• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    עוגיות שוקולד צ'יפס קריספיות
    דף הבית / מתכונים / עוגיות

    עוגיות שוקולד צ'יפס קריספיות

    כבר תקופה ארוכה שאני מנסה הרבה מתכונים של עוגיות שוקולד צ'יפס, משנה כל מיני רכיבים והן יוצאות מאד טעימות אבל הילדים מבקשים שלא יהיו צ'ואיות אלא פריכות, דומות לשל אוסם או MERBA ולא מצאתי את המתכון המתאים.

    הבן שלי הרים את הכפפה וניתח את טבלת הרכיבים והערכים התזונתיים של העוגיות של אוסם ועשינו כמה וכמה נסיונות עד שהגענו לטעם שהוא היה מרוצה.

    ניתוח הכוונה לדוגמא לקחת את כמות החלבונים בטבלה ולראות כמה חלבון יש בשוקולד ציפס וכמה בקמח וככה להגיע לכמויות פחות או יותר, ואז לעשות ניסיונות והיו לא מעט…

     

    20 עוגיות

     

    חומרים:

    100 גרם חמאה או נטורינה רכה

    90 גרם סוכר חום כהה

    30 גרם מים

    160 גרם קמח

    30 גרם קורנפלור

    7 גרם אבקת אפיה

    1 גרם מלח

    120 גרם שוקולד צ'יפס (עם 55% מוצקי קקאו, לא צימקאו)

     

     

     

    אופן ההכנה:

    • מערבבים במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון חמאה וסוכר
    • מוסיפים את שאר החומרים חוץ מהשוקולד צ'יפס ומערבבים לתערובת אחידה
    • מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים (אם מכינים במעבד מזון יש לערבב את השוקולד ידנית)
    • בעזרת כף קפיצית מכינים עוגיות ומשטחים אותם מעט על נייר אפיה.
    • אופים טורבו 170 מעלות 15 דקות ואז מייבשים בחום של 100 מעלות עוד 15 דקות
    • מעביירים לרשת צינון, ומאחסנים בקופסה אטומה

     

    הערה:
    לאור הקושי להשיג סוכר חום, עשיתי ניסיון עם סוכר לבן, העוגיות יוצאות יותר בהירות, וההבדל במרקם שיש פחות קראנצ'יות של הסוכר. אבל הן יוצאות מצויין גם עם סוכר לבן.

     

    אם בא לכן להכין לבד סוכר חום, זה ממש פשוט. קונים מולסה בחנות טבע ומערבבים קילו סוכר עם 60 גרם מולסה.
    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/247kv8y3
    שיתוף
    פורסם ב: עוגיות תגיות: עוגיות, שוקולד צ'יפס
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    עוגיות שוקולד צ'יפס לפסח

    עוגיות שוקולד צ'יפס כשרות לפסח

    עוגיות קפה פקאן

    עוגיות קפה פקאן

    עוגיות דבש

    עוגיות דבש

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    25 תגובות

    1. חני יולי 13, 2023 בשעה 7:29 am הגב

      חייבים סוכר כהה?
      אם יש לי רק לבן כמה לשים?

      • malky adler יולי 13, 2023 בשעה 9:15 am הגב

        אתמול עשיתי ניטסיון עם סוכר לבן, יצאו כמובן יותר בהירות וקצת פחות מרגישים את הקראנצ'יות של הסוכר, אבל זה אפשרי. אותה כמות סוכר.

    2. אהובה יולי 13, 2023 בשעה 9:12 am הגב

      הכל מוצלח שנים אני נעזרת במתכון הישן שלך וכולם אוהבים אוהבים ונלחמים עליהם הכוונה הנכדים ועכשיו גם הנינים
      ומה עוד שאיו סוגת כהה בלהשיג
      אז עם כל הכבוד
      אולי אשאר עם הישן והמוכר שלך למרות שזה נשמע מאד מאלף
      אין עליך

      • malky adler יולי 13, 2023 בשעה 9:17 am הגב

        הכל טוב.
        אפשר להכין סוכר חום לבד. קונים מולסה בחנות טבע, ומעררבבים קילו סוכר עם 60 גרם מולסה.
        אתמול ניסיתי את העוגיות גם עם סוכר לבן. ראי הערה

    3. אפרת יולי 21, 2023 בשעה 2:47 pm הגב

      חיכיתי להזדמנות להכין,
      יצא מעולה!!! תודה רבה

      • malky adler אוגוסט 22, 2023 בשעה 10:18 am הגב

        שמחה לשמוע. תודה שחזרת לפרגן

        • אס אוקטובר 22, 2023 בשעה 7:38 pm הגב

          עוגיות מושלמות!! הכי טעימות שטעמתי הרבה יותר טובות ממרבה!!! תודה!

