רוגלך שמנמנים מבצק שמרים רך עם מילוי שוקולד וסירופ סוכר.
כ -40 יחידות
חומרים:
בצק
500 גרם קמח (אפשר קמח לחם)
13 גרם שמרים יבשים
150 גרם חלב או מים
100 גרם סוכר
100 גרם ביצים (2 ביצים M)
150 גרם חמאה או מרגרינה רכה חתוכה לקוביות.
קורט מלח
מילוי
200 גרם שוקולד מריר
65 גרם חמאה או מרגרינה
סירופ סוכר
כוס סוכר
כוס מים
מעט ווניל
אופן ההכנה:
בצק:
- שמים בקערה המיקסר חלב (או מים) , ביצים, סוכר, קמח ושמרים
- מתחילים ללוש במהירות נמוכה כ10 דקות, תוך כדי הלישה מוסיפים את החמאה והמלח בכל פעם קוביה עד שנטמעת בבצק.
- מכדררים את הכדור ושמים בקערה מכוסה בשקית להתפחה
- ההתפחה תלויה במזג האוויר הבצק אמור להכפיל את נפחו (בין שעה לשעה וחצי)
מילוי
- ממיסים את השוקולד
- מוסיפים את החמאה ומערבבים לאיחוד
- משאירים בטמפרטורת החדר להתייצבות
סירופ סוכר
- מרתיחים מים וסוכר עד שהסוכר נמס והסירופ מעט מסמיך.
- מחלקים את הבצק ל3 חלקים ומרדדים לעלה דק
- מורחים מהמילוי על 2/3 מהעלה
- מקפלים את הצד ללא המילוי על השליש האמצעי ואז את השליש הנותר על הקיפול. כך שמתקבלת רצועה של בצק מילוי, בצק מילוי ובצק
- מרדדים את הרצועה דק לאורך של כ25 ס"מ
- חותכים משולשים שהבסיס שלהם 6 ס"מ והאורך 25 ס"מ
- מגלגלים כל משולש מהצד הרחב כך שמתקבל רוגלה חמוד.
- מתפיחים שוב כשעה – שעה וחצי
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות ואופים 12-15 דקות
- מיד כשהרוגלך יוצאים מהתנור מברישים בסירופ בנדיבות.
- מקפיאים וכשרוצים לאכול מוציאים ומחממים מספר שניות במיקרו.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yhdgcnsl
האם יוצא משובח יותר עם שמרים טריים ומשפר אפיה?
לא רואה הבדל
הי מלכי לא כל כך מובן דרך המתכון איך מגלגלים את הרוגאלך אשמח עם תעשי סרטונים למתכונים שיהיה יותר ברור.תודה רבה!!
יש סירטונים באינסטגרם שלי. כאן לא כ"כ יכולה לצרף
נראה ממש נפלא! יוצא כמו של הקונדיטוריות או קצת אחרת?
תצטרכי לנסות ולהחליט.
לכל קונדיטוריה יוצא אחרת, אז מה הכוונה כמו בקונדיטוריה? יש קונדיטוריות שמשתמשות במלית מוכנה תעשייתית ויש שמשקיעות ומכינות מלית איכותית עם שוקולד.
אבל יוצא טעים 🙂
שלום מלכי, תודה רבה על המתכון. אני צריכה להכין כמות גדולה ורציתי לשאול אם אני יכולה להכין עד לשלב הגלגול, להקפיא ולאפות ביום אחר, או שרק ניתן להקפיא לאחר האפייה (כפי שרשמת לנו)?
אני לא ממליצה להקפיא מאפה שמרים לפני אפייה, אלא אם את שמה משפר אפייה יעודי להקפאה וגם אז זה לזמן קצר