את הקינוח הזה הכנתי כשרות אופק ואני נפגשנו כדי להכין לכם קינוחים שווים. את רות הכרתי באחת מסדנאות האומן שהשתתפנו בהן ומיד נהיה ביננו חיבור. עברו כבר כמה שנים, היינו בקשר כל הזמן (רות אפילו הצטרפה לאחת מהסדנאות שלי) ותמיד רצינו להיפגש ולהכין משהו יחד, לקוראים שלה ושלי.
סוף סוף זה קרה.
הכנו לכם 2 קינוחים, כשאני מכינה את המנות ורות מצלמת בכישרון רב. לראות את רות בפעולה זו חוויה. אצלי לכל צילום אני מכינה חצובה, חושבת על סטיילינג וזה לוקח זמן להוציא תמונה. רות מצלמת ללא חצובה, בתזזית, מלאת אנרגיה והתלהבות זורמת עם מיליון זוויות. והתמונות יצאו מדהימות . היה לי כל כך כיף לראות את ההתלהבות של רות.
אז קבלו קינוח כוסות אלגנטי ומושקע שכולל מוס נוגט (או בשמו המקצועי – פרלינה), קראמבל שוקולד – פירורי בצק פריך שמצופים בשוקולד ומעל הכל גנאש שוקולד מוקצף.
המתכון כולל צילום של השלבים מופיע גם באתר של רות, כדאי לכם לצפות בקישור
15 כוסות
למוס נוגט (פרלינה):
200 מ"ל חלב או חלב סויה / שקדים או קוקוס
35 מ"ל שמנת מתוקה או צמחית
כפית תמצית וניל
30 גרם (2 כפות) סוכר
20 גרם (2 כפות שטוחות) קורנפלור
3 חלמונים – כ 55 גרם
180 גרם (כ- 100 מ"ל) מחית פרלינה (נוגט)
125מ"ל שמנת מתוקה או צמחית
לקרמבל שוקולד
50 גרם קמח
50 גרם אבקת שקדים
50 גרם (רבע כוס) סוכר
50 גרם חמאה או מרגרינה
50 גרם שוקולד מריר במטבעות או חתוך לחתיכות קטנות
שנטילי שוקולד :
70 גרם שוקולד מריר
200 גרם שמנת מתוקה
אפשר להוסיף 2 גרם גלטין מומס ב12 גרם מים
אופן ההכנה:
מוס פרלינה:
- מכינים קרם פטיסייר, מחממים חלב, שמנת ווניל לרתיחה
- במקביל טורפים בקערה חלמונים, סוכר וקורנפלור.
- יוצקים את החלב בחם על תערובת החלמונים תוך כדי טריפה.
- מחזירים לסיר ומבשלים תוך כדי טריפה מתמדת עד להסמכה של התערובת.
- מעבירים למד ליטר, מוסיפים את מחית הפרלינה (נוגט) וטוחנים בבלנדר מוט.
- מעבירים לקערה ומצננים לטמפרטורה של 35 מעלות (אפשר לבדוק על השפתיים שזה בטמפרטורת הגוף שלנו פחות או יותר)
- מקציפים שמנת למרקם יוגורט ומקפלים למסה.
- מזלפים לכוסות 3/4 גובה.
קרמבל שוקולד:
- שמים במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה קמח, סוכר, אבקת שקדים, וחמאה ומעבדים לפירורים (כמו קוסקוס.
- שוטחים על נייר אפיה ואופים בחום של 170 מעלות 10-12 דקות להזהבה.
- מים בקערה את השוקולד וכשהקרמבל חם, מיד כשמוציאים מהתנור יוצקים על השוקולד ומערבבים.
- השוקולד מצפה את הפירורים ומתקבל קרמבל שוקולדי וטעים.
- מקררים ומפזרים מעל המוס
שנטילי שוקולד
- מחממים שמנת לסף רתיחה
- יוצקים על השוקולד, ממתינים כ30 שניות וטוחנים בבלהדר מוט
- אם מוסיפים גלטין שמים על השוקולד וטוחנים יחד
- מקררים לילה לפחות
- מקציפים למרקם יציב ומזלפים מעל המוס.
