• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    קינוח שכבות פטל, ווניל ולוטוס
    דף הבית / מתכונים / קינוחים לסעודת שבת

    קינוח שכבות פטל, ווניל ולוטוס

    שילוב נפלא של חמיצות ומתיקות. קינוח המתאים לסיום ארוחה בשרית בשבת או בחג. ניתן להכין מראש ולשמור במקפיא לאירועים מיוחדים או כשבמפתיע מגיעים אליכם אורחים.

    יש גם גירסה טבעונית , ראו הערות

     

    8 כוסות אישיות

     

    ג'לי פטל

    150 גרם פטל או פרות יער טחונים
    75 גרם סוכר
    כפית ליקר שרי/קסיס – לא חובה
    4 גרם ג'לטין מומס ב24 גרם מים

    קרמבל לוטוס

    50 גרם חמאה/מרגרינה קרה
    50 גרם סוכר דמררה
    50 גרם קמח
    50 גרם עוגיות לוטוס טחונות לאבקה

    קרם וניל

    1 מיכל שמנת מתוקה צמחית/ חלבית
    גרידה מלימון אחד
    30 גר' אבקת סוכר (2 כפות)
    משחת/תמצית וניל

    אופן ההכנה:

    ג'לי פטל

    • מחממים פרי וסוכר עד להמסה של הסוכר
    • מחממים את הג'לטין מספר שניות במיקרו עד לקבלת נוזל שקוף וחלק
    • מוסיפים את הליקר
    • יוצקים לכוסות עד 1/4 גובה
    • מקפיאים כחצי שעה להתייצבות

    קרמבל לוטוס

    • מעבדים את כל החומרים במעבד מזון
    • מפזרים על נייר אפיה
    • אופים להזהבה 10-12 דק'
    • מצננים היטב
    • מפזרים מעל הקרם

    קרם ווניל

    • משרים את גרידת הלימון בשמנת כשעתיים במקרר לספיגת טעמים
    • מקציפים את השמנת עם הסוכר והווניל
    • מזלפים מעל הקרמבל
    • מקררים/מקפיאים כשעה להתייצבות
    • מפוררים עוד שכבת קרמבל או עוגיות מפוררות

    הערות:

    • ניתן לפורר עוגיות לוטוס במקום להכין קרמבל
    • לגירסה טבעונית – במקום ג'לטין בג'לי מערבבים 4 גרם אגר אגר עם הסוכר ומרתיחים עם המחית עד להסמכה

    צילום: שרית גופן סטיילינג: נועה קנריק

    המתכון הופק עבור חוברת לוטוס

     

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/sfrrcs5
    שיתוף
    פורסם ב: מתכונים טבעוניים, קינוחי כוסות, קינוחי פרווה, קינוחים לסעודת שבת תגיות: לוטוס, פטל, פרווה
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    פצצת שוקולד

    פצצת שוקולד לשוקו חם

    כדורי קראנץ קוקוס קרמל ושוקולד

    כדורי קראנץ וקרמל לוז

    כדורי קרנץ' קרמל לוז

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    26 תגובות

    1. מלי אפריל 23, 2020 בשעה 2:37 pm הגב

      היי,
      המתכונים שלך- מדהימים!!
      הקינוח הנ"ל אפשר גם בלי הג'לטין? אני רוצה עם תותים במקום פטל…

      • malky adler אפריל 24, 2020 בשעה 5:25 am הגב

        בלי ג'לטין יהיה לך רוטב נוזלי בתחתית הכוס והוא יתערבב עם שאר השכבות

    2. ציפי יוני 14, 2020 בשעה 8:58 am הגב

      רציתי לדעת האם ניתן להקפיא את: "שכבות פטל,וניל לוטוס?
      אם כן כמה זמן זה טוב בהקפאה.

      תודה רבה

      • malky adler יוני 14, 2020 בשעה 9:14 am הגב

        אפשר להקפיא בקופסה סגורה כחודש

    3. ציפי יוני 14, 2020 בשעה 8:59 am הגב

      אם אין לי מקרוגל יש תחולפה להמסת ג'לטין?

