• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    פרחי שמרים שוקולד חלבה
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    פרחי שמרים שוקולד חלבה

    לרוב כשהכנתי בצק שמרים פרווה השתמשתי במרגרינה או נטורינה. היום במרגרינות למינהם אין שומן טראנס, כך שמבחינה בריאותית זה לא כמו המרגרינות של פעם. אבל מבחינת הטעם יש הבדל ביחס לחמאה.

    החלטתי לנסות בצק שמרים עם שמן ובמילוי השתמשתי בשמן קוקוס על מנת לייצב  ובשומן שיש בפרלינה לוז, שזה שומן שבא מאגוזי לוז ובחמאת קקאו שהיא שומן יציב שנמצא בשוקולד המריר ששמתי במילוי.

    הכנתי מהבצק גם פרחי שמרים וגם קראנצים והתוצאה הייתה מעולה.

    מוזמנים להכין ולספר לי איך יצא. הכנתי גם סירטון שששיתפתי באינסטגרם ובסטטוסים בווטסאפ. מוזמנים להצטרף לעוקבים שלי בווטסאפ

    כ 45 פרחים

     

    חומרים:

    בצק

    500 גרם קמח

    13 גרם שמרים יבשים

    150 גרם מים קרים

    100 גרם סוכר

    100 גרם (2 יחידות M) ביצים

    100 גרם שמן

    1/4 כפית מלח

    מילוי

    100 גרם שמן קוקוס

    200 גרם מחית פרלינה (נוגט)

    200 גרם שוקולד מריר

    70 גרם סוכר

    50 גרם קקאו

    לפיזור

    שערות חלבה (לא חובה)

    סירופ

    100 גרם (1/2 כוס) סוכר

    125 גרם (1/2 כוס)  מים

    1/2 כפית משחת ווניל (לא חובה)

     

     

    אופן ההכנה:

    בצק

    • שמים בקערת המיקסר לפי סדר זה: מים, שמן, ביצים, סוכר קמח ושמרים
    • לשים במהירות נמוכה 5 דקות
    • מוסיפים מלח ולשים עוד 7 דקות
    • מוציאים את הבצק למשטח ומכדררים לכדור.
    • מתפיחים כשעה – שעה וחצי.

    מילוי

    • ממיסים שוקולד ושמן קוקוס, מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים.
    • מקררים עד לקבלת מרקם נח למריחה. אם המילוי התקשה מדי ניתן לחמם מעט במיקרוגל.

    סירופ

    • מרתיחים מים סוכר ווניל עד להמסת הסוכר ומצננים.

     

    • מחלקים את הבצק ל3 חלקים
    • מרדדים לעלה של כ -30 ס"מ
    • מורחים על 2/3 מהבצק ממילוי השוקולד ומפזרים שערות חלבה.
    • מקפלים את השליש ללא המילוי על מרכז העלה,  ואת השליש התחתון על השליש האמצעי.
    • התקבלה רצועה של 3 שכבות בצק ובינהן מילוי.
    • מרדדים את הרצועה לעלה דק באורך 25 ס"מ
    • חותכים בעזרת סכין או גלגלת פיצה רצועות ברוחב 2 ס"מ באורך 25 ס"מ (אורך העלה שלנו)
    • לוקחים רצועה ומגלגלים אותה סביב עצמה כמו בורג, את הבורג מניחים על המשטח ומגלגלים סביב עצמו לפרח.
    • מתפיחים את הפרחים עוד כ45 דקות
    • אופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות, כ12 דקות
    • מיד כשיוצא מהתנור מברישים בסירופ קר.

     

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yc6p75z5
    שיתוף
    פורסם ב: עוגות ומאפי שמרים, קינוחי פרווה תגיות: חלבה, פרווה, שוקולד, שמרים
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    רוגלך שוקולד

    קראנץ קינמון

    קראנץ קינמון

    בייגל

    בייגל

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    15 תגובות

    1. חני מרץ 22, 2022 בשעה 9:18 am הגב

      תודה על המתכונים
      אם אפשר בבקשה לתת כמויות של כפית/כוס וכו ולא גרמים עדיף כי קשה לדעת כמה זה 60 גר 15 גר זה מייאש מלכתחילה לנסות את המתכון להוציא משקל וכדו'. המתכונים נראים מעולים וחבל לי
      דבר נוסף לא ככ הבנתי איך מכינים את הפרח אם יש סרטון עדיף לצרף
      תודה על הכל

      • malky adler מרץ 22, 2022 בשעה 10:10 am הגב

        קונדיטוריה זה מדע מדוייק ואני ממליצה לך להתרגל להשתמש במשקל. מאחר שאנשים לא תמיד משתמשים בכוסות מדידה אוניברסליות ויש המון מידות של כוסות לתת בנפחים יצר הרבה שאלות ואנשים באו בטענות שהמתכון לא מדוייק, מדדו בכוס של 200 מ"ל ולא בכוס מג=דידה שהיא 250 מ"ל, כמובן שזה משנה את כל המתכון. ולכן אני מעדיפה מתכון מדוייק שיצליח לכולם. משקל עולה עשרות שקלים בודדים והרבה יותר קל ונח מאשר כוסות וכפיות.
        אם בכל זאת את רוצה נפח – יש טבלת המרות רבות ברשת – לדוגמא כאן בקישור טבלה של על השולחן.

        לגבי סירטון כמו שכתבתי במתכון, שמתי באינסטגרם ובסטטוסים שלי, אין אפשרות להעלות לאתר סירטונים (לפחות אני לא ממש יודעת איך)

    2. נורית מרץ 22, 2022 בשעה 4:44 pm הגב

      היי,
      תודה רבה על כל המתכונים המעולים שלך, תענוג להכין דברים מהאתר שלך!
      האם אפשר להמיר את השמן קוקוס במשהו אחר (במילוי)?
      תודה רבה!!

      • malky adler מרץ 23, 2022 בשעה 1:01 pm הגב

        במרגרינה או נטורינה

    3. חן מרץ 22, 2022 בשעה 6:58 pm הגב

      נראה מעולה! רציתי לשאול לגבי המלית אם זה עדיין יחזיק עם כל סוג מלית אחרת

      • malky adler מרץ 23, 2022 בשעה 1:00 pm הגב

        כמו מה?
        אני עשיתי עם פרג ושוקולד, אבל אם המלית יציבה אין בעיה

        • איריס יולי 5, 2022 בשעה 1:53 pm הגב

          חיפשתי מתכון לשמרים פרווה, ונתקלתי במתכון שלך. הכנתי בדיוק לפי המתכון, יצא מעולה, השארתי אותם רולדות . והן היו טעימות מאוד.
          תודה רבה

          • malky adler יולי 5, 2022 בשעה 1:56 pm הגב

            איזה כיף לשמוע.
            באמת לקח לי זמן להגיע לשמרים מוצלחים בפרווה, אז ממש שמחה שאהבת.

    4. ריקי יוני 16, 2022 בשעה 8:35 am הגב

      היי תודה על המתכונים המהממים-לגבי המילוי-יש לך עוד רעיונות למילוי-בלי פרלינה או לא שוקולד?

      • malky adler יוני 19, 2022 בשעה 6:36 am הגב

        אפשר פרג, חלבה, נוטלה קינמון
        שמרים הולכים עם הרבה מילויים

    5. איריס פברואר 4, 2023 בשעה 11:08 am הגב

      מתכון נהדר. העוגה ממש טעימה. לא מרגישים שפרווה. תודה.

    6. מלי יולי 21, 2024 בשעה 6:06 pm הגב

      השמרים הכי מוצלחים שהכנתי, תודה!

      • malky adler יולי 21, 2024 בשעה 9:07 pm הגב

        איזה כיף שאהבת.
        תודה שחזרת לספר

    7. מלי מאי 8, 2025 בשעה 8:53 am הגב

      המתכון מתאים להכין גם כרוגלך?

      • malky adler מאי 9, 2025 בשעה 10:16 am הגב

        בהחלט

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס