עוגת שוקולד עשירה עם כמויות מושחתות של שוקולד וחמאה, ללא טיפת קמח.
העוגה מתאימה לפסח ולכל השנה כשרוצים קינוח קטיפתי ומנחם.
14 מנות אישיות או עוגה בקוטר 24
חומרים
350 גרם שוקולד מריר באיכות טובה (רצוי 70% מוצקי קקאו)
220 גרם חמאה
5 ביצים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
125 גרם (1/2 כוס) מים
200 גרם (1 כוס) סוכר
קצפת להגשה (אופציונלי)
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל150 מעלות סטטי (אם רוצים לאפות בטורבו יש לאפות 5 דקות פחות)
- מכינים סירופ סוכר סמיך ממים ו200 גרם סוכר. מבשלים כ5 דקות לאחר הרתיחה עד הסמכה קלה.
- ממיסים את השוקולדים והחמאה על בן מרי.
- מערבבים את השוקולד והחמאה עם סירופ הסוכר לתערובת אחידה
- מקציפים ביצים שלמות עם 100 גרם סוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח ומקפלים אל השוקולד.
- יוצקים לתבנית משומנת ומניחים את התבנית בתוך תבנית עם מים
- אופים כ35 דק' עד שהעוגה יציבה.
- אל תתפתו להאריך את זמן האפייה. העוגה מתייצבת בקירור.
- מצננים ומקררים 24 שעות לפחות
- אם רוצים קצפת מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר ומזלפים מעל. ניתן לפדר בקקאו .
בשיתוף אחת שתיים! מבית ר. שמאי
הכנתי את העוגה לערב החג.
ללא ספק מהעוגות היותר מיוחדות וטעימות שיצא לי להוציא. המחמאות הגיעו מכל כיוון (-:
תודה רבה!!
תודה רבה. ממש שמחה שאהבתם.
האם אפשר להמיר לפרווה?
לא