      • malky adler יוני 14, 2020 בשעה 9:08 am הגב

        אפשר לשים את הגלטין בכוס והטבול בכוס עם מים רותחים ולערבב עד שנמס

    4. שולה יוני 30, 2020 בשעה 6:11 am הגב

      האם אפשר להשתמש בקורנפלור במקום ג׳לטין? וכמה ימים אפשר להשאיר במקרר?

      • malky adler יוני 30, 2020 בשעה 6:32 am הגב

        קורנפלור הוא מסמיך מסוג אחר עם טעם ומרקם שונים ובמקרה הזה אינו מתאים. הקינוח יכול להיות במקרר 3-4 ימים ואפשר להקפיא לחודשיים.

    5. הודיה אוקטובר 25, 2020 בשעה 7:29 pm הגב

      האם אפשר להחליף את הפרות יער בפרי אחר כמו למשל פסיפלורה????
      תודה רבה

      • malky adler אוקטובר 26, 2020 בשעה 4:43 pm הגב

        אפשר , אבל צריך יחסים שונים של סוכר וג'לטין

    6. נעמה ינואר 8, 2021 בשעה 7:56 am הגב

      ג'לי אינסטנט במקום הג'לטין יכול ללכת?

      • malky adler ינואר 8, 2021 בשעה 8:09 am הגב

        ג'לי אינסטנט הוא לא תחליף לג'לטין. את יכולה לוותר על כל השכבה של הפטל ולשים ג'לי אינסטנט לפי הוראות על האריזה. כמובן שהטעם בהתאם. אם את אוהבת ג'לי אינסטנט 🙂

    7. בת שבע פברואר 7, 2021 בשעה 8:11 pm הגב

      כמה מים בערך זה 24 גר'?
      כף?

      • malky adler פברואר 8, 2021 בשעה 5:45 am הגב

        24 מ"ל. תמדדי בבקבוק תינוק או תשקלי. כפות זה לא מדוייק

    8. בת שבע פברואר 10, 2021 בשעה 2:14 pm הגב

      היי,
      האם אפשר להפוך את הסידור כך ששכבת הג'לי תהיה למעלה?
      ואולי להוסיף עוד קצת למטה?

      • malky adler פברואר 11, 2021 בשעה 6:22 am הגב

        אפשר להכין באיזה סדר שרוצים אך מכיוון שהג'לי נוזלי אם תשימי אותו למעלה הוא יחלחל לתוך הפירורים ויהפוך אותם לרטובים ולא טעימים

    9. איידי אייזנבאך אפריל 11, 2021 בשעה 10:40 am הגב

      אפשר במקום הג'לטין להשתמש באגר אגר?

      • malky adler אפריל 12, 2021 בשעה 5:36 am הגב

        אני לא אוהבת את הטעם שלו במוסים והשימוש שונה מאשר ג'לטין

    10. יונית דצמבר 14, 2021 בשעה 9:31 am הגב

      שלום! תודה על המתכונים!
      הכוסות נראות מעולללות, רוצה להכין אותם בגרסאת פרווה,
      אפשר להמיר את קרם השנטילי וניל במשהו יותר קרמי?
      קרם פטיסייר אולי?
      או שמיותר?
      תודה רבה רבה!

      • malky adler דצמבר 15, 2021 בשעה 6:39 pm הגב

        אפשר בהחלט להכין פטיסייר ולהקליל אותו עם מעט שמנת מוקצפת

    11. יהודית מאי 29, 2024 בשעה 9:58 am הגב

      היי,
      במה את משתמשת, במרגרינה רגילה או מחמאה?

      תודה ענקית!

      • malky adler מאי 30, 2024 בשעה 2:12 pm הגב

        בד"כ נטורינה
        לא אוהבת מחמאה, אין לו באמת טעם של חמאה

    12. דבורי פברואר 9, 2025 בשעה 7:16 am הגב

      האם אפשר לעשות את השכבה התחתונה עם תות ?

      • malky adler מרץ 12, 2025 בשעה 9:14 am הגב

        בהחלט

    13. דבורי פברואר 9, 2025 בשעה 11:39 am הגב

      מה הכוונה גרידה של לימון ? איך עושים את זה ?

      • malky adler מרץ 12, 2025 בשעה 9:13 am הגב

        מגרדים את הקליפה של לימון (אחרי שטיפה) עם מיקרופליין (מגרדת דקה)

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס