מאפינס אוכמניות ב2 דקות עבודה. אפשר אפילו בערבוב ידני. כל כך טעימים והם אפילו פרווה.
8 מאפינס גדולים או 10 קטנים
חומרים:
55 גרם שמן
65 גרם מים
150 גרם סוכר
1 ביצה
210 גרם קמח
10 גרם אבקת אפיה
130 גרם אוכמניות טריות או קפואות
קורט מלח
קרמבל
100 גרם סוכר
50 גרם קמח
1/2 כפית קינמון
40 גרם שמן קוקוס או שמן
אופן ההכנה:
- שמים במיקסר עם וו גיטרה או בקערה, מים שמן סוכר וביצה ומערבבים.
- מוסיפים קמח, אבקת אפיה ומלח ומערבבים רק עד לאיחוד
- מוסיפים אוכמניות ומערבבים קלות.
- מזלפים לתבנית מאפינס 3/4 גובה מהבלילה.
- מערבבים במיקסר או ידני את חומרי הקרמבל ומפזרים מעל המאפינס
- אופים בחום של 200 מעלות 20-25 דקות (תלוי בגודל המאפה) בודקים עם קיסם שיוצא עם פירורים לחים.
הכנתי את המתכון ויצא ממש מוזר. הבלילה עצמה יצאה כאילו שחסרים נוזלים, אז הוספתי קצת מים. מדדתי הכל עם משקל…והקראמבל אמור להיות פירורים? מה תפקיד השמן בעצם? זה הופך להיות סמיך כזה כמו מרקם של גלידה או טחינה. ככה זה צריך להיות? אני רגילה שקראמבל זה פירורי כזה…תודה לך!
לא חסרים נוזלים בבלילה. היא יוצאת משחתית וזה לגמרי בסדר.
הקרמבל יוצא פירורים.
ממליצה לך להסתכל בסירטון REEL שהעלתי באינסטגרם שלי
יצאו מושלמים וטעימים ממש!!!
נראה נהדר. מה עוד אפשר לשים במקום אוכמניות?
שוקולד צ'יפס יצא טוב?
תודה על מתכונים מושלמים!
לא ממש. הפרות נותנים עסיסיות ורטיבות