צילומים: רות אופק
קישור מקוצר: http://tinyurl.com/ycnoch8x
ראיתי את המוס השווה הזה באתר של רות והוא מדהים. בכלל היא אישה מופלאה!!!
כן. זה מתכון שלי שרות צילמה ביום אפיה שעשינו יחד.
אפשר להקפיא?
בהחלט
הייתי בטוחה שאי אפשר להקפיא קינוחים שיש בהם קונפלור. אני טועה?
אם יש מייצב נוסף (במקרה הזה ג'לטין) הוא סופח את הנוזלים ואפשר להקפיא
אני לא רואה במתכון ג'לטין
אם אני רוצה להקפיא, אני צריכה להוסיף ג'לטין ?
אם כן, כמה ובאיזה שלב ?
תודה
במוס אין גלטין כי אין צורך, זה בכוס
אפשר להוסיף 2 גרם ג'לטין לשנטילי
מלכי המדהימה!!
אפשר במוס לשים קרם קוקוס?
הקרם קצת סמיך מדי, עדיף חלב קוקוס, או שתדללי קצת עם מים את הקרם.
היי מלכי
אם אין לי זמן לשים את הגנאש ללילה במקרר אני יכולה לשים במקפיא לפחות זמן? אשמח לתשובה מהר ?
לא. במקפיא יהיה לך קרח. צריך מינימום 6 שעות.
אם אין לך זמן אל תכיני, תנסי מתכון אחר. חבל שלא יקציף ותתאכזבי.
דווקא בסוף (לפני שראיתי שענית לי)
הקפאתי לחצי שעה-40 דקות והקצפתי ויצא אחלה…
????תודה רבה בכ"א
וואו נראה מזה טעים אני רוצה להכין אותו לסעודת ליל שבת אבל אני צריכה שהוא יהיה פרווה….
מה מומלץ לשים במקום חמאה?
וחשבתי במקום שמנת מתוקה לשים ריץ' זה יצא מוצלח ככה?
בקרמבל אפשר לשים מרגרינה או נטורינה
נראה מדהים! כמה זמן הכי מוקדם אפשר להכין לפני אירוע?
איזה גודל כוסיות (נפח במ"ל) מתאים למתכון?
אפשר להקפיא בקופסה אטומה גם שבועיים.
את יכולה להכין בכל כוס.
וואו!
קינוח מדהים…!
איך זה בגרסת פרווה? מוצלח?
בטח בחלבי יותר טעים… 🙂
ובאיזה חלב את ממליצה להשתמש? סויה / שקדים או קוקוס ?
מעולם לא השתמשתי בתחליפי חלב , מה הכי פחות מורגש בטעם שזה תחליף לחלב?
תודה
המתכון יוצא מעולה בפרווה. אני משתמשת בחלב סויה, אבל כל תחליף חלב שטעים לך יעשה את העבודה.
הי מלכי
כבר לא פעם ראשונה שאני מכינה את המתכון המעולה הזה!!!
אבל משום מה הפעם אחרי שקיררתי את הגנאש ללילה ויצא מוצק מאד מהמקרר, אחרי ההקצפה הוא נוזלי ולא יציב
איך אפשר להציל אותו?
תודה!!
ייתכן שהקצפת יותר מדי. תנסי להוסיף קצת שמנת קרה.
אם יש לך במקרה קסנטן אפשר להוסיף 2 גרם.
היי,
גם לי יצא הגאנש נוזלי מאד לאחר ההקצפה,
האם להקציף את השמנת בנפרד ואז לאחד את התערובות? או לתוך הגנאש ולהמשיך להקציף ביחד?
להקציף יחד
יש אפשרות להחליף את הקמח בקראמבל למשו אחר?על מנת שזה יהיה כשר לפסח
את יכולה לעשות את הקרמבל מהמתכון הזה של מוס לימון ברוטב תותים
ולהוסיף לתוכו את השוקולד המריר שמצוין במתכון הזה?
כן
היי מלכי.
אני ממש נהנת מהאתר שלך.
