אל תיבהלו מהשם, מדובר בעוגת שמרים נימוחה ועשירה, מדובר בכדורי בצק שמרים הטבולים בחמאה ובד"כ מגולגלים בסוכר וקינמון, אני החלטתי להתאים אותה לטעם האהוב על המשפחה, שדרגתי אותה עם גנאש בתוך הכדורים וגלגלתי אותם בסוכר ואבקת נוגט.
למקור השם יש מספר גרסאות הנפוצה היא שמתקבצים סביב המאפה ובוצעים ממנו עיגולים כפי שהקופים נוהגים להתגודד סביב האוכל
תבנית קוגלהוף
חומרים:
לבצק
500 גרם (3+1/2 כוסות) קמח
40 מ"ל חלב או מים
17 גרם (כף וחצי) שמרים יבשים
85 גרם (1/3 כוס+כף) סוכר
7 ביצים M
250 גרם חמאה או מרגרינה
10 גרם (1/2 כף) מלח
מלית
150 גרם שוקולד מריר
120 גרם שמנת מתוקה חלבית או פרווה
לציפוי
200 גרם חמאה/מרגרינה מומסת
200 גרם סוכר דמררה
2 כפות אבקת נוגט
אופן ההכנה:
בצק
- מערבבים את השמרים עם המים או החלב
- שמים את כל החומרים בקערת המיקסר מלבד החמאה/המרגרינה
- לשים כ7 דקות.
- מוסיפים את החמאה בקוביות בהדרגה ולשים עוד כ3 דקות
- מעבירים לקערה (מתקבל בצק מעט נוזלי) מכסים בניילון נצמד ושמים להתפחה במקרר לפחות 6 שעות
מלית
- ממיסים את השוקולד בשמנת חמה ומערבבים לאחיוד
- מקררים לייצוב
- מחלקים את הבצק לכדורים , בכל כדור שמים 1/2 כפית מהמילוי
- טובלים בחמאה מומסת ומגלגלים בסוכר מעורבב עם אבקת נוגט
- מסדרים את הכדורים בתבנית משומנת
- מכסים במגבת ומתפיחים
- אופים בחום של 180 מעלות 30 דק'
צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y239elwk
"מועדים לשמחה " מלכי
איך יש לך חמאה? והאם אפשר לרכוש כמות גדולה דרך הסוכן שלך ? אשמח לתשובה תודה נאוה
קונה בסופר. כל פעם שיש קונה 10 חבילות ושמה במקפיא
שאלה, לכמה כדורים לחלק את הבצק?
לדעתי כל כדור בערך 20-30 גרם