עוגת מוס שוקולד חגיגית, פרווה. העוגה מתבססת על טעמים קלסיים של שוקולד וחלבה. הגימור נעשה ע"י ריסוס העוגה בעזרת מרססת חשמלית.
עוגה קוטר 22
חומרים:
ביסקוויט שוקולד
50 גרם שוקולד מריר
40 גרם (2 כפות) שמן קוקוס
1 ביצה M
15 גרם (כף שטוחה) סוכר
8 גרם (כפית וחצי) קמח
מוס שוקולד
150 גרם (2/3 כוס) חלב או חלב סויה
150 גרם (2/3 כוס) שמנת מתוקה או צמחית
300 גרם שוקולד מריר
22 גרם (2כפית וחצי) סוכר אינברטי או דבש
2 גרם ג'לטין מומס ב12 מל' מים
500 גרם (2 כוסות) שמנת מתוקה או צמחית
קרם חלבה
250 גרם (1 כוס) שמנת מתוקה או צמחית
50 גרם (כף וחצי) טחינה גולמית
ריסוס מריר
250 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאת קקאו
אופן ההכנה:
ביסקוויט שוקולד
- ממיסים על בן מרי (קערה מעל סיר עם מים) שוקולד ושמן קוקוס
- טורפים ביצה וסוכר
- מוסיפים לשוקולד ומערבבים
- מוסיפים קמח ומערבבים לאיחוד
- יוצקים לתבנית או רינג בקוטר 22
- אופים 160 מעלות כ10 דקות
מוס שוקולד
- ממיסים את השוקולד חלקית (על בן מרי או בפולסים של 30 שניות במיקרוגל)
- מחממים חלב, שמנת וסוכר לסף רתיחה (80 מעלות)
- יוצקים על השוקולד והג'לטין וטוחנים בבלנדר מוט
- מקציפים שמנת למרקם יוגורט
- מקפלים לשוקולד ויוצקים מעל הבסיס.
- מקפיאים כ6 שעות להתייצבות
קרם חלבה
- מקציפים שמנת צמחית לקצפת רכה
- מוסיפים טחינה ומקציפים לקרם יציב
- מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר חלק בקוטר 10-12 מ"מ
- מזלפים טיפות על העוגה, מניחים שקף או נייר אפיה על הקרם ומעליו תבנית, לוחצים בעזרת התבנית על הקרם שישתטח מעט ומקפיאים.
ריסוס מריר
- ממיסים את השוקולד וחמאת הקקאו
- מעבירים למרססת חשמלית ומרססים
- אם אין לכם מרססת ניתן לוותר על הריסוס ולקשט את העוגה באבקת קקאו או שערות חלבה או להשאיר אותה כמו שהיא.
צילום: אסף אמברם סטיילינג: אליהו בכר
המתכון הופק עבור מגזין קולינרי עיתון "הדרך"
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y24qxp48
היי,
תודה רבה על המתכון שנראה מהמם.
האם ניתן להחליף את החלב סויה בגרסת הפרווה בנוזל קוקוס או חלב קוקוס?
כן
הי מלכי, תודה על ההסברים המפורטים. ראיתי שגודל התבנית הוא קוטר 22. אשמח לדעת באיזה גובה הרינג? מה הגובה של העוגה שיוצאת. תודה!
רינג גובה 6 ס"מ
הי מלכי,
תודה על המתכון
אשמח לדעת לגבי סוג התבנית .
אני בדרך כלל משתמשת בתבנית עגולה
איך בדיוק משתמשים עם רינג זה פתוח מלמטה ?
את יכולה להשתמש בתבנית רגילה. רינג אוטמים עם ניילון נצמד או עם נייר אפיה ונייר כסף. יש באינסטגרם שלי בהיילייטס סירטון
הי מלכי תודה ענקית על כל המתכונים המאלפים שלך!!!
אני משתמשת בהרבה מהם והם יוצאים מושלם!!
רציתי לשאול באיזה שוקולד להשתמש בשביל לצפות את העוגה מסביב ואיך עושים את זה
תודה רבה.
שוקולד מטומפרר
אפשר עם שקף?
ושוקולד צמקאו בלי כלום?
אני לא משתמשת בצימקאו
מלכי שלום
אני רוצה טעם אגוזי למוס כמה מחית לוז להוסיף?
והאם הוא מוצק כמו גלידה או אורירי? אני רוצה שהמרקם אחרי חצי הפשרה יהיה מוצק דחוס ולא אורירי נוזלי
אם את רוצה טעם אגוזי תכיני מוס אחר.
עוגת מוס פרלינה ווניל
או את זה מוס פרלינה עם קוביות מנגו וטראפלס
תודה. באמת שמתי עין על הקישור הראשון
איזה מרססת יש לך?
יש לי מרססת של חברה מסויימת (לא יודעת אם מותר לפרסם פה…)
אבל חברה טובה זה עלה לי 550 ש"ח…
והיא לא עבדה לי מהפעם הראשונה או שאני לא יודעת להשתמש???
יש מצב להסבר??? איך משתמשים? אם צריך לשים לב לדגשים מסויימים??
פלייזזז
ממליצה על מרססת של WAGNER
ממיסים שוקולד וחמאת קקאו ואם וצים גם צבע מאכל מסננים כדי שאם משהו לא נמס המכשיר לא יסתם.
לאחר השימוש יש לרסס מים רותחים עד שיוצאים מים נקיים ואחכ לתת 2-3 ריסוסים של שמן
ואוווו תודה ענקיתתת
הצלת אותי
כמעט זרקתי אותה בלי שימוש
שבוע מבורך:)
השוקולד ששמת מסביב איך הקפאת אותו על שקף בתוך רינג?
ואם כן איזה גודל רינג גדול יותר? ז"א 24
היי אני רוצה להכין לסוכות את העוגה הזאת
לא הבנתי לגבי הריסוס שוקולד
אני מרססת על שקף ושמה ברינג?
המוס שוקולד חלווה יש מעליו קקאו או משהו כזה?
מרססים את העוגה עם מרססת חשמלית, לא מרססים שקף