רציתי לשאול אם אפשר להכין את זה ברינג של עוגה? לאיזה גודל זה מתאים?
ואם כן.כמה גלטין צריך להוסיף?
תודה רבה
שמחה שאת אוהבת. יותר פשוט לקחת מתכונים שכבר מיועדים לעוגה. כמו המתכון הזה
תודה רבה ???
הייי אפשר להכין את זה לבר ? שזה כמה שעות בחוץ?
כן
הי מלכי, המתכון נראה מושלם.
אם אני מקפיאה, כמה זמן להוציא לפני ההגשה?
אפשר להוציא בתחילת הארוחה . העיקר שיהיה מופשר כשאוכלים
עם איזה צנטר זילפת את השנטלי?
צנתר צרפתי משונן
הי יקירה
אם יש לי אבקת נוגט במקום פרלינה – אפשר להשתמש ? פשוט להוסיף שמן לאבקת הנוגט ? והאם את יודעת מה היחס
תודה ושנה טובה
על 100 גרם אבקה 20 גרם שמן
נראה מושלם
מה אפשר לשים במקום אבקת שקדים??
תודה רבה!!
אפשר עוד קמח או אגוזי לוז טחונים
יש אפשרות להכין את המוס נוגט בלי חלמונים? או להחליף במשהו אחר?
החלמונים עוברים בישול וזה לא ביצים חיות.
וואו!!! מתכון ממש מושלם! קיבלתי המווווווווון מחמאות…
הי
כמה כוסות יוצא?
כתוב
היי
כמה מ"ל הכוס שהשתמשת?
לא מדדתי. נראה לי 60 מ"ל
בשביל אחרים שיכינו:
הכנתי בכוסות שוט של 60 מ"ל והספיק בדיוק ל 20 כוסות
שכחתי להוסיף היה אשש!!!!!!
איזה כיף שאהבת
תודה רבה
היי מלכי, נראה מושלם!
האם אפשר להכין את המוס ולהשאיר במקרר ל-2 לילות ? או שעדיף להקפיא ולהוציא לפני השימוש ?
אפשר 3-4 ימים במקרר
אם אני רוצה לעשות את השנטילי עם שוקולד חלב כמה גרם שוקולד אני אמורה להוסיף?
יש כאן מתכון שיכול להתאים
שלום
אני רוצה להכין את הכוסיות היפות האלה לאירוע. רק רציתי להיות בטוחה- האם אין בעיה להקפיא את הקינוח למרות שהוא מכיל קרם פטיסייר?
כן
השארתי תגובה והיא נעלמה….
רציתי רק לוודא שאפשר להקפיא את הקינוח למרות שזה קרם פטיסייר?
כן.
בהחלט אפשרי
שלום מלכי
תודה על המתכונים המדהימים!
אני ממש נהנית מהם!
התחלתי להכין את הקרם פטיסייר למוס ונתקעתי בלי קורנפלור
יש תחליף לקורנפלור בפטיסייר?
תודה רבה!
לצערי לא ממש
הי
מאד נהנית מהמתכונים שלך!
אם עושים את השנטילי עם קצפת פרווה
מה היחס של השוקולד לקצפת?
אותו יחס כמו בשמנת חלבית.
אם משתמשים בגלידן יש לדלל לפי הוראות היצרן
הייתי אתמול באירוע שהכינו את הקינוח המדהים הזה. וכולן התפעלו ממלכי אדלר האלופה!!!!
תודה רבה. איזה כיף לשמוע
הי מלכים רציתי לומררר תודהה ענקיתת הכנתי ונראה מדהיםםם את אלופהה❤❤😘😘
היי רציתי לדעת אם המחית במוס הכוונה לממרח נוגט?
מחית נוגט מורכבת מ50% אגוזי לוז ו50% סוכר. אני לא יודעת מה הכוונה ממרח נוגט, תבדקי ברכיבים
הי,
יצא שלימות,
לגבי השנטלי היה במקרר לילה שלם ולא יוצא מרקם יציב עדיין נוזלי
מה הבעיה?
