ארטיק ללא מכונה על בסיס חלב מרוכז ושמנת מתוקה, בתוספת ריבת חלב, ליבה קראנצ'ית וציפוי מתפצח של שוקולד בלונדי.
לי זה נראה פסיפלורה… שוקולד בלונדי עם פולי קקאו עושים אפקט של פסיפלורה… אבל זה רעיון לארטיק הבא…
15 יחידות
חומרים:
ליבת קראנץ
100 גרם שוקולד חלב
150 גרם מחית לוז ללא סוכר או מחית נוגט
30 גרם פייטה/שבבי וופל/קורנפלקס מרוסק
לארטיק
500 גרם שמנת מתוקה
400 גרם חלב מרוכז
100 גרם ריבת חלב
ציפוי
400 גרם שוקולד בלונדי (*מצ"ב מתכון בסוף הפוסט למי שרוצה להכין לבד)
40 גרם חמאת קקאו
20 גרם פולי קפה או בראס אזוגי לוז (לא חובה)
אופן ההכנה:
קראנץ
- ממיסים שוקולד, מוסיפים מחית ופייטה ומערבבים
- יוצקים לתבנית ותקפיאים
- חותכים לאצבעות בהתאם לגודל התבנית
ארטיק
- מקציפים שמנת למרקם יציב
- מוסיפים חלב מרוכז ומקציפים שוב
- מוסיפים ריבת חלב ומערבבים
- יוצקים לתבנית ארטיק חצי גובה
- מכניסים את הקראנץ ומכסים בעוד גלידה.
- מקפיאים היטב עד שמשתחרר היטב מהתבנית
ציפוי:
- ממיסים שוקולד וחמאת קקאו
- אם רוצים מוסיפים פולי קקאו
- טובלים את הארטיק הקפוא.
- ממתינים מספר שניות שהציפוי מתייצב על הארטיק ומניחים על נייר אפיה
- מחזירים למקפיא
נכון המקלות הממותגים מדליקים? הזמנתי מאלי אקספרס. כאן בקישור
הכנת שוקולד בלונדי – שוקולד לבן מקורמל
400 שוקולד לבן איכותי (או כל כמות שבא לכם)
40 גרם חמאת קקאו (אופציונאלי)
- שמים את השוקולד על נייר אפיה
- מחממים תנור ל130- 150 מעלות (אפשר להתחיל ב130 מעלות)
- אופים 10 דקות
- מערבבים את השוקולד ואופים עוד 5 דקות
- אם עדיין לא קיבל צבע בלונדי מערבבים שוב ואופים עוד כמה דקות עד שמתקבל צבע מקורמל.
- הזמן תלוי בסוג ובאיכות השוקולד, לפעמים זה לוקח חצי שעה לא לשכוח לערבב כל 10 דקות.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yfbg7pg2
הי.תודה ענקית על השיתופים.
איך הקראנצ נתפס על המקל?
הוא לא עוטף את המקל, הוא בצד אחד שלו
תודה על השיתוף, נראה מעולה?
הקישור למקלות לא נפתח, אפשר לשלוח שוב? תודה?
אצלי נפתח, לא יודעת למה לא נפתח לך
מלכי יקרה,
אם יש לי תבנית סיליקון אחת והיא מספיקה לי רק לחלק מהגלידה,
איפה אני אשמור את שאר הגלידה עד שמה שבתבנית יקפא?
לשמור במקרר, זה לא יהפוך לגלידה ואז לא אוכל לזלף?
אשמח לתשובה, תודה!!
זה בעייתי לשמור בחוץ את הבלילה 10 שעות עד שהנגלה הראשונה קפאת
האם הפתרון היחיד הוא להכין חצי כמות?
אין אפשרות להשאיר את הבלילה בחוץ?
כן
היי קודם כל נראה טעיםםם
רציתי לשאול אם לא אמורים לשים ג'לטין כדי שהארטיק לא יימס אחרי כמה דקות?
תודה מראש.
ארטיק אוכלים ישר מהמקפיא. אין צורך בג'לטין
אני רוצה להכין את זה כמתנה איך זה יחזיק? זה לא יהיה ישר מהמקפיא..
בעיקרון ארטיקים ללא מייצבים זה ישר מהמקפיא
אוי איזה מתכוןןןןןן
מוששש
שאלה לי,
הפולי קקאו צריכים להיות קלויים?
כי מצאתי רק פולי קקאו נא גרוסים אורגני- לא קלויים
אם כן איך קולים פולי קקאו גרוסים?
אשמח לתשובה
תודה רבה!!
לא חושבת שיש פולי קקאו קלויים
המקלות זה רק בקניה גדולה?
או שאת שולחת את הלוגו שלך ואת יכולה לרכוש גם בכמות קטנה??
אשמח למידע בנושא
תודה רבההה
מאלי אקספרס. גם בכמות קטנה
תודה 🙂
מלכי שלום
מאד נהנית מהמתכונים באתר.
הליבה קראנץ לא מתרככת מהגלידה.
כי שמתי פעם שבבי ופל במוס גבינה והתרככו.
כשמוסיפים את הקראנץ למשהו שיש בו נוזל הוא מתרכך,כשהוא עטוף במשהו שומני כמו שוקולד ומחית שומנית הוא לא מתרכך
תודה על המתכון!
האם חובה להשתמש בחלב מרוכז דוקא? איפה אפשר להשיג?
יש בסופרים חלב מרוכז