עוגיות אלפחורס הן עוגיות חמאה רכות נימוחות ומאכל מסורתי בארגנטינה.
חומרים:
250 גר' חמאה רכה
150 גר' סוכר
4 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
1 כפית גרידת לימון
300 גר' קורנפלור
200 גר' קמח תופח
למילוי:
ריבת חלב
לגילגול:
100 גר' קוקוס טחון
אופן ההכנה:
- במיקסר עם וו גיטרה (K) מקרימים חמאה רכה וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את החלמונים, גרידת הלימון והווניל בהדרגה וממשיכים להקציף עד קבלת תערובת אוורירית.
- מנפים את הקמח והקורנפלור ומוסיפים לתערובת. מעבדים עד לקבלת בצק.
- מניחים במקרר לשעתיים.
- מחממים תנור ל200 מעלות
- מרדדים את הבצק לעובי של 4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 4 ס"מ.
- אופים כ8 דקות עד לקבלת עוגיות זהובות בהירות.
- מצננים היטב.
- מורחים על מחצית מהעוגיות ריבת חלב בשכבה עבה. מצמידים בעדינות עוגייה נוספת לקבלת סנדוויץ' כך שהריבה תגיע עד השוליים.
- מגלגלים את העוגיות בקוקוס.
- שומרים בקופסה אטומה.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y9qe3adc
הי
אם אני מעוניינת להכין בפרווה -אפשרי?
להמיר את החמאה במחמאה?
אלפחורס זה עוגיה עם הרבה חמאה ומילוי של ריבת חלב שהוא גם חלבי.
קודם כל אני עושה המון המון מתכונים שלך וכולם עפים על זה. כמו הטריקולד הגיאומטרי
דבר נוסף ריציתי לדעת כמה יוצא מכמות אחת?
הי, תוכלי להסביר לי מזה גרידת לימון?
והאם חייבים אותו במתכון של עוגיות אלפחורוס?
קליפת לימון מגורדת. נותן טעם לימוני טעים
לא חובה אבל מוסיף