תודה
לפעמים קורה , אפשר להוסיף עוד קצת שמנת קרה
או טיפה קסנטן
היי מלכי
הכננתי את המוס ובטעות לא חיכיתי שהתערובת תתקרר לפני שקיפלתי את הקצפת לתוכה
יש לי דרך להציל את התערובת?
אני מניחה שהשמנת התפרקה, אין ככ מה לעשות, אוךי לקרר את כל התערובת ולהקציף אחכ
מלכי שלום
האם אפשר להשתמש בקרם פטסייר מוכן (שקונים בחנויות המתמחות)
ואם כן כמה?
קרם פטיסייר מוכן זה לא משהו שאני משתמשת בו, תקראי רכיבים, בד"כ זה סוכרים וחומרי טעם וריח. לא ממליצה.
היי מלכי,
הכנתי את המתכון מלאאא פעמים והוא פשוט מושלם!!
אשמח לדעת אם אני יכולה להחליף במתכון את מחית הפרלינה במחית אחרת?
במידה וכן איזה מחיות אפשר?
מחית שומנית אחרת. כמו פרלינה פיסטוק או פרלינה מכל אגוז אחר
הי
הכנתי עכשיו את המוס
לא צריך לקרר אותו לפני ששמיםם עליו את הקרמבל?
תודה רבה!
אם הוא יציב והקרמבל לא שוקע זה בסדר. אפשר להקפיא קצת לפני
הי
אפשרי לעשות את השנטילי עם שוקולד לבן פרווה?
שוקולד לבן פרווה ושמנת צמחית זה ממש לא טעים, חבל לקלקל
אני רוצה לשנע את המוס, לכן קניתי כוסות עם מכסה. האם אכין את השנטילי בכמות קטנה יותר?
לא ממש הכנתי את השאלה. מה קשור השינוע לכמות השנטילי?
זה תלוי בגודל הכוס ולכמות שאת ממלאה
שיהיה אפשר לסגור את המכסה…
בשביל שהיחס יהיה נכון תמלאי פחות מוס ופחות שנטילי
הי הכנתי את המוס יצא מושלם רציתי לשאול אפשר להחליף את החלב במים? פשוט חבל לי לקנות בקבוק שלם ולהשתמש רק במאתיים מ"ל
דבר שני, במתכון כתוב שבשביל השנטיליצריך 200 גרם שמנת, זה לא צריך 200 מ"ל תודה רבה
את יכולה להקפיא את שאר הבקבוק, לא להחליף במים.
נכון רשום 200 גרם כי צריך 200 גרם
ערב טוב מלכי!
האתר ששלך מדהים!!!
רציתי לשאול על המוס פרווה בכוס ובכלל,
האם אפשרי להקפיא מוסים בצנצנות זכוכית?
הזכוכית לא נשברת במקפיא?
רוצה להקפיא לשבוע\שבועיים,
אשמח לתשובתך בהקדם!
אין בעיה להקפיא. לשמור בקופסה אטומה
אם אני לא שמה ג'לטין אני יכולה לזלף וישאר הצורה או שחייבים את הג'לטין בשביל הצורה?
לפעמים ללא הג'לטין לא מקציף יציב, אפשר לנסות להוסיף בהקצפה עוד קצת שמנת קרה וזה עוזר גם ללא ג'לטין
מה זה מד ליטר?
כד מידה
ראי כאן
היי מלכי יקרה!!
המתכונים שלך מושלמים!!
כמה זמן ניתן להקפיא את הקינוחי כוסות האלה?
ואם מקפיאים את הקרמבל הוא נשאר קריספי או שמתרכך במקפיא?
אפשר להקפיא מיד אחרי ההכנה וזה ישאר מעולה.
חודש בקופסה אטומה במקפיא
שלום מלכי תודה רבה על המתכון!
אני רוצה להכין את המוס אבל יש בעיה שבסוכות אנחנו לא נוהגים לאכול אגוזים, לכן רציתי להשתמש בממרח שוקוחד במקום מחית נוגט האם זה יכול לצאת טוב?
פחות מתאים במקרה הזה, אפשר להכין פרלינה שקדים