת ל4 חלקים ואופים כל חלק בנפרד 10 דק'.
- אם לא יצא מדויק ניתן לקרוץ בעזרת רינג עיגולים מדויקים
הכנת הקרם
- מבשלים עד רתיחה, קקאו, נס קפה, סוכר ומים
- מוסיפים שוקולד וחמאה או שמן קוקוס עד המסה.
- מקררים מעט ומוסיפים 2 ביצים טרופות ואלכוהול.
- מניחים לסירוגין טורט וקרם. מסיימים בשוקולד.
צילום: דניה ויינר סטיילינג: אוריה גבע
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yb3p25lk
העוגה תתאים לעוגת יום הולדת עם קרם בשיכבה העליונה וקישוט של קצפות?? תודה!
בהחלט
אני רוצה להכין עוגה לחתונת הכסף שתהיה מצופה עם קרם לבן מבריק ועליו כיתובים עם שוקולד/ קישוטמתאים להתשמש בעוגה הזאת?
בהחלט
אפשר וכמה לשים שמן במקום חמאה?
אני לא עושה עם שמן
באיזה כוס את משתמשת?
האם זה יוצא גבוה? אני רוצה לעוגת יומולדת
כוס מדידה. זה מתכון מאד ישן, אני אוסיף משקל למתכון
אין בעיה להשתמש ככה בחלמונים בקרם ואיך אפשר לפתור את זה?
כי אני רואה המון מתכונים שבקרמים יש ביצים לא מפוסטרות
אפש/ר להשתמש באבקות ביצים שמוסיפים להם מים וזשה פותר את בעית הפיסטור.
יש לקנות אצל רזברי