          • malky adler אוקטובר 23, 2023 בשעה 9:42 am הגב

            שמחה מאד שאהבת, הם הפכו אצלי לעוגיות שחייב שיהיו בבית

    4. הודיה אוקטובר 2, 2023 בשעה 7:09 pm הגב

      יש תחליף לסוכר
      למשל מייפל טבעי ילך או בלי סוכר כלל?

      • malky adler אוקטובר 16, 2023 בשעה 11:18 am הגב

        לא ממש

    5. חני דצמבר 30, 2023 בשעה 5:34 pm הגב

      מכינה שוב ושוב ושוב,
      אין על המתכונים שלך, מלכי
      תודה רבה!

      • malky adler ינואר 3, 2024 בשעה 4:00 pm הגב

        איזה כיףףףףף
        תודה כיף לשמוע

    6. ורד פברואר 9, 2024 בשעה 9:14 am הגב

      האם אפשרי להחליף את המרגרינה בשמן קוקוס ?

      אם כן באיזה כמות?

      • malky adler פברואר 12, 2024 בשעה 10:35 am הגב

        נקודות ההתכה של שמן קוקוס שונה מאשר של חמאה והעוגיות לא ישמרו על הצורה והמרקם.
        לכן לא ממש מתאים לשים שמן קוקוס במקום החמאה/המרגרינה

    7. אסתר יוני 2, 2024 בשעה 10:07 am הגב

      האפייה חייבת להיות בצורה הזאת או שאפשר לאפות במצב אחד ואם כן באיזה מצב ולכמה זמן?

      • malky adler יוני 3, 2024 בשעה 6:57 am הגב

        אם רוצים להגיע לתוצאה הזו זו שיטת האפיה.
        לא ממש הבנתי את השאלה, מה הכוונה מצב אחר?

        • אסתר יוני 4, 2024 בשעה 12:17 pm הגב

          מצב אחד כלומר שאני לא אצטרך לשנות תוכניות בתנור באמצע האפיה
          למשל לאפות רק על טורבו או רק על חום עליון תחתון… כמה מעלות ולכמה זמן?
          אשמח אגב להבין את ההשפעה של התוכנית בתנור למרקם…
          תודה רבה

          • malky adler יוני 5, 2024 בשעה 6:51 am הגב

            השלב הראשון הוא אפייה השלב השני בטמ' הוא ייבוש

    8. תמר יוני 4, 2024 בשעה 8:21 pm הגב

      אם אין לי טורבו, יש אפשרות להכין ללא טורבו ועדין יצא טעים וקראנצ'י?

      • malky adler יוני 5, 2024 בשעה 6:49 am הגב

        אפשר בסטטי, תעלי ב10 מעלות, ואולי תצטרכי עוד כמה דק אפיה

    9. אסנת מרץ 24, 2025 בשעה 2:54 pm הגב

      המתכון גאוני!! תודה!

    10. אסנת מרץ 24, 2025 בשעה 2:54 pm הגב

      חיפשתי מלאאא זמן מתכון לעוגיות קריספיות! ויצא מושלם

      • malky adler אפריל 4, 2025 בשעה 2:08 pm הגב

        איזה כיףףףף

    11. חיה מאי 9, 2025 בשעה 12:26 pm הגב

      למה אין ביצים הכל מתפורר

      • malky adler מאי 11, 2025 בשעה 10:33 am הגב

        אין צורך בביצים במתכון. אם משהו מתפורר לא הכנת בדיוק מה שכתוב. מאות אנשים הכינו את העוגיות ואני מכינה כל שבוע. כך שאין טעות במתכון.

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס