• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    עוגת שכבות תות ווניל
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    עוגת שכבות תות ווניל

    עוגה אלגנטית בשכבות של ביסקוויט רך עם ג'לי תות וקרם ווניל מעודן

    חומרים

    ביסקוויט רבוך

    70 מ"ל חלב
    50 גרם חמאה
    70 גרם (1/2 כוס) קמח
    4 חלמונים L
    1 ביצה M
    4 חלבונים
    60 גרם (1/4 כוס +כף) סוכר
    מעט צבע מאכל אדום

    ג'לי תות

    300 גרם מחית תותים (תותים קפואים וטחונים)
    120 גרם סוכר
    8 גרם ג'לטין מומס ב48 מ"ל מים

    גנאש שוקולד לבן

    160 גרם שמנת
    12 גרם גלוקוז
    5 גרם ג'לטין מומס ב30 מ"ל מים
    285 גרם שוקולד לבן
    340 גרם שמנת מתוקה

    אופן ההכנה

    ביסקוויט רבוך

    • מרתיחים חלב וחמאה
    • מסירים מהאש ומוסיפים קמח מערבבים ומעבירים למיקסר עם וו גיטרה לצינון
    • מוסיפים ביצה וחלמונים בהדרגה ומערבבים לאיחוד
    • מקציפים חלבונים וסוכר ומקפלים לבצק
    • מוסיפם צבע מאכל
    • שוטחים על משטח סיליקון או נייר אפיה בתבנית 30X 40 לעובי 1 ס"מ ואופים 10-12 דקות בחום של 170 מעלות.
    • מצננים היטב

    ג'לי תות

    • משרים את הג'לטין במים
    • מחממים את המחית תות עם הסוכר עד להמסה של הסוכר
    • מחממים את הג'לטין במיקרו עד לקבלת נוזל שקוף וחלק
    • מוסיפים את הג'לטין ומערבבים
    • משאירים בצד 40 גרם לקישוט
    • יוצקים מעל הביסקוויט האפוי ומקפיאים לייצוב

    גנאש

    • מחממים את הכמות הקטנה של השמנת עם הגלוקוז ל80 מעלות (סף רתיחה)
    • יוצקים על ה/שוקולד והג'לטין וטוחנים לאמולסיה חלקה מוסיפים את השמנת הקרה (הכמות הגדולה) וטוחנים לאיחוד
    • יוצקים על הג'לי 2/3 מכמות הגנאש (520 גרם) ומקפיאים כשעתיים לייצוב
    • את יתרת הגנאש מקררים לילה
    • הרכבה
    • חותכים את העוגה ל4 רצועות של 9X30 ומניחים אותם זו על גבי זו מקפיאים לילה
    • מקציפים את יתרת הגנאש ומזלפים מעל העוגה
    • מקשטים עם הג'לי שנשאר

     

    צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y8wl4e8x
    שיתוף
    פורסם ב: עוגות ראווה תגיות: ווניל, תות
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    עוגת מוס פרלינה ותפוחים

    עוגת מוס שוקולד פקאן

    עוגת מוס פקאן שוקולד קפה

    טריקולד גבינה

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    12 תגובות

    1. מרינה וולינסקי דצמבר 16, 2019 בשעה 7:10 pm הגב

      שלום מלכי, הגעתי לאתר שלך דרך רות (שמח במטבח). מאוד התרשמתי ממה שאת מכינה.
      מייד עשיתי עקוב באינסטגרם:)
      אני רוצה להכין עוגת שכבות תות ווניל, אבל בתבנית עגולה. מה את חושבת לאיזה גודל זה מתאים?
      אודה על התשובה ומבטיחה לשתף חחח
      תודה רבה
      0506654433

      • malky adler דצמבר 18, 2019 בשעה 7:41 am הגב

        איזה כיף. רות מהממת. תודה.
        אין בעיה להמיר גודל. ממליצה לך להכנס לכאן ולהמיר לגודל משאת רוצה.
        תוכנה מדליקה שבנה צבי אבידור ונמצאת באתר הנפלא של פיית העוגיות.

    2. רחלי מאי 25, 2020 בשעה 9:17 pm הגב

      היי מלכי,
      הכנתי את העוגה הזאת והיא יצאה יפה, מרשימה וטעימה מאד!!!!
      השלבים כל כך ברורים שזה ממש קל להכין אותה
      תודה רבה 🙂

      • malky adler מאי 26, 2020 בשעה 5:52 am הגב

        תודה רבה. ממש שמחה שאהבת. אכן זו אחת העוגות הטיעמות

    3. חני ספטמבר 17, 2020 בשעה 7:02 am הגב

      עוגה ממש ממש יפה אשמח לשמוע פרוט על הקישוט של העוגה

      • malky adler ספטמבר 17, 2020 בשעה 9:54 am הגב

        הקישוט זה זילוף של הקרם ובחלק עשיתי שקע ושמתי מהקולי. כמו שכתוב.

    4. ליאת תורג'מן נובמבר 30, 2021 בשעה 4:43 pm הגב

      ברצוני להפוך את העוגה לעוגת יום הולדת מרשימה בגובה גם השאלה לפי מה שנראה זה שכבות דקות אפשר להוסף עוד משהו שמתאים פה לקבלת גובה

      • malky adler דצמבר 2, 2021 בשעה 6:05 am הגב

        הפרופורציות בעוגה היא בגובה הזה. אם את עושה צורה אחרת אפשר לעשות יותר שכבות

    5. אילה מרץ 8, 2022 בשעה 11:42 am הגב

      האם ניתן להכין את העוגה כפרווה.להמיר השוקולד לבם בפרווה והשמנת בקצפת.תודה רבה

      • malky adler מרץ 10, 2022 בשעה 7:59 am הגב

        השוקולד הלבן הפרווה ממש לא טעים, ובמתכון שהמרכיב העיקרי הוא שמנת ושוקולד לבן לא כדאי לעשות פרווה. פשוט יצא לא טעים וחבל.

    6. יעקב מרץ 8, 2022 בשעה 2:50 pm הגב

      האם אפשר להכין פרווה

      • malky adler מרץ 10, 2022 בשעה 8:01 am הגב

        לא ממליצה. שוקולד לבן פרווה ממש לא טעים ובשילוב עם שמנת צמחית, רק יקלקל.
        יש דברים שלא עושים פרווה. צריך לבחור את הדברים עם פחות תחליפים

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס