• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    עוגת מוס שוקולד,קפה ולוטוס
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    עוגת מוס שוקולד,קפה ולוטוס

    עוגה מרשימה במיוחד שלא נשארים אדישים אליה, מתאימה לאירועים חגיגיים, ימי הולדת,לשבת ולשמחות אישיות.

    קוטר 24

    חומרים

    לבסיס בראוניז

    25 גרם חמאה/מרגרינה
    30 גרם שוקולד מריר
    1 ביצה
    50 גרם (1/4 כוס) סוכר
    30 גרם (2 כפות) קמח

    סירופ סוכר

    1/4 כוס מים
    1/4 כוס סוכר

    למוס שוקולד ולוטוס

    150 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
    200 גרם (4 כפות) ממרח לוטוס
    600 מ"ל שמנת מתוקה חלבית או פרווה

    למוס קפה לוטוס 

    200 מ"ל שמנת מתוקה (חלבית או פרווה)
    כפית נס קפה איכותי
    100 גרם (2 כפות)  ממרח לוטוס קרנץ'
    90 (1/2 כוס) גרם סוכר
    10 גרם ג'לטין מומס ב 60 גרם (1/4 כוס) מים
    500 מ"ל שמנת מתוקה (חלבית או פרווה) להקצפה

    לציפוי:
    150 גרם (3 כפות)  ממרח לוטוס

    אופן ההכנה:

    בסיס בראוניז

    • מחממים תנור ל 160 מעלות
    • ממיסים חמאה/מרגרינה ושוקולד
    • מקציפים ביצה וסוכר
    • מקפלים את השוקולד והחמאה לביצה
    • מוסיפים קמח
    • יוצקים לתבנית בקוטר 22 ואופים 20 דק'

    סירופ סוכר

    • מרתיחים את הסוכר והמים עד שהסוכר נמס מצננים מעט
    • מברישים את הבסיס בסירופ סוכר כשהוא עדין חמים
    • מרפדים תבנית בקוטר 24 בשקף
    • מניחים את בסיס הבראוניז בתבנית

    מוס שוקולד ולוטוס

    • מחממים 300 גרם שמנת מתוקה לסף רתיחה שופכים על קוביות השוקולד. משהים כדקה ומערבבים לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. (מומלץ לטחון בבלנדר מוט על מנת לקבל קרם חלק) מוסיפים את ממרח הלוטוס וטוחנים לאיחוד.
    • מקררים מעט לטמ' של 35 מעלות.
    • מקציפים את יתרת השמנת המתוקה למרקם רך כמו יוגורט ומקפלים אל המוס
    • יוצקים על הבסיס ומקפיאים כשעה להתייצבות

    מוס קפה לוטוס 

    • מחממים את השמנת עם הסוכר והקפה עד להמסה
    • ממיסים את הג'לטין ע"י חימום של כ10 שניות במיקרו ומוסיפים לתערובת.
    • מוסיפים את ממרח הלוטוס ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
    • מצננים את התערובת לטמפרטורת חדר
    • מקציפים שמנת למרקם רך כמו יוגורט ומקפלים לתערובת
    • יוצקים על מוס השוקולד ומקפיאים במשך 6 שעות

    ציפוי

    • מחממים את הממרח 20 שניות במיקרו ויוצקים על העוגה

    העוגה נשמרת בהקפאה כחודש או במקרר 3 ימים

     

    צילום: שרית גופן סטיילינג: נועה קנריק

    המתכון הופק עבור חוברת לוטוס

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yxaxa9bs
    שיתוף
    פורסם ב: עוגות ראווה, קינוחי פרווה, קינוחים לסעודת שבת תגיות: לוטוס, פרווה
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    עוגת מוס פרלינה ותפוחים

    עוגת מוס שוקולד פקאן

    עוגת מוס פקאן שוקולד קפה

    טריקולד גבינה

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    47 תגובות

    1. ליהי פברואר 21, 2021 בשעה 3:10 pm הגב

      היי מלכי!
      תודה רבה על המתכון!
      רציתי לדעת- האם בבסיס הכוונה לשוקולד מריר קשה או שוקולד למריחה?
      תודה רבה! ?

      • malky adler פברואר 21, 2021 בשעה 3:13 pm הגב

        שוקולד רגיל.

    2. קוקיז מרץ 2, 2021 בשעה 4:37 pm הגב

      היי
      אני רוצה מתכון למוס טעים שאפר לצפות אותו בגלסאז לבן
      המתכון פה מתאים? על מה את יכולה להמליץ?

      • malky adler מרץ 3, 2021 בשעה 9:05 am הגב

        כל מוס אפשר לצפות בגלאסז לבן

        • עדי ונונו דצמבר 9, 2021 בשעה 4:47 pm הגב

          מה זה ממרח לוטוס קראנצ'?
          יש לי ממרח לוטוס רגיל

          • עדי ונונו דצמבר 9, 2021 בשעה 5:34 pm הגב

            טוב מצאתי בסופר לוטוס קראנצ קניתי תודה 🙂

    3. רחל אפריל 15, 2021 בשעה 6:05 am הגב

      האם אפשר להכין את המתכון במנות אישיות לבר מצווה?
      הוא ישרוד כמה שעות בלי מקרר?
      (מתכוונת להכין ברינג לא בכוסיות)

      • malky adler אפריל 15, 2021 בשעה 9:28 am הגב

        בהחלט. יש גלטין זה לא משנה אם זה עוגה או קינוח אישי

    4. גליה יוני 30, 2021 בשעה 8:37 pm הגב

      במוס קפה ולוטוס כמה שמנת מתוקה מחממים עם סוכר וקפה ? אם הבנתי נכון 200 מל?

      • malky adler יולי 2, 2021 בשעה 4:46 am הגב

        כן

    5. מיכל נובמבר 28, 2021 בשעה 12:20 pm הגב

      1. לא ברור לי – למה לא אופים את הבראוניז כבר ב24 ס"מ?
      2- יש כמות אדירה של שמנת – זה לא גבוה מידי ל24 ס"מ תבנית?

      • malky adler נובמבר 29, 2021 בשעה 2:37 pm הגב

        1.אני לא אוהבת שרואים את הבסיס ולכן אופה ביותר קטן ואז העוגה יותר מושלמת.
        2. מה שאת רואה בתמונה

      • מיכל ספטמבר 13, 2023 בשעה 11:46 am הגב

        היי, אפיתי את הבראוניז והוא ממש טעים אבל אפיתי אותו ברינג עם נייר אפייה והוא נידבק לנייר
        יש לך טיפ איך להעביר את הבראוניז לרינג שאני מכינה בו את המוס? ובאיזה תבנית לאפות אותו פעם הסאה שלא ידבק? תודהה

        • malky adler ספטמבר 13, 2023 בשעה 1:48 pm הגב

          את יכולה לרסס קצת את הנייר אפיה בשמן, אם הוא ממש נדבק אולי הוא לא אפוי מספיק.
          תמיד אפשר להקפיא קצת ואז הנייר משתחרר יותר בקלות

          • מיכל ספטמבר 14, 2023 בשעה 8:17 am הגב

            תודה רבה!
            ועוד שאלה קטנה אם פעם הבאה אני רוצה להכין רק את הבראוניז בתור עוגה, אפשר להכפיל כמות ב2 ונגיד לאפות ברינג קטן יותר, נגיד קוטר 18?

            • malky adler ספטמבר 14, 2023 בשעה 2:40 pm

              יש באתר מלא מתכוני בראוניז
              ממליצה לך להציץ, תכתבי בראוניז בשורת חיפוש

    6. ר. דצמבר 14, 2021 בשעה 8:03 pm הגב

      אם אני רוצה להכין עוגה שהשכבה העיקרית בה היא מוס שוקולד מריר, בלי ג'לטין
      עדיף את המוס שוקולד לוטוס מהמתכון פה, או את המוס שוקולד מריר מ'טריקולד פרווה'
      מה יותר יציב (וטעים..), בהנחה שהשכבה תהייה גבוהה יותר מהמתכון.
      תודה!

      • malky adler דצמבר 15, 2021 בשעה 6:40 pm הגב

        שניהם טובים. יש מוס על בסיס אנגלז ויש על בסיס גנאש. המרקמים שלהם שונים.
        כל אחד ומה שהוא אוהב. רק תקפידי על שוקוד מריר לפחות 60% מוצקי קקאו כדי שיהיה מספיק יציב ללא צורך בג'לטין.

    7. ש. דצמבר 15, 2021 בשעה 9:54 pm הגב

      איך את מכינה את הגלטין? בלי מים?

      • malky adler דצמבר 20, 2021 בשעה 4:58 pm הגב

        יש הסבר כאן על הכנת ג'לטין

    8. סיגל מרץ 28, 2022 בשעה 11:00 am הגב

      היי המוס שוקולד ולוטוס לא צריך ג'לטין? יש שם 600 מ"ל שמנת. זה ישאר יציב ללא גלטין? תודה

      • malky adler מרץ 29, 2022 בשעה 6:34 am הגב

        במוס שוקולד יש שוקולד מריר, אם משתמשים בשוקולד 50% מוצקי קקאו אין צורך בג'לטין. השוקולד מייצב.
        במוס לוטוס יש ג'לטין

    9. רחלי יוני 18, 2022 בשעה 9:13 pm הגב

      עשיתי את העוגה בפרווה ויצאה נדירה!
      את אלופה תודה רבה!

    10. לאה יוני 22, 2022 בשעה 7:06 am הגב

      היי מלכי
      תודה על המתכונים המושקעים
      אם אני עושה עוגת מוס לוטוס לאירוע
      לכמה זמן זה יהיה יציב בבר

      • malky adler יוני 22, 2022 בשעה 8:38 am הגב

        העוגה יציבה בבר בחדר ממזג כ4 שעות לפחות.
        אם שמים בתחילת הארוע, אני ממליצה לשים קפואה ועד שיאכלו היא תפשיר

    11. אני יוני 29, 2022 בשעה 3:29 pm הגב

      לצורך מה השקף? שמים מסביב או על בסיס העוגה?

      • malky adler יוני 30, 2022 בשעה 8:24 am הגב

        מסביב

    12. רעות יולי 27, 2022 בשעה 1:04 pm הגב

      בבסיס כמה שמן אפשר לשים אם אין לי מחמאה?

      • malky adler יולי 28, 2022 בשעה 9:30 am הגב

        20 גרם שמן

    13. שובל ספטמבר 5, 2022 בשעה 1:57 pm הגב

      שלום מלכי ..
      תודה על המתכון
      מה את ממליצה להחליף במקום הלוטוס?
      פחות אוהבים אצלנו לוטוס …

      • malky adler ספטמבר 8, 2022 בשעה 10:15 am הגב

        אם לא אוהבים לוטוס לא מכינים עוגת לוטוס. יש מבחר ענת של עוגות מוס באתר. חפשי עוגה שאת אוהבת.

    14. יעל מרץ 16, 2023 בשעה 9:50 pm הגב

      היי עשיתי את העוגה הזאת ושכחתי לשים סירופ סוכר
      זה קריטי? למה הסירופ סוכר בעצם?

      • malky adler מרץ 19, 2023 בשעה 11:19 am הגב

        נותן עסיסיות לבסיס

    15. נעמי מאי 11, 2023 בשעה 4:36 pm הגב

      היי מלכי,
      תודה על המתכון! אם אני מצפה את העוגה הזו בגלסאז' אפשר להניח אותה בבר 5 שעות? הגלסאז לא ימס?
      תודה!

      • malky adler מאי 15, 2023 בשעה 10:52 am הגב

        הגלאסז לא יימס
        אבל קחי בחשבון ש5 שעות זה די הרבה, אז ממליצה לשים במקום ממוזג ולהניח קפוא על הבר, שיפשיר לאט לאט ואז עד שיאכלו אחרי 5 שעות יהיה מופשר

    16. לינה אוגוסט 12, 2023 בשעה 9:18 pm הגב

      למה שכבת המוס של הלוטוס עם הזלטין לא יצאה מספיק יציבה שמתי את שכבת נבראו יז ועליה את השוקולד בתבנית 22 כשזה היה קפוא הכנסתי אותן לתבנית 24 ואז מזגתי את המוס לוטוס למרות הפריזר נראה לי שזה לא היה יציב מספיק

      • malky adler אוגוסט 22, 2023 בשעה 10:13 am הגב

        אולי הג'לטין לא היה טוב. ממליצה להשתמש בג'לטין מחנות מתמחה ולא מהסופר (לפעמים הוא לא מספיק איכותי וחזק)
        העוגה מדוייקת מבחינת ניחסים ועשו אותה המון גולשים. אין צורך ביותר ג'לטין.

    17. לאה ספטמבר 13, 2023 בשעה 7:18 am הגב

      האם ניתן להמיר את ה200 גר' של השמנת במוס לוטוס בחלב פרווה?

      • malky adler ספטמבר 13, 2023 בשעה 7:56 am הגב

        שמנת צמחית, לא חלב

    18. אלינור אזואלוס נובמבר 23, 2023 בשעה 12:24 pm הגב

      היי רוצה להכין את המוס ברינג 22 גובה 10 ואת הבסיס ב20 האם עליי להפחית כמויות מהמתכון אם כן כמה?

      • malky adler נובמבר 26, 2023 בשעה 1:24 pm הגב

        כנסי להמרת גדלים של תבניות אצל פיית העוגיות ותראי בדיוק איזה יחס לעשות

    19. שני פברואר 23, 2024 בשעה 1:54 pm הגב

      האם העוגה צריכה להיות במקפיא זמן מסוים כדי שתיהיה יציבה
      ואם כן כמה זמן?
      תודה.

      • malky adler מרץ 4, 2024 בשעה 7:07 am הגב

        בין השכבות יש להקפיא עד שהשכבה יציבה.
        לאחר שמסיימים מומלץ להקפיא להתייצבות.
        להפשיר לפני ההגשה

    20. נעמי מרץ 6, 2024 בשעה 8:51 pm הגב

      הי
      עשיתי כבר מספר פעמים ויצאה מושלם!
      ניתן להחליף את הלוטוס במחית נוגט?

      • malky adler מרץ 10, 2024 בשעה 12:52 pm הגב

        שמחה לשמוע שאהבת.
        בהחלט אפשרי להחליף

    21. טובי ינואר 2, 2025 בשעה 7:54 pm הגב

      הי
      אם אין לי שקף, אבל יש לי תבנית שאפשר להוציא את הדפנות שלה ונשאר רק התחתית זה טוב?
      תודה!!

      • malky adler ינואר 5, 2025 בשעה 11:38 am הגב

        בלי שקף ברגע שתחלצי מהתבנית או הרינג השכבות ימרחו זו על זו

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס