• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    שושני שמרים
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    שושני שמרים

    אין כמו ריח של עוגת שמרים , בכל צורה שהיא, הפעם כשושני שוקולד

    חומרים:

    500 גרם קמח
    1 כף שמרים יבשים
    5 כפות סוכר
    2 שקיות סוכר וניל
    4 חלמונים
    1 כפית מלח
    200 מ"ל חלב או מים או חלב סויה
    100 גרם חמאה/מרגרינה רכה חתוכה לקוביות

    מלית שוקולד

    150 גר' חמאה / מרגרינה
    1/2 כוס סוכר (ניתן להחליף מחצית מהכמות בסוכר חום)
    1/2 כוס קקאו

    סירופ
    1 כוס סוכר
    1 כוס מים

     

    אופן ההכנה:

    • שמים את כל המצרכים בקערת המיקסר פרט לחמאה/המרגרינהולשים 10 דקות
    • מוסיפים את החמאה/המרגרינה, חתיכה אחר חתיכה – לשים עד להטמעה בין כל הוספה. בסופו של דבר מתקבל בצק גמיש ולא דביק. מכסים ונותנים לתפוח עד להכפלת הנפח או מתפיחים לילה שלם במקרר.

    מלית

    • ממיסים את החמאה/המרגרינה
    • מוסיפים קקאו וסוכר ומערבבים לקבלת משחה.
    • מצננים לטמ' חדר

    מרכיבים את המאפים:

    • מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים זהים.
    • על משטח מעט מקומח מרדדים אות הבצק למלבן. מורחים עליו את המילוי בנדיבות, מגלגלים לרולדה כמעט עד הסוף.
      בעזרת סכין חדה חותכים את הרולדה לפרוסות שוות.
    • בכל פרוסה מעבירים לתחתית השושנה את החלק שהשארנו לא מגולגל, כך נבטיח שהסגירה תהיה נקייה והשושנה לא תיפתח. מניחים בתבנית את השושנים במרווחים על מנת שיוכלו לתפוח.
    • חוזרים על אותה פעולה עם 2 החלקים הנותרים, מתפיחים עד להכפלת הנפח (בערך שעה).
    • אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד שהמאפה שזוף. בזמן שהמאפה בתנור (או לפני כן) מבשלים את הסוכר עם המים עד שהסוכר נמס (כ- 5 דקות). כשהמאפה יוצא מהתנור, בעודו חם, מברישים אותו בסירופ בנדיבות. מטרת הסירופ לזגג את המאפה, להחזיר את הלחות שאבדה בזמן האפייה ולשמור על עסיסיותו.
    • ניתן לפזר סוכר גבישי לקישוט.

     

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yczx4z8r
    שיתוף
    פורסם ב: עוגות ומאפי שמרים תגיות: שוקולד, שמרים
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    פרחי שמרים שוקולד חלבה

    רוגלך שוקולד

    קראנץ קינמון

    קראנץ קינמון

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    10 תגובות

    1. רותי אפריל 8, 2018 בשעה 11:31 am הגב

      מלכי אין לי מילים הכל הכל מקסים מהממם מפורט בדיוק אהבתי את האתר
      תבורכי מפי ליון ורק תצליחי את מהממתתתת

      • malky adler אפריל 9, 2018 בשעה 10:05 am הגב

        תודה רבה!!! שמחה שאהבת

    2. רחלי ינואר 28, 2019 בשעה 7:12 am הגב

      שלום,

      מה ההבדל מבחינת הבצק בין ששני השמרים לעוגת השמרים?
      שמתי לב שהמתכון של הבצק שונה.. למה?
      ומה עדיף מבין שניהם?

      • malky adler ינואר 28, 2019 בשעה 10:58 am הגב

        מרקמים שונים לבצק, שימוש בחלמון שהוא יותר שומני מביצה נותן מרקם שונה. שניהם מצוינים.

    3. זיסי אוקטובר 6, 2020 בשעה 1:32 pm הגב

      היי מלכי, הכנתי את השושני שוקולד יצא מעולה!!!!!!! התחסל ברגע שיצא מהתנור! תודה רבה לך!!!
      את החלק השלישי לקחתי ומלאתי בתפוחים לפי המתכון שלך.יצא טעים אבל חסר קצת טעם , מה אפשר לעשות כדי שיהיה יותר טעם? (לבצק עצמו)

      • malky adler אוקטובר 7, 2020 בשעה 9:05 am הגב

        הבצק אמור להיות יחסית דק, המילוי זה עיקר הטעם, למרות שגם הבצק טעים. אם את אוהבת בצק יותר מתוק תוסיפי מעט סוכר.

    4. ז אוקטובר 14, 2020 בשעה 6:26 pm הגב

      שלום, הכנתי את השושני שוקולד. כשהעוגה יצאה מהתנור היא היתה רכה ומעולה!!!
      אבל אחרי שלש ארבע שעות השושנים ממש התייבשו והתקשו כאילו הכנתי אותן לפני יום או יומיים (למרות שסגרתי את התבניות עם ניילון נצמד) יש לך מושג מה יכולה להיות הסיבה לכך? תודה רבה.

      • malky adler אוקטובר 15, 2020 בשעה 7:11 am הגב

        הרטבת בסירופ סוכר לאחר האפייה? מאד מוזר שאחרי כמה שעות התייבש. אולי אפית יותר מדי?

    5. חני אפריל 30, 2025 בשעה 6:49 am הגב

      היי,
      האם אפשר להמיר את המרגרינה בשמן?
      בבצק ובמלית?

      באיזה יחס?

      • malky adler מאי 2, 2025 בשעה 3:57 pm הגב

        יש בצק שמרים ומלית פרווה בקישור הזה

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס