את המתכון הזה קיבלתי לפני יותר מעשור מאסתר, המטפלת של בנותי, עוד הרבה לפני שלמדתי קונדיטוריה, מדובר במתכון קליל וביתי לקינוח פרווה קל להכנה.
גם כשמפתיעים אותכם אורחים, תוך חצי שעה יש לכם קינוח מדליק וטעים, אהוב על ילדים ומבוגרים כאחד
כלי מרכזי שקוף או כוסות שקופות אישיות
חומרים:
עוגה
140 גרם (כוס) קמח
כפית אבקת אפיה
200 גרם (כוס) סוכר
כוס אבקת שוקולית
4 ביצים
½ כוס שוקולד צי'פס
לשכבות
4 מעדני סויה בטעם שוקולד
500 מ"ל שמנת צמחית פרווה
אופן ההכנה:
עוגה
- מחממים תנור ל180 מעלות
- מערבבים את כל חומרי העוגה ואופים בתבנית חד פעמית 20X30 כ 30 דקות
- חותכים את העוגה לקוביות
- מקציפים את השמנת
- מרכיבים את הטרייפל בשכבות בכלי שקוף ויפה להגשה, לפי הסדר הבא:
- שכבה ראשונה – 1/3 עוגה
- שכבה שנייה – ½ מכמות השמנת המוקצפת
- שכבה שלישית – 1/3 עוגה
- שכבה רביעית – 4 מעדני סויה
- שכבה חמישית – 1/3 עוגה
- שכבה שישית – ½ מכמות השמנת המוקצפת
מקשטים בשוקולד מגורד או בפניני קראנץ.
ניתן להכין גם בכוסות אישיים
צילום: דניה ויינר סטיילינג: אוריה גבע
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y2q8cec7
שלום מלכי,
במה ניתן להחליף את המעדן? יתאים לדעתך קצפת עם שוקולד מומס?
תודה רבה
שמנת עם שוקולד מומס תתן לך גנאש וזה מוצק מדי. את יכולה להכין פודינג משקית אינסטנט פודינג שוקולד לפי ההוראות על החבילה
היי מלכי יקרה.
האם ברשימת מרכיבי העוגה לא חסר נוזלים?
תודה על מתכונים מעולים
לא. הכל בסדר במתכון
שלום מלכי,
רק לאחרונה גיליתי את האתר שלך
וכל פעם שאני רוצה לראות דברים יפים אני נכנסת…
הכנתי את הטרייפל (בכוסות)
הכמות שיצאה לי הרבה מעבר למה שנוכל לאכול בשבת אחת-
אפשר להקפיא כשזה כבר מורכב?
בהחלט עובר הקפאה
תודה מלכי
הטרייפל יצא נהדר
מרשים ויפה וטעיםםםם מאד
השכבה של מעדן הסויה- פשוט הברקה
כל כך טעים ובקלי קלות
אפשר במקום המעדנים מוס שוקולד?
כן
הי מלכי,
לא כל כך הבנתי איך מסדרים את הקינוח בתבנית מרכזית.. חותכים לקוביות קטנות?.. איך זה מסתדר כשמסדרים על תבנית? האם הטרייפל נחתך בסוף?…
תודה!
טרייפל זה לא דבר שנחתך
האם אפשר להשתמש בעוגה קנויה ? מה מומלץ?
אם את אוהבת את הטעם אז אפשרי
אם מכינים את זה כקינוחים אישיים – לאיזה גודל כוסות זה מתאים וכמה קינוחים יוצאים מהמתכון?
קשה לי לענות על כמות וגודל הכוסות לפי נפח, אף פעם לא הכנתי כמנות אישיות
לארוחה חלבית,
במה מומלץ להחליף את המעדן סויה?
אפשר לשים מעדן שוקולד חלבי
יש לי כלי לטריפל גדול…
האם הכמות במתכון מספיק? או להכין פי 2???
קשה לי לענות…
לא יודעת מה זה גדול 🙂
בטוחה שבעוגה לא חסר שמן? זה יצא לי קשה.
אולי אפית יותר מדי? לא אמור לצאת קשה
אולי אפית יותר מדי? לא אמור לצאת קשה
בטוחה שבעוגה לא חסר שמן? זה יצא לי קשה.
קשה לי לענות…
לא יודעת מה זה גדול
יש לי כלי לטריפל גדול…
האם הכמות במתכון מספיק? או להכין פי 2???
אם מכינים את זה כקינוחים אישיים – לאיזה גודל כוסות זה מתאים וכמה קינוחים יוצאים מהמתכון?
העוגה לא אמורה לצאת קשה, אולי אפית יותר מדי. תנסי לאפות בטמ' טיפה יותר נמוכה ותבדקי אחרי 20 דקות.
קשה לענות על גודל של כלי בלי לדעת נפח