רוגלך מהירים מבצק פריך במילוי שוקולד כל כך פריך שאי אפשר להפסיק לנשנש.
לפני 20 שנה השתמשתי בבצק שק"מ או חש"ק המפורסם די הרבה, הפעם חזרתי אליו בגירסת הרוגלך עם מילוי שקדים קקאו עשיר וטעים במיוחד. הפריכות של העוגיות והטעם החמאתי לא מסגירים את קלות ומהירות ההכנה.
ולפני שאתם שואלים, זה לא מתכון שממירים לפרווה. מכינים חלבי או לא מכינים 🙂
חומרים:
בצק:
340 גרם (2.5 כוסות) קמח
10 גרם אבקת אפיה
200 גרם חמאה
200 גרם שמנת חמוצה
50 גרם אבקת סוכר
מילוי שקדים שוקולד
50 גרם חמאה בטמפרטורת חדר
70 גרם אבקת סוכר
80 גרם אבקת שקדים
20 גרם קקאו
15 גרם קורנפלור
1 ביצה
אופן ההכנה:
מילוי
- מתחילים בהכנת המילוי כדי שיתקרר בזמן הכנת הבצק.
- מערבבים במעבד מזון את חומרי המילוי עד לקבלת משחה.
- שמים במקרר.
בצק
- שמים במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה את הקמח, אבקת אפייה, אבקת הסוכר וחמאה ומערבבים לקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים שמנת ומערבבים לקבלת בצק.
- מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה לעובי של 3 מ"מ (בערך עלה של 30 על 40) ומקפיאים.
- ניתן לקרר את הבצק כגוש במקרר לפחות שעה ואז לרדד על משטח מקומח.
- מורחים את המילוי על הבצק
- חותכים את הבצק ל2 רצועות של 15 ס"מ וכל רצועה חותכים למשולשים שבסיס המשולש הוא 6 ס"מ.
- מגלגלים כל משולש לרוגלה
- אופים בחום של 170 מעלות ב15 דקות עד להזהבה.
- מפדרים באבקת סוכר ונזהרים לא לחסל הכל מיד.
הערה:
- ניתן להחליף את הקמח ואבקת האפיה ב350 גרם קמח תופח.
- אפשר למלא גם בממרח שוקולד השחר או ממרח בלגה
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y4mhbwvf
תודה רבה
האם המילוי מתאים גם לעוגת שמרים או רק לפריך?
לדעתי פחות מתאים לשמרים
שלום,
אשמח לדעת האם ניתן להכין אותם פרווה?
והאם יוצא מוצלח?
תודה
כתבתי בפירוש בכותרת. זה רק חלבי
מלכי תודה על המתכונים המקסימים
רציתי לשאול אם אני לא רוצה חלבי מה אפשר לשים במקום ?
כתבתי בפירוש בכותרת. זה רק חלבי
שלום רציתי לדעת איך אפשר לעשות את המתכון פרווה?
תודה!
כתבתי בפירוש בכותרת. זה רק חלבי
אוי, זה נראה שלמות! מתה על המתכונים שלך ועל הסדנאות שלך!
המילוי נראה טעיםםםםם, אבל הוא באמת טעים?… זה כמו של החנות? אני מנסה להגיע למתכון מילוי כמו של החנות ואשמח אם תעזרי לי…..
תנסי. מקווה שתאהבי. בדרך כלל במאפיות משתמשים בממרח שוקולד מוכן שמיוצר לשוק המוסדי.
סורי עכשיו ראיתי שכתבת שא"א חלבי
מליון תודות
שאלה לי האם מהבצק הנ"ל ניתן להכין אוזני המן ?
בהחלט
האם את יכולה בבקשה להמיר את הגרמים לכמויות מדויקות
בתודה מראש!
גרמים זה כמויות הכי מדוייקות.
האם ניתן להקפיא אותם?
בהחלט
נראה מצוין! האם אפשר להמיר את השמנת החמוצה בבצק בריוויון?
רויון לא מתאים לבצק חשק.
הי,
וואו נראה מעולה,
חיבת להכין.
רק שאלונת,
אפשר להכין ולהקפיא? ואם כן מה המקסימום של הזמן בהקפאה? נניח חודשיים יהיה טוב?
אפשר להקפיא בקופסה אטומה. חודשיים לדעתי זה קצת הרבה, אבל צריך לנסות.
הי,
כמה בערך יוצא מכמות אחת?
בערך 20-25
ואשמח לדעת מה אפשר לעשות עם המילוי אם אין לי מעבד מזון
אפשר בבלנדר
אפשר לבן במקום שמנת?
לא ממליצה
הכנתי ומוכרחה לציין שהבצק דביק מאוד ומאוד קשה לעבוד איתו
המילוי לא מספיק מתוק ולא היה אפשר למרוח אותו בכלל ,והקפדתי על קירור הבצק ,בקיצור לא היה קל ולא הצליח לי בכלל
מרדדים את הבצק בין 2 נירות אפיה כך שלא אמור להיות קשה לעבוד איתו. לא אמור להיות משמעות אם הוא דביק, כי אחרי הקפאה ממש קל לעבוד איתו.
מתיקות היא עיניין של טעם
צר לי שלא הצליח לך